Ghizz Vision. Visagie: Ghislaine Belvroy.
Fotografie: Fotostudio Alexander. Model: Casandra

Behandeling met magneetjes

Λ In dit nummer van Esthéticienne besteden we aandacht aan een bijzondere magneetbehandeling, ontwikkeld door Stendhal. Al naar gelang het doel van de behandeling, (ontgiften, revitaliseren, kalmeren etc.), worden de magneetjes op bepaalde punten in gezicht en hals geplaatst. Mariëlle Kok, trainster en vertegenwoordigster bij Elha Cosmetics (de importeur van Stendhal), laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Shining beauty

Λ Deze maand brengt visagiste Ursula Pel een make-up aan bij Priscilla, een model met een donkere huid. Bij Priscilla is vooral veel glans gebruikt, maar wel op een subtiele manier met een beetje glitter. Dit is helemaal de ‘look’ voor deze zomer. In Esthéticienne lees je hoe je zelf een glansmake-up kunt aanbrengen. Tip van Ursula: Pas op met camoufleren op een donkere huid, het kan snel grauw worden. Kies altijd een tint gelijk aan de huid of een heel klein beetje lichter en vooral met rood pigment erin. Anders wordt het geheel te grijs, dit geldt overigens ook voor de kleur van de foundation.


Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Priscilla
Fotografie: Albert Zijdenbos
Studio: Notory, Alkmaar

Zweet

Λ Zweten is een normaal verschijnsel, dat nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Soms kan veel transpiratie echter een onprettig gevoel geven. Te weinig zweten is echter ook niet goed. Dermatoloog Marcel Bekkenk legt uit wat er precies gebeurt als iemand transpireert. Helaas is er geen goede definitieve oplossing voor teveel zweten. De eenvoudigste behandeling voor bijvoorbeeld de voeten is het gebruik van talkpoeder. Ook iontoferese kan een oplossing zijn. Hier passeert een zwakke stroom door een waterbad waarin een hand of voet zo’n 20 minuten is gedompeld. Op de site van dokter dokter vind je alvast wat achtergrondinformatie over overmatig zweten.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Jonge hond: Anouk Geurts van Chronique Cosmetique
  • Huidzaken: tumor in de zweetklieren
  • Esthéculaap: ADHD
  • Sales: gebruik de komkommertijd in beautyland nuttig!