Accenten verleggen

Λ Visagiste Ursula Pel gaat het nieuwe jaar verder in op de basismake-up. In deze aflevering wordt het accent gelegd op de ogen door ze donker te maken en de mond licht te houden. Ook laat ze het tegenovergestelde effect zien, waarbij het accent ligt op de mond en juist de ogen licht worden gehouden. Ursula geeft stap voor stap aan hoe je deze make-up aanbrengt en hoe je accenten verlegt.

Tekst en visagie: Ursula Pel
Fotografie: Albert Zijdenbos
Studio: Notory, Alkmaar

Glutenovergevoeligheid en de huid

Λ Glutenintolerantie of coeliakie is een aandoening waarbij er een stoornis aan de darmen optreedt die leidt tot verminderde opname van voedsel. Dermatitis herpetiformis is een huidziekte die kan optreden bij coeliakie. Het is een chronische huidaandoening bestaande uit sterk jeukende blaasjes die in groepjes gerangschikt zijn. Het kan op zowel jonge als oudere leeftijd ontstaan en komt het vaakst voor bij vrouwen tussen de 20 en 40 jaar. Dermatoloog Marcel Bekkenk gaat in dit nummer van Esthéticienne nader in op de verschijningsvormen, het ontstaan en de behandeling van Coeliakie en Dermatitis herpetiformis.

Effecten massage

Λ Als we het hebben over bijwerkingen, hebben we het vaak over de negatieve kant. Maar in de Esthéticienne van deze maand gaan we in op de positieve bijwerkingen van de massage van Charles Wiltsie. Hij onderzocht het effect van massage op het verminderen van de omvang van de dijen, billen en de buik. Bijwerking van de massage was echter ook een vermindering van cellulite: de behandelde gebieden zager er strakker, minder knobbelig en bobbelig uit. In het artikel worden het onderzoek, de behandeling en de resultaten uitgebreid besproken. De naam van deze massage is Lypossage. In de volgende nummers van Esthéticienne wordt het principe van Lypossage verder uitgewerkt, met de handgrepen erbij.

Botex wondermiddel

Λ Botox inspuitingen zijn op het moment erg populair. De Veldhuis Kliniek, met vestigingen in Rotterdam, Hilversum en Eindhoven, is als eerste in Nederland begonnen met Botox party’s. Botox is de merknaam voor botuline toxine, een giftig en dodelijk eiwit dat onder bepaalde omstandigheden wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Het wordt onder andere gebruikt om rimpels te voorkomen, maar ook tegen overmatig zweten, migraine en onwillekeurige spiertrekkingen. Alles over Botox kunt u lezen in dit nummer van Esthéticienne.

Aromatherapie

Λ Aromatherapeute Ellen Asjes geeft zoals elke maand weer een aantal handige recepten voor het gebruik van aromatherapie in de schoonheidssalon. Deze keer geeft zij uitleg over het gebruik van de essentiële oliën van verbena, vetiver en viooltje. We lichten er alvast één essentiële olie uit: viooltjesolie. De olie van viooltje wordt op de huid gebruikt in een licht anti-septicum en is daarom effectief tegen bijvoorbeeld acne en acne rosacea. Het wordt tevens gebruikt bij ademhalingsproblemen en opgezette benen. Enkele toepassingen: massageolie tegen opgezette voeten - 30cc olijfolie met vijf druppels jeneverbes, drie druppels viooltjesabsolue en drie druppels engelwortel. Meer toepassingen vind je in dit nummer van Esthéticienne.

Verder in dit nummer

Λ
  • Fiscale tips
  • Het jaaroverzicht 2002
  • Aqua Massage
  • Rob Peetoom: de nieuwe kliniek voor huidtherapeutische- en cosmetische behandelingen