nummer 3

nummer 3
Cover: Model: Stephanie. Make-up en kapsel: Rifka van JC Hair Rotterdam. Fotografie: Cats & Withoos

Volop voorjaarsbeurzen!

Λ Elk voorjaar vinden er drie belangrijke nationale en internationale vakbeurzen plaats. Dit jaar kun je achtereenvolgens naar Beauty Trade Special in Utrecht (15-17 maart), Estetika Lente in Brussel (22-24 maart) en tot slot nog naar Beauty International in Düsseldorf (28-30 maart). Esthéticienne zette deze beurzen voor je op een rijtje en blikt alvast vooruit. Nederlandse abonnees krijgen als extraatje de handige beurswijzer van Beauty Trade Special, met daarin een overzicht van alle noviteiten. Belgische abonnees ontvangen de praktische beurswijzer van Estetika.
Kijk voor meer informatie ook eens op de sites www.beautybeurzen.nl of www.beauty-international.de. Voor Estetika is er nog helaas geen website, maar informatie over de locatie kun je vinden op www.bruexpo.be.

Natuurlijke blosjes

Λ Collega Irma Wiechmann uit Almere bracht uit de States een nieuwe techniek mee om met permanente make-up blosjes op bleke wangen aan te brengen. In dit nummer zie je stap voor stap hoe dat in zijn werk gaat. In het intakegesprek dat vooraf met de klant gehouden wordt, moet overigens duidelijk worden gemaakt dat de houdbaarheid van de behandeling vier tot acht maanden is. De natuurlijke huidver-nieuwing die in het gezicht plaatsvindt, wordt nog eens gestimuleerd door crèmes die gebruikt worden. Daardoor wordt de permanente make-up sneller afgestoten Ook zijn er een aantal contra-indicaties waar je rekening mee moet houden.
In Esthéticienne lees je er meer over.

Fotografie: Marcel Scholing, NFP Photography
Model: Hanneke Tigchelaar

Lupus Erythematodes

Λ Lupus Erythematodes, kortweg LE genoemd, is een ziekte van de huid en soms ook van de darmwand. De ingewikkelde aandoening gaat gepaard met afwijkende ontstekingsinfiltraten en het beloop en de prognose zijn enorm divers. Het zijn met name jonge vrouwen die slachtoffer zijn van deze ziekte. Schoonheidsspecialisten kunnen door goed alert te zijn mogelijke LE-patiënten vroeg herkennen. De oorzaak van LE is niet duidelijk. Er zijn verschillende types LE, deze hebben niet alleen een andere presentatie, maar ook een andere prognose en behandeling. Dermatoloog Marcel Bekkenk geeft in dit nummer een overzicht van bij LE voorkomende huidafwijkingen. Op de site van het Erfocentrum kun je aanvullende informatie vinden www.erfocentrum.nl

Frisse voorjaarslook

Λ Visagiste Ursula Pel koos voor dit nummer een frisse voorjaarmake-up. Model Annelies is daar met haar blonde haar en blauwe ogen heel geschikt voor! Aan de hand van de stap voor stap foto’s laat Ursula zien hoe deze make-up is aangebracht. Zo gebruikte zij voor de arcadeboog een matte taupekleurige oogschaduw, met net daarboven een oranje perzikkleur. Deze wordt ook nog onder het oog langs gehaald. Oranje is de contrastkleur van blauw en laat de blauwe ogen daardoor extra spreken. Op het bewegende ooglid en onder de wenkbrauw komt een bijna witte oogschaduw. Tot slot brengt Ursula nog wat mascara aan. Het resultaat: een mooie lentelook.
Laat de lente maar komen!

Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Annelies
Fotografie: Albert Zijdenbos

Massage bij Ground Zero

Λ Wat op elf september 2001 in New York gebeurde, schokte de hele wereld. Een stroom van reacties was het gevolg. Ook masseurs, uit vele landen, vertrokken spontaan naar New York om op de plek des onheils hulp te bieden. De St. Paul’s Chapel stond naast het voormalige World Trade Center. Het werd al meteen na de aanslag het centrum voor hulp. In dit 235 jaar oude gebouw kon de woede, inspanning en uitputting even vergeten worden. Iedere dag om twaalf uur was er een kerkdienst. En hier aten, sliepen en huilden de reddingswerkers. Hier ook werkten de vele massage- en aromatherapeuten. Een indrukwekkende reportage.

Verder in dit nummer

Λ
  • Beurswijzer Beauty Trade Special/Estetika
  • Esthéculaap: kleurenblindheid
  • Angst om te verkopen: hoe kom je er vanaf?
  • Chirurgie: ooglidcorrectie
  • Fiscaal: auto van de zaak of privé?
  • Hygiëne: wegwerphandschoenen