Looks

Λ Smokey eyes zijn dé trend deze winter. Voor kleur kan worden gekozen uit bourgogne, roze, ivoor of champagnewit, legergroen, bronsgroen en alle schakeringen bruin. Maar er is één kleur waar niet aan te ontkomen valt en dat is paars in allerlei nuanceringen voor ogen, lippen en nagels. Ondanks de smokey eyes is de make-up subtiel en transparant. Harde lijnen zijn taboe. Met kajalpotloden in groen, brons of bruinzwart worden de ogen omlijnd. Eyeliner komt er niet aan te pas. De mascara is zwart, bruin, paars en ook wel donkergroen. De foundation maakt het gezicht stralend en tegelijkertijd mat. Blush is transparant en de kleur is oudroze of plum. Lipglosses zijn niet meer weg te denken. Ze maken de mond glanzender. De nagels kunnen niet zonder nagellak en ook die heeft vaak een uitgesproken glans.

Sclerodermie

Λ Er bestaat een groep huidaandoeningen, waarbij de huid verhard is en eruit ziet als een soort litteken. Wanneer er grote oppervlakten van de huid zijn aangedaan, wordt de huid als een harnas waarin nauwelijks nog normale beweging mogelijk is. Deze aandoeningen worden sclerodermieën genoemd. Sclerodermie blijft meestal beperkt tot de huid, maar kan soms ook verharding van andere weefsels veroorzaken. Deze aandoening komt opvallend vaker voor bij vrouwen. Hoe dat komt, lees je in dit nummer van Esthéticienne. Kijk ook eens op www.cibliga.com.

Voetmassage

Λ Met haar kennis en ervaring kan Gonnie van de Lang veel voor de schoonheidsspecialisten betekenen. Zij geeft cursussen voetmassages en -pakkingen, werkt met kleurenpunctuur en is de auteur van twee interessante boeken. Het nieuwste - ‘Elk seizoen in je element’ - komt in november 2002 uit.
Gonnie van de Lang geeft driedaagse cursussen Voetmassage. Theorie, demonstratie en oefenen komen allemaal aan bod. Evenals de toepassing van massageolie en essentiële olie. Interessant dat ook de voetpakkingen behandeld worden: “Hiermee kan de schoonheidsspecialiste in korte tijd meer omzet maken door aloë vera gelpakkingen of klei- of modderpakkingen voor de voeten. Ze werken kalmerend op de huid en ontspannen de spieren.” De cursus wordt jaarlijks twee keer georganiseerd in Ede en in Wierden; drie keer per jaar in Breda. Bij voldoende deelnemers komt Gonnie zonodig naar een locatie elders in het land.
Inlichtingen: tel. 0546-577070, e-mail: vandelang@hotmail.com. Voor de boeken: tel. 0348-435300 of www.rheynboek.com.

Beauty Salon Dimensions

Λ Schoonheidsspecialisten, visagisten, voetverzorgers en nagelstylisten hebben weer een leuke en leerzame beurs achter de rug. Beauty Salon Dimensions in de Jaarbeurs in Utrecht trok de drie beursdagen ruim 15.000 bezoekers, 500 meer dan dezelfde beurs vorig jaar. Opzienbarend nieuws was er niet te zien in de twee hallen of het moest zijn dat er een eerste stap is gezet naar een nieuw beursconcept, zoals dat beursmanager Maarten de Ruiter voor ogen staat: het alles-onder-één-dak concept onder de noemer ‘total welness’. Visie is de beursleiding niet te ontzeggen. Bezoekers werden ermee ontvangen. Een grote witte ruimte omgeven door doorzichtige witte gordijnen met daarin, ook wit, een fantasie behandelstoel, fitnessapparatuur en een sauna waaruit heerlijke aromatische geuren opstegen. Er werd een film vertoond waarin trendwatchers en mensen uit de branche hun zegje deden over de toekomst van de schoonheidsbranche in al zijn facetten. Met als rode draad dat verschillende disciplines samen moeten gaan werken. De najaarsbeurs moet dan ook een extra dimensie krijgen, vandaar de toevoeging ‘Dimensions’. Al met al geeft de beurs een goed overzicht van wat er op het gebied van schoonheidsverzorging leeft.

Verder in dit nummer

Λ
  • Contactallergieën
  • Aromatherapie: tonkaboon en tuberoos
  • Spataderen
  • Hygiënisch werken met PMU