Beauty Salon 2001

Λ Beauty Salon 2001belooft weer een beurs vol verrassingen te worden. Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 september staat de Jaarbeurs Utrecht weer bol van nieuws voor de schoonheidsspecialist, visagist, nagelstylist en pedicure. Kom dus naar Utrecht en laat je inspireren door de laatste trends, nieuws uit de branche, boeiende lezingen en natuurlijk productnoviteiten. In Esthéticienne vind je het complete beursoverzicht en tal van noviteiten die tijdens de beurs worden gepresenteerd. Heb je een Esthéticienne VoordeelPas, neem deze dan zeker mee, want er zijn een aantal leuke voordeeltjes voor pashouders. Ook vinden er tal van wedstrijden plaats zoals de verkiezing van de nieuwe Schoonheidsspecialist van het Jaar en de Cursist van het Jaar (de Blue Diamond Award 2001). Voor meer informatie over Beauty Salon kun je terecht op www.jaarbeursutrecht.nl

Heftige glamourogen

Λ Leuk voor een avondje uit, deze heftige glamourogen! Visagiste Ursula Pel laat zien dat een make-up met donkere kleuren ook bij mensen met blond haar heel mooi kan staan. Hoe je deze make-up precies aanbrengt bij je cliënt, wordt stap voor stap in Esthéticienne beschreven. Tip van Ursula: breng voordat je de oogschaduw aanbrengt, wat losse transparante poeder onder het oog aan. Als er dan wat oogschaduw valt, kun je het zo weer wegvegen met een kwast. Zo vermijd je vlekken in de basis.

Credits:
Tekst en visagie: Ursula Pel
Fotografie: Albert Zijdenbos
Model: Anja
Studio: Notory, Alkmaar, Alkmaar

Wratten

Λ Het is niet het meest smakelijke onderwerp, maar je kunt er toch in je salon mee te maken krijgen. Dermatoloog Marcel Bekkenk vertelt in Esthéticienne over de verschillende soorten wratten die je kunt tegenkomen en hoe je ze van elkaar kunt onderscheiden. Zo zijn er gewone wratten, vlakke wratten, waterwratten, genitale wratten en ouderdomswratten. Meer weten over wratten? Neem dan eens een kijkje op www.ziekenhuis.nl/ziektebeelden. Laat het behandelen echter altijd over aan een deskundige!

RSI in de salon

Λ Niet alleen mensen die veel met een computer werken kunnen RSI krijgen. Ook schoonheidsspecialisten lopen een risico. Niet iedereen zit immers met een ontspannen houding te masseren of elektrisch te epileren. Gespannen schouders moeten ontspannen en kleine, zich steeds herhalende bewegingen moeten zoveel mogelijk vermeden worden. De behandeling is echter niet eenvoudig. In Esthéticienne lees je er meer over. Er is een RSI patiëntenvereniging met een informatieve website: www.rsi-vereniging.nl. Op www.rsi-center.com vind je nog meer informatie en interessante links.

Aromatherapie

Λ In het ABC van Aromatherapie neemt Ellen Asjes nootmuskaat onder de loep. Zij geeft een algemene beschrijving en vertelt welke toepassingsmogelijkheden er zijn. Zo kan de nootmuskaatolie gebruikt worden bij problemen in het maagdarmkanaal, als tonicum voor de baarmoeder vlak voor de bevalling en om de menstruatie te bevorderen als deze niet goed doorzet. In Esthéticienne vind je nog meer tips voor toepassingen in je salon. Nog een waarschuwing tot slot: pas op met het gebruik van nootmuskaatolie als je cliënt zwanger is of bloedverdunners gebruikt!

Verder in dit nummer

Λ
  • Aktueel nieuws uit de branche
  • Interessante boeken voor de schoonheidsspecial
  • Manicure
  • Bedrijfskleding
  • Management: Hoera, mijn klant is ontevreden!

Anti-stressmassage (II)

Λ In het vorige nummer behandelden we reeds de anti-stressmassage van Odette Schurmans. In dit nummer laat zij zien welke grepen uit de oorreflexzonemassage zij toepast bij het oor. Dit zijn belangrijke grepen, want in het oor weerspiegelt het hele lichaam zich. Ook de hoofdhuid, schedelrand, de bovenarm en de kin komen onder andere aan bod. Om de energie weer naar de voeten te krijgen, worden tot slot de voeten gemasseerd. Ook hier weerspiegelt het lichaam zich. Als Odette bijvoorbeeld tijdens de massage voelt dat de schouders van de cliënt vastzitten, dan besteedt ze extra aandacht aan het gebied onder de voeten dat daarmee correspondeert. Al met al een interessante massage, die zowel preventief als therapeutisch gebruikt kan worden.