Nummer 11

Nummer 11
Cover: Divinora kleurencollectie, najaar 2002, Guerlain Paris

Estetika Najaar

Λ In dit nummer een uitgebreid verslag van de Belgische najaarsbeurs Estetika. Schoonheidsspecialisten, voet- en nagelverzorgers konden veel van hun gading vinden op Estetika. Veel salonproducten, leuke cadeautjes voor de feestdagen, zonnebanken, sauna’s, het nieuwste op het gebied van saloninrichting en veel flashlamp-apparatuur om te ontharen. Cosmetische voetverzorging, het fraaier maken en versieren van voeten en teennagels, is duidelijk in opkomst. In januari verschijnt VoetVak+, een nieuw magazine op dit gebied. In de stand van Koggeschip Vakbladen uit Amsterdam, ook de uitgever van Esthéticienne, Visagie, Le Salon en Prof Nail, werd daar al druk op ingeschreven.

Voedselallergie

Λ Overgevoeligheid voor voedsel is een aandoening waarvoor veel mensen de huisarts, dermatoloog of allergoloog bezoeken. Maar wat is voedselallergie precies? Hoe vaak komt het voor? En hoe uit het zich meestal? Deze vragen komen in dit artikel van dermatoloog Marcel Bekkenk aan bod. Verder zal extra aandacht worden besteed aan de allergie voor koemelkeiwit bij baby’s. Meer weten over dit onderwerp? Kijk ook eens op www.voedingscentrum.nl. Hierop vind je tal van voedingsadviezen.

Nieuwe Schoonheidsspecialist van het Jaar

Λ Sandra Borggreve is tijdens de vakbeurs Beauty Salon Dimensions uitgeroepen tot de nieuwe Schoonheidsspecialist van het jaar. Zij neemt deze eretitel over van Helga Wouterse, die het afgelopen jaar een prima ambassadeur voor onze branche is geweest. Vanaf dit nummer zal Sandra maandelijks haar ervaringen met je delen in haar column Boegbeeld!

Verleidelijke vamp

Λ Judith, ons model van deze maand, heeft een mooi ovaal gezicht. Ursula Pel gaf haar een fraaie make-up en toverde haar om tot een echte vamp. Voor de oogmake-up is gekozen voor groenblauw met zilverkleurige oogschaduw en wat crèmekleurige oogschaduw onder de wenkbrauw. Als laatste nog wat zwarte mascara voor een zwoel effect.
Voor de lipcontour is een plumkleur gebruikt, de mond is ingevuld met een roze glimmende gloss. De konen zijn aangezet met een blusher in een zachte perzikkleur. Het eindresultaat: een verleidelijke vamp!

Verder in dit nummer

Λ
  • Kuren in Portugal
  • Aromatherapie: van valeriaan tot venkel
  • Gezond zwanger
  • PMU: tips om slechte retentie te vermijden
  • Geuren voor hem