Visagie: Eye catcher

Λ Met het oog op de komende feestdagen laten we alvast zien hoe je een sprekende make-up bij iemand aanbrengt. Visagiste Ursula Pel heeft een zachtbruine oogschaduw op het gehele oog aangebracht. Met een zwart kohlpotlood is rondom de ogen een lijntje getekend. Het accent ligt vooral rondom de ogen en niet in de arcadeboog. In Esthéticienne lees je precies hoe je dit doet. Tip van Ursula: als je het accent op de ogen wilt leggen, kun je de mond het beste licht van kleur houden. Zo houd je ook de balans in de make-up en maak je van de ogen echte blikvangers!

Tekst en visagie: Ursula Pel
Fotografie: Albert Zijdenbos
Model: Marie-José
Studio: Notory, Alkmaar

Haarverlies (II)

Λ In het vorige nummer van Esthéticienne ging dermatoloog Marcel Bekkenk al in op haarverlies. Dit is een veel voorkomend probleem, dat veel oorzaken kan hebben. Verstoring van de normale haarcyclus, invloed van hormonen, medicijnen of voedingsstoornissen zijn bijvoorbeeld factoren waardoor haarverlies kan optreden. Bij Alopecia areata ontstaan vrij plotseling een of meerdere kale plekken, die langzaam groter kunnen worden. Aanleg speelt hierbij een rol, net als immunologische reacties en mogelijk ook psychische factoren. Meer over dit onderwerp vind je op de (Engelse) site van de National Alopecia Areata Foundation, www.alopeciaareata.com.

Aromatherapie

Λ Onze aromatherapie-expert Ellen Asjes belicht in het ABC van aromatherapie de toepassing van peper, perubalsem en peterselie. Al zo’n 4000 jaar wordt peper gebruikt als medicinaal kruid en als smaakmaker in de keuken. In het oude China werd peper voornamelijk gebruikt tegen urineweginfecties, spijsvertering- en leverproblemen, maar ook tegen cholera en dysenterie. De Grieken gebruikten peper als middel tegen koortsen en als maagversterkend middel. Wij gebruiken de olie als licht pijnstillend middel, antisepticum, middel om de spijsvertering te bevorderen, middel om de doorbloeding van de spieren te verbeteren, krampstillend middel en algemeen tonicum. Tip voor een massagemiddel bij winterhanden en voeten: 25cc olijfolie met 5cc tarwekiemolie, 5 druppels zwarte peper, 5 druppels geranium en 3 druppels rozemarijn. In Esthéticienne geven we je nog meer interessante tips en bespreken we perubalsem en peterselie ook.

Jing-Hwa massage II

Λ In dit nummer bespreken we het tweede gedeelte van de Jing-Hwa massage. Jing staat voor goud en Hwa staat voor bloem. De gouden bloem symboliseert de essentie van Tao, de weg die men gaat in het leven. Jing-Hwa staat symbool voor de gestolde stralen van het gouden zonlicht. Dat goud, oftewel de liefde, ligt te diep in onszelf opgeslagen. Bij Jing-Hwa I lieten we zien hoe je op een ‘yinne’ manier het borstgebied ‘opent’. Jing-Hwa II is de yangere, dynamischere versie hiervan. Beiden hebben als doel de doorstroming van energie te bevorderen. Een hele bijzondere massage!

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Bedrijfsvoering: strikt vertrouwelijk
  • Sales: de kunst van het verkopen
  • Jonge hond: Wilbert Megens van Börlind