Nummer 9

Nummer 9
Cover: Model: Hanneke. Make-up: Rifka van JC Hair Rotterdam. Haar: Sten van JC Hair Rotterdam. Fotografie: Cats & WIthoos Rotterdam.

Beauty Salon dimensions

Λ Het septembernummer van Esthéticienne staat voor een groot deel in het teken van de belangrijke najaarsbeurzen. Zo ontvang je bij dit nummer een uitgebreide beurswijzer over Beauty Salon dimensions, de najaarsvakbeurs voor uiterlijke verzorging in Utrecht van 6 t/m 8 september. In deze beurswijzer vind je de noviteiten van de diverse exposanten al overzichtelijk op een rijtje. Zo kun je jezelf thuis alvast rustig oriënteren. Behalve stands zijn er ook veel demonstraties en interessante vakwedstrijden, zoals de Blue Diamond Award (Cursist van het Jaar), het Nederlands Kampioenschap Nail Design en de Make-Up Award. Er zijn dit jaar ook voor het eerst kappersshows. Alle reden dus om een bezoekje te brengen aan deze vakbeurs. Meer informatie vind je in dit nummer van Esthéticienne of op www.beautybeurzen.nl.

Estetika

Λ De Brusselse najaarsbeurs Estetika krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje, want de beurs bestaat dit jaar maar liefst 25 jaar. Alle bezoekers krijgen dan ook een leuk presentje. Tijdens deze gezellige vakbeurs kun je je oriënteren op nieuwe producten en behandelingen. Ook hier zijn er in veel stands demonstraties te zien en bovendien een modeshow, maquillagewedstrijden en paneldiscussies. Esthéticienne is uiteraard ook vertegenwoordigd met een stand. Op de nieuwspagina vind je trouwens nog meer nieuws over Esthéticienne tijdens de beurzen.

Milia

Λ Milia (gerstekorrels) zijn kleine witte oneffenheden in het gelaat, die elke schoonheidsspecialist wel kent. Maar hoe ontstaan ze eigenlijk en waarom heeft de een er meer last van dan de ander? Soms lijkt een afwijking erg op een milium, maar blijkt het bij nadere inspectie toch wat anders te betreffen. Dermatoloog Marcel Bekkenk behandelt daarom in dit artikel niet alleen het ontstaan en de therapie van milia, maar ook een aantal aandoeningen die er erg op kunnen lijken.

Thalassotherapie

Λ Thalassotherapie is goed bij heel wat gezondheidsproblemen. Het is heilzaam bij onder andere artritis, reuma, problemen met gewrichten en spieren, stress, ademhalingsaandoeningen, bodystyling, dermatitis, acne, psoriasis en allergische aandoeningen.. Alles uit de zee wordt hierbij gebruikt, zoals visproteïnen, algen en modder. Algen bevatten veel jodium en dat stimuleert het metabolisme. Modder doet dat ook, maar zonder jodium. Zeewater is ook rijk aan mineralen, oligo-elementen en vitaminen. Het zeewater krijgt deze stoffen van algen. In dit nummer van Esthéticienne lees je nog meer over Thalassotherapie.

Orthorexia

Λ Wie gezond wil blijven, moet gezond eten. Maar sommige mensen schieten daarin door. Zij ontwikkelen orthorexia nervosa: een pathologische fixatie op gezond eten. Dit is een eetstoornis, net zoals anorexia (extreem lijnen) en boulimie (vreetbuien, gevolgd door strategieën om gewichtstoename te voorkomen), psychiatrische aandoeningen, die voedsel een overdreven plaats in het leven geven. Bij orthorexia is echter niet de hoeveelheid eten, maar de kwaliteit van het voedsel in het spel. Men eet bijvoorbeeld alleen maar groenten, fruit, light-producten, vetloze recepten en bepaalde veganistische of vegetarische ingrediënten. Mensen met orthorexia hebben het gevoel dat zij door hun rigide dieetgewoonten hun lichaam en geest kunnen controleren. In de rubriek Esthéculaap gaan we nader op deze eetstoornis in. Meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op de site van de Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa, www.sabn.nl

Verder in dit nummer

Λ
  • Apparatuur: Koeldamp- en vacuüm-zuigapparaat
  • Massage: Bio-energetische massage
  • Medisch: Rimpelbehandelingen
  • Verkoop: Presentatie van producten
  • Plastische chirurgie: Bovenooglidcorrectie
  • Cosmetologie: Bijenwerkstoffen