Terugblik Estetika

Λ Tijdens de Belgische vakbeurs Estetika zijn er toch nog weer noviteiten zien, die niet op andere beurzen waren te bewonderen. Estetika telde zo’n 9000 bezoekers. Dit waren er iets minder dan vorig jaar lente en dat kwam vooral door het prachtige weer. Maar standhouders en bezoekers waren over het algemeen dik tevreden! In vergelijking met Utrecht valt zowel in voor- als najaar het grote aanbod zonneapparatuur op. Veel aandacht was er verder voor alles op het gebied van ontharen en de bestrijding van cellulitis. Agnes Frenkel nam voor Esthéticienne een kijkje en doet uitgebreid verslag van wat zij in het Tentoonstellingspaleis in Brussel voor moois aantrof. Haar conclusie: Estetika: klein maar fijn!

Schoonheidssalon Dorien in Druten

Λ In hartje Druten staan de twee schoonheidsinstituten van Dorien Schonenberg. Dankzij een hoog kwaliteitsniveau en een doeltreffend marketingbeleid is er in een paar jaar tijd veel succes geoogst. “Onze schoonheidsinstituten stralen het behandelingsniveau uit dat de consument binnen kan verwachten: kwaliteit en topklasse”, aldus Dorien Schonenberg. Visuele communicatie is dus belangrijk, in een stijl die wordt doorgevoerd in hun advertenties en het andere drukwerk. Dat alles moet – samen met steeds nieuwe behandelingen en acties – de consument nieuwsgierig maken. “Tot zij of hij, misschien na wat aarzeling, toch beslist om naar ons toe te komen.” Lees meer in het nieuwe nummer van Esthéticienne over deze ondernemende vakvrouw!

Bijwerkingen medicijnen

Λ Bij het innemen van geneesmiddelen ontstaan geregeld bijwerkingen. De huid geeft vaak als eerste symptomen van zo’n overgevoeligheid. Meestal zijn de bijwerkingen mild en beperkt tot een jeukende huiduitslag, die niet echt gevaarlijk is. In zeldzame gevallen kan er echter sprake zijn van zeer ernstige en zelfs levensbedreigende bijwerkingen. Dermatoloog Marcel Bekkenk bespreekt welke gevolgen sommige medicijnen kunnen hebben op de huid. Een voorbeeld van zo’n aandoening is erythema exudativa multiforme (EEM), die je op de foto kunt zien. De aandoening ontstaat vooral na een infectie met een virus of mycoplasma, maar kan ook door geneesmiddelen ontstaan. Meer weten over bijwerkingen van medicijnen? Op de site www.huidarts.com vind je onder de knop huidaandoeningen meer informatie over allergische reacties op geneesmiddelen.

Zomers roze

Λ Marieta is de laatste in het rijtje van onze modellen van het theater in Terheijden. Ze heeft een open, rond gezicht, grote ogen en een volle mond. Visagiste Ursula Pel heeft het gezicht van Marieta allereerst gecamoufleerd en een basis aangebracht. De basis is wat lichter dan haar eigen huidskleur, maar de kleur sluit wel perfect aan bij de hals. Tip van Ursula: Als je de juiste kleur voor iemand moet kiezen, test dan altijd op de kaaklijn. Als je geen verschil meer ziet tussen nek en kaaklijn, dan heb je de goede kleur. Hoe Ursula de rest van de make-up aanbrengt, kun je stap-voor-stap nalezen in dit nummer van Esthéticienne.

Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Marieta
Fotografie: Albert Zijdenbos

Verder in dit nummer

Λ
  • Massage: lypossage thuis
  • Contactueel Anbos Congres
  • Esthéculaap: depri of depressief?
  • Beauty in China
  • Medische indicaties bij corrigerende ingrepen