Nummer 4

Cover: Guerlain, Divinora Collection Couleur Printemps (spring 2003)

Terugblik Beauty Trade Special

Λ Veel schoonheidsspecialisten wisten hun weg weer naar de Jaarbeurs in Utrecht te vinden, ondanks het stralende weer. En zij werden niet teleurgesteld; want er waren maar liefst twee grote hallen met alles op het gebied van uiterlijke verzorging. Leuke en interessante noviteiten, scherpe aanbiedingen, de nieuwe voorjaarslooks en veel, heel veel producten en apparaten. Een prima gelegenheid om in te kopen en nieuwe ideeën op te doen. In dit nummer blikken we uitgebreid terug op deze boeiende voorjaarsbeurs.

Nederlandse Make-up Kampioenschappen

Λ De deelnemers aan de Nederlandse Make-up Kampioenschappen hadden over belangstelling niet te klagen. In groten getale stroomde het publiek toe om hen live in actie te zien. Vooral de presentatie door de modellen aan de jury trok massaal publiek. Er werd in drie categorieën gestreden: High Class Hippie, Asian Beauty en de fantasiemake-up/bodypainting met als thema Queen of the Jungle. In dit nummer van Esthéticienne doen we uitgebreid verslag van deze spannende wedstrijden. Op de foto zie je de prijswinnaars in de categorie Asian Beauty. Nieuwsgierig naar de uitslagen? Neem dan een kijkje op de nieuwspagina.

Fotografie: Brabantfoto
 

Overbeharing

Λ Nu de dagen weer langer en warmer worden, wordt de kleding weer bloter. Voor mensen met overbeharing een probleem, want vaak schamen zij zich voor die ongewenste haargroei. Voor schoonheidsspecialisten is dit dan ook dé ideale periode om behandelingen tegen overbeharing onder de aandacht van klanten te brengen. Dermatoloog Marcel Bekkenk geeft in dit nummer een overzicht van de verschillende soorten overbeharing, wat het verschil is tussen hirsutisme en hypertrichose en welke behandelingen mogelijk zijn. Op het web zijn verschillende sites met informatie over hirsutisme en hypertrichose te vinden, zoals www.huidinfo.nl en www.haarweb.nl.

Diepliggende ogen

Λ Model Kitty heeft diepliggende ogen. Visagiste Ursula Pel laat zien hoe je diepliggende ogen beter kunt laten uitkomen. Het wenkbrauwbeen wordt optisch naar achteren geduwd door daar een donkere kleur op te zetten. Het bewegende ooglid geeft zij juist een lichte kleur, zodat die optisch naar voren komt. Voor de lichte kleur gebruikt zij een perzikachtige tint en voor de arcadeboog een donkere pruimkleur met aubergine. Die aubergine kleur komt vrij hoog, maar net niet tegen de wenkbrauw aan. Onder de wenkbrauw komt nog net een licht accentje om het geheel wat meer open te trekken. Tot slot brengt Ursula alleen mascara aan op de bovenste wimpers. En voila, een prachtige oogopslag! Geïnteresseerd in visagie? Kijk dan ook eens op de site van www.visagie.nl, het vakblad voor make-up en styling.

Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Kitty
Fotografie: Albert Zijdenbos

Zinderende zomermake-up

Λ Tere pasteltinten bepalen de looks voor voorjaar en zomer 2003. Ideale kleuren voor de zomer, die prachtig uitkomen tegen een licht gebruinde huid. Transparant en glanzend zijn de vereisten voor teint, nagels en lippen. De mond staat centraal en is vol en mooi glanzend. Het gezicht moet vooral een natuurlijke, frisse uitstraling hebben en dat kan met de nieuwe generatie fonds de teint. Die zijn vederlicht en transparant. Blush is weer terug, meestal in een zacht, frisroze kleur, die de teint verlevendigt. En nagellak is nog steeds helemaal in de picture, zowel voor de nagels van de handen als van de voeten. Zonnepoeders heeft bijna ieder merk. Ze komen supernatuurlijk over en geven de huid een mooie glans. Wat alle kleuren gemeen hebben, is glans (glinstering van superkleine parelmoer of goudkleurige deeltjes). Het wordt een zinderende zomer!

Verder in dit nummer

Λ
  • Massage: lypossage van het gezicht
  • Esthéculaap: pijnpoli
  • Fiscaal: huisvestingskosten
  • Reportage: een droom van een salon
  • Service: leuke vakboeken