Lentelooks

Λ Als het aan de make-uplooks ligt, krijgen we een vrolijke en zonnige zomer. Esthéticienne heeft ze voor je op een rijtje gezet. De kleuren zijn fris, helder en transparant. Op subtiele wijzen glanzen en glinsteren ze naar hartelust. Er is veel pistachegroen, lichtblauw, zacht lila, vanille, roomwit en roze. Al deze kleuren doen aan Italiaanse ijsjes denken. In opkomst is gel voor de ogen voor een wetlook-effect. Roze is dé kleur voor de lippen en wit of heel zacht parelmoerroze voor de nagels. De kleuren voor deze zomer zijn heel draagbaar. Wie niet over een speciale zomerlook beschikt, kan eenvoudig zelf een look samenstellen uit het bestaande assortiment. Maak een setje en zet dat op een in het oog springende plaats. Laat de zomer nu maar beginnen!

Allemaal beestjes (III)

Λ In het derde en laatste deel van de artikelen over besmettelijke huidaandoeningen, neemt dermatoloog Marcel Bekkenk beten door insecten en mijten onder de loep. Deze beten kunnen namelijk huidafwijkingen geven. Vliegende insecten (muggen, bijen, wespen, etc.) zullen de niet bedekte huid aandoen, terwijl lichtschuwe mijten juist onder de kleding hun slag slaan. De beet gaat bijna altijd gepaard met jeuk. Een secundaire infectie van een bacterie in de opengekrabde huid kan de huidaandoening verergeren. Meer weten over insectenbeten? Kijk dan op www.kring-apotheek.nl

Huidzaken

Λ In dit nummer starten we met de nieuwe rubriek Huidzaken, die door Jackie Engbers zal worden verzorgd. Wellicht komt haar naam sommige lezeressen bekend voor van eerdere publicaties. "Schrijven is een uit de hand gelopen hobby", zo zegt ze zelf. Via haar nieuwe column wil ze de lezeressen waarschuwen om goed op te passen waar je mee bezig bent in je salon. Wanneer kun je een probleemhuid zelf verantwoord behandelen en wanneer moet je een klant doorsturen naar huisarts of dermatoloog?" Aan de hand van een case licht Jackie dat vanaf nu maandelijks toe.

Make-up Kampioenschappen

Λ We kijken uiteraard uitgebreid terug op de Nederlandse Make-up Kampioenschappen, die tijdens de vakbeurs Beauty Trade Special plaatsvonden. Er was dan ook heel wat te zien. Stijlvolle, technisch perfecte, vindingrijke, creatieve, verbazingwekkende, grappige en exotische creaties en dat drie dagen lang.
De make-up wedstrijden zijn weer met succes en vol enthousiasme en inzet van de deelnemers gestreden.
Meer over de wedstrijden vind je overigens op de pagina Nieuws.

Beauty Trade Special en Estetika

Λ De vakbeurzen Beauty Trade Special en Estetika trokken weer talloze geïnteresseerde schoonheidsspecialisten, die zich maar wat graag lieten informeren door de vele standhouders. Er waren vele demonstraties en leuke nieuwe producten en apparaten. In Esthéticienne een uitgebreid verslag van deze twee lentebeurzen.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Kortingen
  • Klantmanagement