Make-Up Kampioenschappen 2003

Λ Achter de schermen zijn we alweer druk bezig met de organisatie van de Nederlandse Make-up Kampioenschappen op 15, 16 en 17 maart 2003 tijdens de vakbeurs Beauty Trade Special in Utrecht. Zaterdag 15 maart is de Benelux-kwalificatie voor het Europees Kampioenschap op 27 september 2003 in Keulen. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘High-Class Hippie’. Het gaat hierbij om een trendy, originele en speelse uitgaansmake-up, passend bij een moderne hippie outfit (zie foto). Op zondag 16 maart vindt het Nederlands Kampioenschap plaats. De opdracht hiervoor luidt ‘Asian Beauty’, een eigentijdse glamourmake-up voor de Aziatische vrouw. De winnaar van deze categorie vertegenwoordigt Nederland bij de Internationale Make-Up Kampioenschappen op 29 maart 2003 in Düsseldorf. Maandag 17 maart is voor de Fantasie Make-Up/Bodypainting, als thema is gekozen ‘Queen of the Jungle’. Een mystieke, intrigerende en imponerende verschijning met koninklijke allure. In de eerste twee categorieën is plaats voor max. 48 deelnemers, bij de fantasiemake-up voor max. 36 personen. Inschrijven kan met het deelnameformulier in het decembernummer van Esthéticienne of Visagie.

Basaalcelcarcinomen

Λ Basaalcelcarcinomen zijn de meest voorkomende vorm van (huid)kanker. Desondanks sterven er gelukkig weinig mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Toch heeft de aandoening behoorlijk wat impact op iemands leven door de frequente behandelingen en controles. Operaties hebben immers littekens tot gevolg. Omdat een basaalcelcarcinoom zo langzaam groeit, is de tijd tussen het ontstaan van de plek en de uiteindelijke verwijdering vaak erg lang. Wanneer de plek op tijd ontdekt wordt, kunnen grote en ontsierende ingrepen voorkomen worden. Schoonheidsspecialisten kunnen bij de ontdekking hiervan een belangrijke rol spelen. Dermatoloog Marcel Bekkenk legt uit waarom. Meer informatie over basaalcelcarcinomen vind je op de site www.huidinfo.nl.

Huidveroudering

Λ Huidveroudering wordt beïnvloed door een intrinsieke en een extrinsieke factor. Aan de intrinsieke factor kunnen we weinig doen, die is genetisch bepaald en veroudering is nu eenmaal helaas niet te stoppen. Gelukkig kan aan die extrinsieke factor, invloeden van buitenaf, wel veel gedaan worden. Roken is een bekend voorbeeld. Door de giftige stoffen in sigarettenrook worden in het lichaam vrije radicalen gevormd die bijdragen aan veroudering. Een ander voorbeeld is UV-straling. Ook dit genereert vrije radicalen, waardoor photo-aging optreedt. Nog een extrinsieke factor zijn deficiënties, zoals van vitamine B, vitamine A en de meervoudig onverzadigde vetzuren, die nu eenmaal nodig zijn voor de opbouw van de huid. Drs. Gert E. Schuitemaker, bekend van het tijdschrift 'Ortho', de nieuwsbrief 'Fit met Voeding' en directeur van het Ortho Institute in Gendringen, geeft een toelichting. Op de homepage www.orthoeurope.com vind je overigens elke dag gezondheidsnieuws.

Basismake-up

Λ Er zijn vier basismake-ups, variërend van weinig tot veel make-up. Het accent kan liggen op de mond, de ogen of beiden. Op deze manier is het mogelijk om met minimale veranderingen vier verschillende gezichten te creëren.
Ook het haar kan met kleine veranderingen bij de make-up aangepast worden, om het effect te versterken. Visagiste Ursula Pel laat de vier make-ups op één model zien. Zo zie je goed hoe iemand met een kleine verandering een ander ‘type’ wordt. In deze eerste aflevering de frisse look voor overdag. In de volgende nummer laten we de rest van de basismake-ups zien.

Verder in dit nummer

Λ
  • Live-operatie
  • Succesvol jubileum Cidesco
  • Service: wintersportkorting
  • Bedrijfsportret: Chronique Cosmetique
  • Huidzaken: crèmekeuze