Vakbeurzen

Λ Dit nummer van Esthéticienne staat bol van het beursnieuws. Niet alleen over Beauty Trade Special in Utrecht (9 t/m 11 maart) maar ook over Estetika in Brussel (16 t/m 18 maart) en Beauty International in Düsseldorf (22 t/m 24 maart). In een speciale bijlage hebben we alle informatie over Beauty Trade Special (voor Nederlandse abonnees) en Estetika (voor Belgische abonnees) voor je op een rijtje gezet: noviteiten, speciale beursaanbiedingen, een overzichtelijke exposantenlijst, een handige plattegrond en veel praktische informatie. Handig om je alvast voor te bereiden en natuurlijk om mee te nemen naar de beurs! Op de pagina Nieuws vind je nog meer wetenswaardigheden over de komende vakbeurzen.

Modelshoot

Λ Vorige maand kreeg Els een metamorfose en nu is haar dochter Mijke aan de beurt. Mijke kan zo als fotomodel aan de slag. Haar opvallende ogen krijgen van visagiste Ursula Pel nog meer accent. De mond heeft zij daarom bewust neutraal, maar glossy, gehouden. Voor de oogmake-up koos Ursula voor een fraaie champagnekleur, met donkerbruin en goudbruin. In Esthéticienne kun je precies nalezen hoe je deze make-up aanbrengt.

Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Mijke
Fotografie: Albert Zijdenbos
Studio: Notory, Alkmaar

Allemaal beestjes (II)

Λ In dit nummer neemt dermatoloog Marcel Bekkenk huidinfecties door virussen onder de loep. Hij gaat nader in op pokkenvirussen, herpesvirussen, waterpokken en interne virusinfecties. Kenmerkend voor de herpesvirussen is dat na genezing van de eerste infectie altijd virusmateriaal achterblijft. In een periode van weinig weerstand kan dat dan ook een herinfectie geven. Een bekend type is de Herpes Simplex I, die zorgt voor een koortslip (zie foto). Meer weten over een koortslip? Kijk dan eens op de volgende website: www.vraagdedokter.nl/koortslip

Thaise Tempelmassage

Λ Het doel van de Thaise Tempelmassage is ontspannen, vitaliseren en stretchen, waardoor zowel de innerlijke rust als de mobiliteit van de cliënt gestimuleerd worden. Deze bijzondere massage is volgens de legende rond 600 v.Chr. ontwikkeld door de lijfarts van Boeddha. De monniken die langdurig in de Lotushouding zaten, hadden ervaring met klachten aan bijvoorbeeld rug en benen. Specifieke massages met stretchende bewegingen en het bewerken van de zogenaamde ‘Sen-lijnen’ boden verlichting. Deze kennis deelden de monniken gelukkig ook met de ‘leken’. In dit nummer laten we stap-voor-stap zien hoe deze massage in zijn werk gaat.

Aromatherapie

Λ Aromatherapeute Ellen Asjes laat je deze maand kennismaken met rozenhout, salie en scharlei als toepassing binnen de aromatherapie. We lichten hier scharlei kort toe. Scharlei heeft kalmerende, rustgevende en krampstillende eigenschappen. Het lijkt op oestrogeen, het stopt zweten en reguleert de talgproductie. Een massageolie bij menopauzeproblemen maak je als volgt: 30 cc jojobaolie met 5 druppels neroli en 5 druppels scharlei. Op de volgende site vind je achtergrondinformatie en leuke recepten voor aromatherapie: www.gezondheid.lycos.nl.

Gezichtsgymnastiek

Λ Volgens Hilde Docter is gezichtsgymnastiek het gat in de markt. Veel mensen deinzen terug voor een operatie of andere cosmetische ingrepen. Voor deze mensen is er een veilig en verantwoord alternatief. Jarenlang verzamelde Hilde gezichtsoefeningen uit allerlei bladen. Een club waar ze dergelijke oefeningen kon volgen bleek echter niet te bestaan. Vandaar dat ze besloot zelf een cursus op te starten. In dit nummer een aantal handige oefeningen om de diverse spiergroepjes in het gezicht te trainen.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Met Esthéticienne naar Carmen
  • PMS
  • Ecologische verpakkingen
  • Onderzoek pigmenten helpt PMU-branche naar hoger peil
  • Mannen met overbeharing
  • Lingerie als bijverkoop