Belgian Hygiëne Quality Label

Λ In Brussel is onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend door de beroepsfederaties van juweliers, piercers, tatoeëerders en aanbieders van permanente make-up. Hiermee heeft België een belangrijke stap gezet om een kwaliteitslabel te creëren dat een hoge hygiënische kwaliteitsstandaard waarborgt. Consumenten kunnen aan het Belgian Hygiëne Quality Label zien dat er volgens strenge hygiënische eisen wordt gewerkt, en dat is wel een prettig idee. In dit nummer van Esthéticienne besteden we volop aandacht aan dit uitstekende initiatief.

Salon Xenia succesvol met de Plasmalite

Λ Bij Schoonheidssalon Xenia in Gouda is ontharen met behulp van de Plasmalite een enorm succes. Van het totale klantenbestand komt circa 25% op deze behandeling af. Na afloop van de ‘kuur’ blijven de meeste cliënten komen voor andere huidverzorging. De top 5 aan behandelingen illustreert het brede aanbod. Ontharen door middel van de Plasmalite staat met stip op nummer één, gevolgd door gezichtsbehandelingen met de cosmetica van Langé. Als derde komt Bioskinjetting uit de bus, op de voet gevolgd door Dermabrasie met de ST-Peel. Op de vijfde plaats staan de cellulitebehandelingen. Om nog maar niet te spreken van permanente make-up, nagelstyling, aromatherapie en de Compu-lift. Lees in het nieuwe nummer van Esthéticienne hoe deze ondernemende vakvrouw haar werkzaamheden slim combineert!

Sweet Syndroom

Λ Dr. Sweet was de eerste die in 1964 een syndroom beschreef dat acuut begon en zich uitte in koorts en pijnlijke rode tot paarse plekken op de huid. In het bloed en in het huidbiopt werden zeer veel neutrofiele granulocyten gezien, witte bloedlichaampjes, die als eerste bij een infectie aanwezig zijn. Al snel bleek het beeld voornamelijk voor te komen bij mensen die leukemie (bloedkanker) hadden of dit kort daarna kregen. Dit zorgde ervoor dat bij het Sweet Syndroom geadviseerd wordt het bloed na te kijken op leukemie. Geschat wordt dat bij ongeveer de helft van de mensen met Sweet Syndroom sprake is van onderliggende kanker. Het is dus zaak om wanneer een vermoeden bestaat dat iemand deze huidaandoening heeft, meteen contact op te laten nemen met de huisarts! Dermatoloog Marcel Bekkenk legt uit wat de kenmerken zijn en welke behandeling mogelijk is.

Black Glamour Beauty

Λ Priscilla is al eens eerder het model van Ursula Pel. Ze had toen nog een lange bos met krullen en een natuurlijke look. Nu heeft ze een nieuw kapsel en wil ze natuurlijk ook een hele andere make-up. Ursula Pel leefde zich dan ook uit met een volledig andere make-up. Tip van Ursula: leg eerst een beetje losse transparante poeder onder de ogen als je met donkere oogschaduw werkt, zoals hier bij Priscilla. Als er dan oogschaduw op valt, geeft dit geen vlekken in de basis. Hoe Ursula deze make-up aanbrengt, kun je stap-voor-stap nalezen in dit nummer van Esthéticienne.

Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Priscilla
Fotografie: Albert Zijdenbos

Verder in dit nummer

Λ
  • Oude Meester: Raymond Geesink
  • Voeding: Vitamine B-12 tekort
  • Esthéculaap: terugkeer van tbc
  • Workshop: make-up à la Mari van de Ven
  • Medische indicaties bij corrigerende ingrepen (II)