Nummer 1

Nummer 1
Cover: Visagie: Fokelien Mink, Model: Anke van Hasselt, Fotografie: Johan Brouwer

Dolled up!

Λ Esthéticienne visagiste Ursula Pel besloot het nieuwe jaar meteen maar goed in te luiden en koos voor een wat extremere look: de poppenlook. De witte bobpruik past daar helemaal bij. Het model heeft de pruik alvast opgezet, zo is de verandering en het versterkende effect van de make-up goed te zien.
Ursula laat je stap voor stap zien hoe je deze make-up aanbrengt. Grappig zijn de knalroze, ronde blosjes op de wangen. Een geslaagde metamorfose wat ons betreft! Tip van Ursula: gebruik bij deze make-up vooral matte producten en kleuren, deze versterken het popachtige effect.

Tekst en visagie: Ursula Pel, Fotografie: Albert Zijdenbos, Studio: Notory, Alkmaar

Seborroïsch eczeem

Λ Seborroïsch eczeem is een veelvuldig voorkomend soort eczeem. Dit type eczeem dankt zijn naam aan het feit dat het vaak voorkomt op zogenaamde seborroïsche gebieden (lichaamsdelen met veel talgklieren). Kenmerkend zijn de gele, vettige schilfers. De ondergrond is meestal rood en ziet er ontstoken uit. Mannen hebben er vaker last van dan vrouwen en opvallend is dat er twee leeftijdspieken zijn, rond de twee maanden en rond het 40e jaar. Dermatoloog Marcel Bekkenk gaat in dit nummer van Esthéticienne nader in op de verschijningsvormen, het ontstaan en de behandeling van seborroïsch eczeem.

Wu Wei

Λ In de vorige nummers van Esthéticienne lieten we al zien hoe het borstgebied energetisch geopend werd door middel van de Jing-Hwa I en II massages. Deze bijzondere massages maken deel uit van de Wu Wei- massage, die tot doel heeft de doorstroming van de energie te bevorderen. In dit nummer behandelen we het laatste deel van de massage: Wu Wei oftewel het loslaten van oude energieën en spanningen, zodat de energiestroom weer rond is. In Esthéticienne lees je precies hoe dat in zijn werk gaat. De Wu Wei-massage is geschikt voor iedereen die een harmonieuze energiestroom nastreeft en waarbij onevenwichtigheid de oorzaak van het (huid)probleem is.

Aromatherapie

Λ Aromatherapeute Ellen Asjes geeft zoals elke maand weer een aantal handige recepten voor het gebruik van aromatherapie in de schoonheidssalon. Deze keer geeft zij uitleg over het gebruik van de essentiële oliën van petitgrain, piment en pompelmoes in je eigen salon. We lichten er alvast één essentiële olie uit: pimentolie. Pimentolie bevat het pijnstillende eugenol en wordt daarom onder andere gebruikt bij reumatische aandoeningen en spierpijn. Een lekkere massageolie hiertegen maak je als volgt: 30cc arachideolie met 2 druppels pimentbesolie, 2 druppels zwarte peper, 2 druppels scharlei en 2 druppels gember. Meer toepassingen vind je in dit nummer van Esthéticienne.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Cidesco Nederland bestaat 30 jaar
  • Stressincontinentie
  • Winters leesplezier
  • Jonge hond: Alex Kurucz