Luxe strandmassage

Λ Esthéticienne medewerkster Lizet van Triet nam een kijkje in de mondaine Franse badplaats Cannes. Daar, in het beroemde Carlton Inter-Continental, kunnen de gasten niet alleen genieten van een behandeling in het beautycentrum, maar ook van een Zweedse massage op het strand door Jean-Pierre Rault. Tijdens het Filmfestival van Cannes heeft deze massage-expert niet alleen bijvoorbeeld de actrice Sharon Stone gemasseerd, ook andere filmsterren komen ook graag naar hem toe. Kijk mee over de schouder van Jean-Pierre hoe deze luxe strandmassage in zijn werk gaat.

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Hardenberg

Λ Beurzen zijn erg in trek. Dat bleek ook weer in Hardenberg tijdens de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging. Niet alleen uit de regio kwamen schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, voetverzorgers en zelfs kappers naar Hardenberg, maar ook uit de rest van Nederland. Op een beurs zijn nu eenmaal veel niet te versmaden aanbiedingen. Zondag was een topdag, maar ook over de zaterdag en maandag hadden standhouders geen klagen. Hardenberg wordt gekenschetst als knus en gezellig. Standhouders nemen echt de tijd voor de bezoekers en er is meer contact. De gratis hapjes en drankjes maken de dag compleet. In dit nummer van Esthéticienne blikken we terug op deze geslaagde vakbeurs.

Zwangerschap en de huid (1)

Λ Door de enorme veranderingen die het lichaam van de vrouw doormaakt tijdens de zwangerschap, kunnen er een scala aan huidafwijkingen ontstaan. Veel van deze uitingen van de zwangerschap aan de huid zijn subtiel en ongevaarlijk, zoals de spider naevi (zie foto). Dit zijn spinvormige bloedvaatjes. Toch kunnen huidafwijkingen bij de zwangere veel vragen en aardig wat onrust oproepen. Vooral bij striae is er vraag naar behandeling. Dermatoloog Marcel Bekkenk legt uit wat de gevolgen van een zwangerschap kunnen zijn voor de huid en welke behandelingen er zijn. Meer weten over striae? Kijk dan eens op www.babyinfo.nl/advies.

Summertime

Λ Visagiste Ursula Pel had al duidelijk de zomer in het hoofd toen zij deze vrolijke make-up aanbracht bij model Priscilla. Je ziet dat felle kleurtjes heel leuk kunnen staan, zeker in de zomer. Priscilla draagt eigenlijk nooit kleurige oogschaduw, maar juist bij haar donkere huid staat dat heel mooi. Ursula laat in dit nummer van Esthéticienne precies zien hoe zij deze make-up aanbrengt en geeft je een aantal handige tips. Alvast een slimme tip van Ursula: Als je met felle kleuren gaat werken, bepaal dan van tevoren met welke kleuren je gaat werken en of je de donkerste kleuren op het oog zet of in de arcadeboog. Zo hou je een goede licht- en donkeropbouw van de make-up en geeft het eindresultaat een harmonieus beeld.
Bij Priscilla heeft Ursula alle kleuren naar de neus toe uitgewerkt, omdat haar ogen iets verder uit elkaar staan. Doe dit dus niet bij mensen die dicht bij elkaar staande ogen hebben, want dat versterkt het effect alleen maar!


Tekst en visagie: Ursula Pel
Model: Priscilla
Fotografie: Albert Zijdenbos

Groei verkoop cosmetische producten

Λ Het gaat goed met de verkoop van producten in de cosmetische branche. De consument besteedt steeds meer aan cosmetische producten: vorig jaar €138, inclusief haarproducten, tandpasta en zeep. Aandacht voor jezelf blijft een aankoopmotief, ook als het economisch iets minder goed gaat, zo concludeert het jaarverslag van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) over 2002 dan ook. De ruim 80 leden van de NCV vertegenwoordigen ongeveer 85 % van de totale Nederlandse omzet in deze producten. Vooral decoratieve cosmetica doet het goed bij de consument; een groei van 9,8 % ten opzichte van 2001. Binnenkort verschijnt bij de NCV een uitgave onder de titel ‘Cosmetica, een wetenschap op zich’, waarin verschillende aspecten van cosmetica worden besproken. Het boekje kost €10 (excl. verzendkosten) en is te bestellen via info@ncv-cosmetica.nl. In ca. 160 pagina’s wordt o.a. de samenstelling van producten beschreven, met secties over de huid, het haar en de mond.

Verder in dit nummer

Λ
  • Jubileumcongres NVH: 25 jaar brancheorganisatie huidtherapeuten
  • Sales: ethiek en uw verkoop
  • Reportage: jubilerende Greet Hoedeman, coryfee in ons vak
  • Inschrijfformulier voor cursus Lypossage door Charles Wiltsie