Visagie: een contrastrijke make-up

Λ De make-up voor vrouwen die de veertig zijn gepasseerd, mag best wat genuanceerder zijn. Zo breng je het contrast in het gezicht weer terug. De kleur van het haar en het gezicht worden immers vaak fletser en wenkbrauwen en wimpers vaak lichter. Juist door contrastrijke kleuren te gebruiken en te werken met zwaardere accenten, wordt het gezicht levendiger. Visagiste Ursula Pel laat bij model Jantien (63!) zien hoe je dat precies doet.

Tekst en visagie: Ursula Pel
Fotografie: Albert Zijdenbos
Model: Jantien
Studio: Notory, Alkmaar

Zweetklierontstekingen

Λ Bij zweetklierontstekingen bevinden zich puistjes in de liezen, oksels en/of het perianaal gebied. Veel patiënten schamen zich hiervoor en stellen bezoek aan een arts uit. Het is echter belangrijk om zweetklierontstekingen zo snel mogelijk te behandelen om de kans op ontsierende littekens te verkleinen. Mocht je dus een klant in je salon krijgen die hier last van heeft, adviseer haar of hem dan zo spoedig mogelijk bij een arts langs te gaan. Vrouwen krijgen vaker last van dit soort puistjes dan mannen. Er is een sterk verband met roken, want bijna alle patiënten roken of hebben gerookt. Dermatoloog Marcel Bekkenk vertelt in Esthéticienne meer over het ontstaan en de behandeling van deze aandoening.

Mannencosmetica

Λ De mannencosmetica is een groeiende markt. Steeds meer mannen interesseren zich voor uiterlijke verzorging. Toch is het percentage mannelijke bezoekers in de schoonheidssalon niet spectaculair gestegen. Corné Hendrikx signaleert welke links nog ontbreken tussen de stijgende verkoop van mannencosmetica en een bezoek aan de schoonheidssalon. En waar dus nog volop kansen liggen voor de branche, maar ook voor je eigen salon.

Aromatherapie

Λ In het ABC van Aromatherapie geeft Ellen Asjes een beschrijving van nardus, neroli en niaouli. De olie van de aromatische nardusplant was al in het Oude Egypte gebruikt als kostbaar parfum. Nardusolie wordt in de aromatherapie gebruikt als antiseptisch en koortswerend middel vanwege de ontstekingsremmende werking. Van de bloesem van de neroli (sinaasappelboom) wordt een absolue gemaakt met een heerlijk diepe en warme geur. Er zijn tal van toepassingen in de aromatherapie, zoals bijvoorbeeld om geest en lichaam te ontspannen en te revitaliseren. Niaouli heeft een sterk desinfecterende geur en werkt pijnstillend en stimulerend. Een verdampingsmiddel ter verbetering van de concentratie: 3 druppels niaouli en 3 druppels rozemarijn. In Esthéticienne vind je nog meer tips voor toepassingen in je salon.

Anti-stressmassage (1)

Λ Odette Schurmans heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van massage. In de loop der tijd ontwikkelde zij haar eigen anti-stressmassage, een combinatie van polariteitsmassage, shiatsu en oorreflexmassage. Odette merkt dat klanten na haar massage niet alleen heerlijk ontspannen zijn, maar ook eerder beslissingen durven te nemen. In dit nummer laat zij zien hoe deel 1 van deze massage in zijn werk gaat.

Verder in dit nummer

Λ
  • Estheculaap: burnout
  • Raatsels: pas op met wisselbrieven
  • Cosmetische voetverzorging
  • Aktueel nieuws uit de branche