Model Karin wou er speciaal voor deze reportage eens volledig an

Λ Model Karin wou er speciaal voor deze reportage eens volledig anders uitzien. Visagiste Ursula Pel koos voor een opvallende make-up, met een knalrode mond. Zo werd Karin een echte vamp, een ‘red devil’. In Esthéticienne lees je stap voor stap hoe deze make-up is aangebracht. Geheugensteuntje van Ursula: de basis altijd gebruiken om de huid te egaliseren, niet om de huid bruiner te maken!

Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Karin
Fotografie: Albert Zijdenbos
Studio: Notory, Alkmaar

Zonneallergie

Λ Nu de zon weer vaker en feller gaat schijnen, krijgen veel mensen helaas last van zonneallergie. Reden voor dermatoloog Marcel Bekkenk om dit als onderwerp te kiezen voor zijn rubriek dermatologie. Sommige mensen lijden namelijk aan een vorm van (zon)lichtovergevoeligheid. Er zijn een aantal acute huidaandoeningen, die worden veroorzaakt door (zon)licht. In de volksmond worden deze aandoeningen wel zonneallergie genoemd. Zonneallergie is een te vage en vaak incorrecte benaming voor de huidaandoeningen, die worden veroorzaakt door licht. Er is altijd nauwkeurig onderzoek van de aandoening in acute fase nodig om de juiste diagnose te kunnen stellen.  Meer handige links over verantwoord zonnen vind je op de pagina Links.

Baden in weelde

Λ Château des Thermes in de buurt van Luik mag na de grondige restauratie met recht een ‘paleisje’ worden genoemd. Het oude Belgische kuuroord Chaudfontaine is nieuw leven ingeblazen met beauty, health, culinair- en warm thermaal genieten. In Esthéticienne vertelt general manager Hans Oerlemans meer over dit indrukwekkende concept. Je kunt ook een kijkje nemen op de website: www.chateaudesthermes.com

Thaise tempelmassage

Λ In het tweede gedeelte van de Thaise tempelmassage laat masseuse Jolanda Zeelenberg van het Centre for Wellbeing Elysium in Bleiswijk het vervolg van deze ontspannende behandeling zien. De eeuwenoude Thaise Tempelmassage heeft een eigentijdse uitwerking: antistress! Kwamen in deel I benen, buik en armen aan de orde, in deel II besluiten we deze massagevorm met de behandeling van het hoofd, de zijligging en de rug.

Aromatherapie

Λ Veel van de sandelhoutsnippers worden al eeuwen verwerkt tot wierook, vanwege het kalmerende en verzachtende effect. Het is een heel waardevol hulpmiddel bij meditatie en wordt daarom in veel religieuze rituelen gebruikt, met name in India en China. Sandelhout staat bekend om zijn verzachtende en kalmerende werking en wordt onder andere gebruikt om irritaties van zowel de zenuwen, de huid of de slijmvliezen te behandelen. Voor het zenuwstelsel wordt het gebruikt vanwege de troostende werking, maar ook tegen impotentie en zenuw- en rugpijn. Let op met sassafras: alle bestanddelen in sassafras zijn giftig, irriterend en carcinogeen. Gebruik sassafras daarom nooit in therapeutische behandelingen!

Verder in dit nummer

Λ
  • Huidzaken: corticosteroïden gevaarlijk?
  • Sales: maatwerk in cosmetica
  • De Nederlandse Cidesco-instituten
  • Bedrijfsvoering: het ondernemingsplan