Een naturel make-up

Λ Gabriëlle, het model van deze maand, houdt eigenlijk helemaal niet zo van make-up. Daarom kreeg zij een naturelle metamorfose van visagiste Ursula Pel. Deze make-up valt nauwelijks op, maar accentueert wel de goede punten van haar gezicht en verdoezelt de mindere kanten. Je ziet hoe je een mooie naturel foundation aanbrengt en een mooie oogmake-up.

Littekens

Λ Littekens zijn een overblijfsel van beschadiging van de huid door een verwonding of operatie. Dermatoloog Marcel Bekkenk gaat in op de factoren die van invloed zijn op littekenvorming. De diepte en de grootte van de wond, maar ook de plaats kan een rol spelen. Het kan ook zijn dat een litteken zich buiten de originele wondranden uitbreidt, dit wordt een keloid genoemd. Vooral mensen met een donkere huidskleur kunnen hier last van krijgen. Goede maatregelen kunnen echter helpen voorkomen dat een dik en lelijk litteken ontstaat. In Esthéticienne lees je hier mee over.

Chi Yang Massage

Λ De Chinese volksgeneeskunde heeft als basis acupunctuur en acupressuur. Hierbij staat de energie (Chi) centraal, want een goede doorstroom van energie is essentieel om je goed te voelen. Door ziekte bijvoorbeeld kan de doorstroom van energie belemmerd of geblokkeerd worden. Het doel van Chi Yang is om energie toe te voegen en te harmoniseren, zodat het evenwicht wordt hersteld. De Duitse cosmetoloog Gerhard Klapp combineerde Chi Yang met werkstoffen uit de cosmetica. In het vorige nummer van Esthéticienne werd de gezichtsmassage met warme kompressen getoond. In dit nummer komen de gezichtsmassage en de lichaamsmassage stap voor stap aan bod Meer over oosterse massages op www.innerned.com/massage3.html.

Een aantrekkelijke etalage

Λ Hoe trek je de aandacht van voorbijgangers? Zij kunnen immers mogelijke toekomstige klanten zijn. En hoe zorg je er voor dat je etalage de juiste uitstraling heeft ook naar je vaste klanten? Lizet van Triet geeft een aantal tips voor het maken van een aantrekkelijke etalage en een goed presentatie van je producten. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor je nieuwe etalage, neem dan eens een kijkje op de website van de firma Beekwilder (www.beekwilder.com) in Amsterdam. Zij hebben een handig lijstje met allerlei inspirerende momenten onder de knop showrooms. Ook vind je op deze website een zoekmachine voor een etaleur bij jou in de buurt.

Aromatherapie

Λ foto: VKC, Aalsmeer

In dit nummer van Esthéticienne besteedt Ellen Asjes aandacht aan mimosa, mirre en mos. Iedereen kent wel de mimosatakken met de heerlijk ruikende kleine trossen gele bloemetjes. In de aromatherapie wordt ook gebruikt gemaakt van mimosa. De olie is prima geschikt voor verdampmengsels. De echte mimosa absolue, gemaakt van de bloemen, is adstringerend en antiseptisch en werd gebruikt in acne cosmetica en huidverzorgingsproducten voor een gevoelige en vette huid.
Mirre is van oudsher een belangrijk geneesmiddel en bestanddeel voor cosmetica. De hars van de mirreboom wordt onder andere gebruikt in wierookmengsels. Meer toepassingen kun je vinden in Esthéticienne.
Mosolie wordt nog niet zo vaak gebruikt in de aromatherapie. Mosolie kan echter verlichting geven bij het hoesten. Het geeft namelijk een beschermend laagje over de slijmvliezen als het wordt ingeademd.
Meer informatie over Ellen Asjes en haar School en Praktijk voor Aromatherapie kun je vinden op www.aromatherapieschool.nl

Verder in dit nummer

Λ
  • Succesvol Anbos-congres
  • Behandeling van senioren
  • Salonnieuws
  • Beauty International in Düsseldorf