Visagie: Purple rain

Λ Visagiste Ursula Pel koos voor deze decembermaand een kleurrijke make-up in allerlei tinten paars. Deze avondmake-up past helemaal bij deze feestelijke maand. De ogen zijn opgemaakt in een fraaie lila tint op het hele ooglid en met dieppaars op de arcadeboog. Met een penseeltje is een eyeliner getrokken met natte paarse oogschaduw. Op de mond komt een dieppaarse lipstick. De roze blusher maakt het geheel af. Tip van Ursula: gebruik onder de wenkbrauw een zilveren highlight, zo ‘slaat’ het oog niet dicht.


Tekst en visagie: Ursula Pel
Fotografie: Albert Zijdenbos
Model: Marie-José
Studio: Notory, Alkmaar

Alcohol en de huid

Λ Het gebruik en met name misbruik van alcohol kan diverse gevolgen hebben voor de huid. Vaatafwijkingen, van kleine verwijde vaatjes tot grote blauwe plekken, zijn de bekendste tekenen van alcoholgebruik. Men kan echter ook last krijgen van overmatig blozen, geelzucht, ernstige jeuk en pigmentatie. De nagels kunnen eveneens te lijden hebben onder overmatig alcoholgebruik. Sommige typen huidkanker komen vaker voor bij alcoholmisbruik, waarschijnlijk omdat het immuunsysteem minder goed functioneert. Door beschadiging van de lever kan ook een aandoening (porphyrea cutanea tarda) ontstaan, die zich uit door blaarvorming na blootstelling aan zonlicht (zie foto). Op de site van de Gezondheidslijn www.gezondheidslijn.nl kun je nog meer lezen over de effecten van alcohol.

Kleurenpunctuur

Λ Kleurendouche, kleurenmasker en wildekruidenolie… Allemaal begrippen uit de esogetische geneeskunde. Bij deze alternatieve therapie wordt gebruik gemaakt van kleurenpunctuur, een combinatie van kleurentherapie en acupunctuur. Schoonheidsspecialisten die geïnteresseerd zijn in holistische behandelingen kunnen dit voorjaar een cursus kleurenpunctuur volgen in Groesbeek. Esthéticienne hield een interview met de cursusleidster Myra Ex. Je leest ook meer over deze methode op www.esogetischegeneeswijzen.nl

Afscheid

Λ Helaas is de rubriek Esthéculaap in dit nummer de laatste van de hand van homeopathisch arts Christien Klein. Wegens drukke werkzaamheden moet zij haar bijdrage aan voor Esthéticienne namelijk beëindigen. Als voorzitter van de Artsenvereniging voor Homeopathie VHAN gaat zij zich nog meer inzetten voor de versterking van de positie van de homeopathie in de Nederlandse gezondheidszorg. Meer informatie over de activiteiten van de VHAN kun je vinden op www.vhan.nl. Ook de Koninklijke Vereniging Homepathie Nederland heeft een website: www.kvhn.nl. Vanaf het volgende nummer zal Petra Teunissen in samenwerking met artsen en specialisten, allerlei medische en paramedische onderwerpen bespreken, die ook voor het schoonheidsinstituut van belang zijn.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Bedrijfsportret: Matis
  • PMU: grijze wenkbrauwen
  • 10 jaar BT & EA