Interview

Λ In het Belgische Rotselaar woont Dirk van Overstraeten, een bijzonder man met een geheel eigen filosofie. Op Estetika Herfst is hij aanwezig met onder andere oorkaarsen, bio-energetische crèmes en zijn cursusprogramma. In het artikel in Esthéticienne vertelt hij over zijn leven, zijn werkwijze en wat hij voor de schoonheidsspecialisten kan betekenen. Dirk: “Het werken met oorkaarsen kan geleerd worden in een sessie van vier uur, waarna je je klanten op een eenvoudige, maar doeltreffende manier kunt helpen ter ontspanning of bij hoofdpijnen. Bij een aanmelding van minimaal tien cursisten kom ik naar de gewenste locatie toe. De ontspanningsmassage met oliën neemt als cursus een weekend in beslag, evenals de reiki.” De prijzen zijn zeer redelijk te noemen: van €29 voor de oorkaarsworkshop tot € 195 voor de tien Koreaanse massageavonden. Neem eens een kijkje op de website www.Hopi-earcandle.be.

Verleidelijke ogen

Λ Carlein heeft een heel open gezicht en mooie grote ogen. Haar gezichtsvorm is van boven smaller dan de onderkant. Dit noemen ze ook wel peervormig. Door een highlight op haar jukbeenderen aan te brengen en het accent op haar ogen te leggen, wordt de aandacht naar boven toe verplaatst. Ursula zet de wenkbrauwen aan met een matte poeder. Daarna brengt ze een lichte matte kleur onder de wenkbrauwen aan. Hoe ze deze verleidelijke ogen stap-voor-stap creëert, lees je in Esthéticienne.
Het resultaat mag er wezen, toch?

Tekst en visagie: Ursula Pel; Model: Carlein; Fotografie: Albert Zijdenbos; Studio: Notory, Alkmaar

Hot stone massage

Λ Werd de eerste lavasteenmassage uitgedacht in de VS, het Italiaanse Comfort Zone introduceerde deze techniek in geperfectioneerde vorm. “Het is een heilzame, ontspannende massage met eeuwenoude basaltstenen uit de natuur”, zo start Henriëtte van Plateringen de toelichting. “Bij uitstek geschikt voor zowel lichaams- als gezichtsbehandelingen in de schoonheidssalon. De eenentwintig stenen worden twintig minuten van tevoren in het bijbehorende verwarmrooster op een temperatuur van 49 tot 54 graden Celsius gebracht. Het water waarin ze liggen, blijft thermostatisch op de juiste temperatuur. Voor een complete lichaamsbehandeling geeft de esthéticienne haar cliënt eerst een peeling met de Fruity peel 15. De massage zelf wordt uitgevoerd met diverse aromatische oliën. De schoonheidsspecialiste beschikt over zes grote en zes kleine effleuragestenen, vier gezichtsstenen en twee voor de handen van de cliënt. Verder zijn er twee zeer grote stenen – voor in de nek en op de buik – alsmede de kleinste steen voor het ‘derde oog’.” Meer informatie: www.comfortzone-it.com.

Beurzen

Λ Van 7 t/m 9 september vindt in de Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs Beauty Salon Dimensions plaats, dé najaarsbeurs waar het grootste deel van de Nederlandse cosmeticafirma’s acte de présence geeft. Estetika Herfst wordt gehouden in het Brusselse Tentoonstellingspaleis op 28, 29 en 30 september. Estetika is een gezellige beurs, waar veel gedemonstreerd wordt. In dit nummer geven we je een overzicht van de diverse beurzen. Bovendien krijgen onze Nederlandse abonnees de extra dikke beursbijlage over Beauty Salon Dimensions, met een handige plattegrond, standhouderslijst en alle noviteiten. Belgische abonnees ontvangen als extraatje de Estetika Herfst bijlage, met ook daarin een exposantenoverzicht en de beursnoviteiten. Esthéticienne is op beide beurzen present met speciale aanbiedingen. Meer nieuwtjes over de beurs vind je op de pagina nieuws

Verder in dit nummer

Λ
  • Permanente make-up in België
  • Schoonheidsspecialist van het Jaar
  • Psychologie: burn-out
  • Cosmetische voetverzorging