Nummer 2

Nummer 2
Cover: Make-up en styling: Willy de Bruijn
voor Haar & Make-up Dik Peeters.
Model: Sigrid Kroon.
Fotografie: Pieter Magielsen, NFP Photography.
Oorbellen: Babylone via Sjans Modeaccessoires, Noordwijk.
Bontmuts: De Sproetenkop, Noordwijk.

Basismake-up IV

Λ Het laatste deel van Basismake-up is een combinatie van de vorige afleveringen. Bij deze vierde basismake-up legt visagiste Ursula Pel het accent op zowel de ogen als de mond. Stap voor stap wordt deze make-up uitgelegd en op de eerste foto zie je alvast een voorproefje van het aanbrengen van de oogmake-up. Het eindresultaat mag er wezen!

Billabong Beauty

Λ Esthéticienne ging voor het nieuwe nummer op bezoek bij Billabong Beauty in Bunschoten. Deze aparte naam betekent in overdrachtelijke zin ‘een waterrijke oase voor de menselijke huid’. De benaming stamt uit de taal van de Australische aboriginals. Schoonheidsspecialiste Selma van Asselt ontdekte deze speciale, cosmetische Billabong-preparaten toen zij voor anderhalf jaar voor inscholingen in Australië verbleef. Lees meer in Esthéticienne over deze veelzijdige vakvrouw.

Lypossage, deel 1

Λ In de vorige uitgave van Esthéticienne kon je lezen over het onderzoek naar de positieve effecten van Lypossage, een nieuwe massage om cellulite aan te pakken. Dit keer zullen we de behandeling van de bovenbenen, heup, billen en buik laten zien. Charles Wiltsie masseert vrouwen op speciale wijze, zodat ze na de Lypossage letterlijk en figuurlijk beter in hun vel zitten. Aan de hand van foto’s worden de verschillende handgrepen getoond en vertelt hij de Amerikaanse procedure van deze massage. Lees er alles over in het februarinummer van Esthéticienne.

Van wierook tot wintergroen

Λ In het ABC van essentiële oliën besteedt aromatherapeute Ellen Asjes dit keer aandacht wierook, wijnruit en wintergroen. Wierookolie is antiseptisch en ontstekingsremmend en is daarom effectief bij wonden. Wierookolie is een sterke antioxidant en celregenerator en is goed bruikbaar in cosmetica om ouderdomsverschijnselen te remmen. Voor een crème voor de droge verouderde huid neem je 10 gram liposomengel met 20 gram jojobaolie, 5 druppels wierook, 3 druppels sandelhout en 5 druppels sinaasappel.

Ontharen met een draadje

Λ In dit Techniek verhaal vertellen we je over ontharen met een draadje, een eeuwenoude methode om met een simpel draadje wenkbrauwen, bovenlip en kin van haartjes te ontdoen. In Arabische landen zijn alle vrouwen bekend met deze methode en passen dit onderling toe. Müfide Halaceli legt deze techniek uitgebreid uit en vertelt onder andere over de herkomst, benodigdheden, hygiëne, enz. Lees in Esthéticienne alles over dit onderwerp.

Verder in dit nummer

Λ
  • Workshop Beauty-Innerbeauty
  • Nieuwe therapieën dermatologie
  • Schoonheidssalon en counseling
  • Havenco start franchise beauty- en nagelsalons
  • Huidzaken: huidconditie