Nieuwe Salonproducten

Λ Zonneproducten zijn en blijven het hele jaar nodig. Klanten gaan steeds vaker door het jaar heen naar een zonnig oord. Het Italiaanse merk Claride, van importeur Cormetica in Harderwijk, noemt haar zonnelijn Solehado. De zeven producten zitten met kleurrijke brochures in een zonnige display, die precies op een toonbank past. De twee belangrijkste ingrediënten van Solehado zijn aloë vera en groene thee. In groene thee zitten veel polyphenolen en andere antioxidanten, die de huid tegen UV-stralen beschermen. Aloë vera werkt helend, verzachtend en kalmerend. Er is een waterproof emulsie met beschermingsfactor 4 en een met factor 8. Voor kinderen en zongevoelige huiden heeft Claride een Total Block. Dan is er ook nog een beschermende olie voor haar en hoofdhuid en een after sun, die verfrist en hydrateert. Twee producten, Aqua Bronze Spray en Gel Bronze, versnellen en intensiveren het bruin, maar beschermen niet. De hele lijn zit in flessen van 200 ml en ziet er vrolijk uit in blauw en rood. Handig zijn de sachets met een inhoud van 5 en 10 ml, zogenaamde monodoseringen.
Cormetica, tel. 0341-431099

AestaS

Λ Op 26 mei is in Lelystad het AestaS Beauty & Sauna-instituut van Ineke Sommer geopend. In dit nummer een reportage over deze ondernemende schoonheidsspecialiste en voetverzorgster. Haar andere zaak, Ineke Sommer Huid- en Voetverzorging, is al tien jaar lang een bloeiend bedrijf, waar een tiental schoonheidsspecialisten werken. Het huid- en voetverzorgingsinstituut is meer therapeutisch gericht, zoals acnebehandelingen, verzorging van de diabetische en reumatische voet en ontharing met de Ellipse-laser. Bij het nieuwe Beauty- en Sauna-instituut ligt het accent op verwennen. Zo zijn er diverse sauna’s, een hydromassagebad en een verwarmd zwembad. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de website, www.aestas.nl. Ineke Sommer roept haar collega’s op om eens een realistische calculatie per uur te maken: ”Dat bedrag zou je moeten verdienen. Ik denk dat menigeen schrikt van de cijfers. Toch zou het goed zijn als iedereen in de branche dat doet.”

De mond als blikvanger

Λ Deze maand zetten we in Visagie de mond in de schijnwerpers. Vaak zie je dat de ogen het meeste accent krijgen, maar ook de mond kan een echte blikvanger worden, zoals hier bij model Cheryl. Visagiste Ursula Pel brengt de foundation met een kwast aan. Tip van Ursula: er zijn speciale foundation kwasten, deze haren zijn wat vetter en compacter. Deze zijn speciaal voor de foundation, dus probeer niet een gewone poederkwast te gebruiken. Het voordeel van het opbrengen met een kwast is dat je de foundation heel mooi egaal kunt opbrengen en heel plaatsgericht. In Esthéticienne zie je hoe Ursula de rest van de make-up aanbrengt. Hier alvast het fraaie eindresultaat!

Tekst en visagie: Ursula Pel; Model: Cheryl; Fotografie: Albert Zijdenbos; Studio: Notory, Alkmaar

Van spar tot strobloem

Λ Aromatherapeute Ellen Asjes behandelt deze maand spar, storax en strobloem. Strobloem is een sterk aromatisch kruid, dat zo’n 60 cm hoog wordt. De bloemen lijken een beetje op gele margrieten. Strobloemolie heeft een regenererende werking op het lichaam. Het geeft organen meer energie en zet de weefsels aan tot herstel. Op de huid wordt de olie gebruikt als herstellend middel bij acne, allergische aandoeningen, blauwe plekken, eczeem en ontstekingen in het algemeen. Voor een lekkere massageolie voor een allergische huid: 30 cc jojobaolie met 3 druppels strobloem, 1 druppel neroli en 3 druppels lavendel. Een massageolie tegen acne maak je als volgt: 30 cc sojaolie met 3 druppels strobloem, 3 druppels bergamot en 3 druppels geranium. In Esthéticienne geven we je nog meer recepten.

Nieuwe Esthéticienne VoordeelGids

Λ Met je Esthéticienne VoordeelPas kun je nog meer uit je abonnement halen. De kaart is gratis voor iedereen die meer dan twee jaar onafgebroken abonnee is. Via de afdeling abonnementen abonnementen@estheticienne.nl) kun je deze kaart aanvragen. Bij welke bedrijven je korting krijgt, lees je in het zojuist verschenen nieuwe Voordeelgidsje. In de Esthéticienne Serviceshop vind je meer informatie.

Verder in dit nummer

Λ
  • Het laatste nieuws uit de branche
  • Raatsels: geurvoorkeur
  • Specialisatie: kleur- en stijladvies
  • Esthéculaap: heisa rond anticonceptie