Nummer 10

Nummer 10
Cover: Visagie, styling en haar: Sunny Ha. Model Chantal van Weerden. Fotografie: Bart Homburg
Exposanten en bezoekers kunnen terugkijken op een geslaagde vakbeurs. Beauty Salon 2001 trok meer bezoekers dan ooit en er waren tal van noviteiten en spannende wedstrijden. In Esthéticienne doen we uitgebreid verslag van de wedstrijden en geven we een impressie van de beurs. Op de pagina Nieuws hebben we alvast een paar wetenswaardigheden verzameld.

Gedistingeerde punk

Λ Met make-up kun je iemand een volledig andere uitstraling en stijl geven. In dit nummer neemt visagiste Ursula Pel haar model Ilonka als voorbeeld. Zij krijgt namelijk een ‘punk’ look, die we dit jaar veel in de modebladen en op de catwalks tegenkomen. In Esthéticienne laat Ursula precies zien hoe je met name de bijzondere oogmake-up aanbrengt. Tip van Ursula: ook al zijn iemands wenkbrauwen reeds goed van vorm, vul ze dan toch in met wat donkerder poeder bij een dergelijke heftige make-up. Zo wordt het gezicht nog sprekender.

Tekst en visagie: Ursula Pel
Fotografie: Albert Zijdenbos
Model: Ilonka
Studio: Notory, Alkmaar www.notory.nl

Haarverlies

Λ Helaas worden niet alleen mannen met kaalheid en haarverlies geconfronteerd, ook vrouwen kunnen er last van krijgen. De meest voorkomende oorzaak van haarverlies is alopecia androgenetica. Deze erfelijke vorm van kaalheid ontstaat onder invloed van mannelijke hormonen, genetische aanleg en leeftijd. In dit nummer bespreekt dermatoloog Marcel Bekkenk het voorkomen en ontstaan van alopecia androgenetica, alsmede de behandeling en problemen. Meer weten? Op volgende sites kun je meer informatie vinden: www.haarcentrum.nl

Aromatherapie

Λ In de rubriek Aromatherapie neemt Ellen Asjes oregano, palmarosa en patchouli onder de loep. Oregano is in de keuken weliswaar erg geliefd, maar in de praktijk van de aromatherapie is voorzichtigheid geboden… De soort die als Spaanse oregano wordt verkocht, is niet veilig te gebruiken, want deze oliën bevatten allen meer dan 60 % thymol en carvacrol. Ze zijn dan ook toxisch op de huid en kunnen de slijmvliezen irriteren. Patchouli is een belangrijke olie in de huidverzorging, omdat het de vochthuishouding in de huid reguleert. Het is een tonicum voor het zenuwstelsel en wordt ook gebruikt in spatadermiddelen. Een voorbeeld van massageolie tegen spataderen: 30cc sojaolie mengen met 5 druppels patchouli, 5 druppels cypres en 5 druppels geranium. Meer tips voor lekkere massageoliën staan in Esthéticienne beschreven.

Jing Hwa-massage

Λ In dit nummer van Esthéticienne besteden we aandacht aan de Wu Wei-massage. Deze bestaat uit Jing Hwa deel I en II, en Wu Wei. Deze bijzondere Oosterse massages zijn ontwikkeld door Wout en Lilianne Hamstra van Phyto Nederland. Wu Wei is de kunst van het leven accepteren zoals het is en daarmee in harmonie zijn. Helaas zit door stress de ademhaling vaak te hoog, zodat het borstgebied beklemd raakt. Jing Hwa I, het eerste deel van de massage, omvat het openen en ontspannen van het borstgebied. Aan de hand van foto’s laten we stap voor stap zien hoe deze ontspannende massage in zijn werk gaat.

Verder in dit nummer

Λ
  • Alles over Estetika, dé najaarsbeurs in Brussel
  • Blue Diamond Award
  • Verkiezing van de Schoonheidsspecialist van het Jaar
  • De nieuwste herfst- en winterlooks
  • Interview met dr. Pasdeloup, rimpelbestrijder