Beauty Salon dimensions

Λ Uiteraard bracht Esthéticienne een uitgebreid bezoek aan de vakbeurs Beauty Salon dimensions, die begin september in Utrecht werd gehouden. De beurs was dit jaar groter dan ooit, het was dan ook een goed idee van de BT&EA om de bezoekers een gratis voetenmassage aan te bieden! We namen een kijkje bij de vele stands voor een indruk van de nieuwe producten, innovatieve behandelingen en handige apparaten die werden gepresenteerd. In dit nummer een uitgebreid verslag van onze ronde over de beurs.

Nieuwe herfst- en winterlooks

Λ De make-up voor herfst en winter valt niet alleen op door de vele roze en bruinroze nuances, maar vooral door de comfortabele formules. De producten zijn zo hightech, zo geavanceerd, dat make-up nu vederlicht en niet meer te voelen is. Blauw en groen zijn terug voor de oogmake-up, beide in allerlei nuances van pastel tot diep van kleur. Vaak gecombineerd met parelmoerwit en zacht glanzend bleekroze. Romantische zachtroze lippen en nagels harmoniëren daar mooi mee. Extremer wordt het wanneer de mond zilverkleurig is en de nagels hemelsblauw, maar ook dat kan wel eens leuk zijn (zeker voor de feestdagen). Reflectie van licht, daar draait het allemaal om deze winter. Kleuren iriseren en veranderen van diepte. Zo kun je met één product steeds weer een andere look creëren.
Esthéticienne zet de nieuwe looks van diverse looks voor je op een rijtje.

Angiosarcomen

Λ Angiosarcomen zijn vrij zeldzame kwaadaardige tumoren van de huid, die uitgaan van bloedvaten en lymfeweefsel. We zien ze echter steeds vaker, doordat ze ontstaan in eerder bestraalde huid en in lichaamsdelen met lymfeoedeem. Deze beide risicofactoren komen veelvuldig voor bij vrouwen met een behandelde borstkanker. Door een steeds grotere overlevingskans van deze groep patiënten, kunnen zich zogenaamde secundaire maligniteiten ontwikkelen. Dermatoloog Marcel Bekkenk vertelt in dit nummer welke vormen er zijn en wat de mogelijke behandeling is. Meer weten over dit onderwerp? Surf dan naar de site van Medlook of de Nederlandse Kankerbestrijding

Blue Diamond Award

Λ Zaterdag 6 september was een spannende dag voor de deelnemers aan de Blue Diamond Award, de Verkiezing van de Cursist van het Jaar. Een record aantal deelnemers streed om deze eretitel in de Jaarbeurs te Utrecht. Winnares is Silvana Jobse-Spencer uit Den Haag van Instituut Dangremond in Den Haag met 250,20 punten. Zij ontving uit handen van Sandra Borggreve, Schoonheidsspecialist van het Jaar, een beker (de wisseltrofee), een oorkonde, bloemen een beautyarrangement van een dag in de Lancaster-salon van de Hoge Heerlijckheid in Ermelo en €350. Tweede is Antoinette Oorschot uit Leiderdorp van Instituut Dangremond, met 246,40 punten. Zij krijgt een beker, oorkonde, bloemen, een halve dag arrangement in de Hoge Heerlijckheid en €250. Anke Baks uit Gendt van het Gelders Opleidingsinstituut in Arnhem eindigde met 235,80 punten op de derde plaats. Haar prijs is een beker, oorkonde, bloemen, een halve dag arrangement in de Hoge Heerlijckheid en €150. Op de foto de blije winnaressen op een rijtje: v.l.n.r. Anke Baks, Silvana Jobse-Spencer, Antoinette Oorschot. tijd goed.

Nieuw handboek Permanente Make-up

Λ “Boeken over permanente make-up zijn schaars. Dat komt enerzijds omdat permanente make-up een relatief jong vak is, maar ook omdat PMU-specialisten vooral doeners zijn en geen schrijvers. Er is dus wel veel kennis over permanente make-up aanwezig, maar helaas niet op papier.” Dit zijn de eerste woorden waarmee Irma Wiechman-Hulscher het voorwoord van haar pas verschenen boek begint. Ruim een jaar is er verstreken na de beslissing om alle wetenswaardigheden over permanente make-up op papier te zetten. Zij heeft zowel haar eigen ervaringen - alsook die van collega’s - bij elkaar gesprokkeld en verwerkt in een boek vol wetenswaardigheden en foto’s. Een aanrader voor iedereen die zich met permanente make-up bezighoudt. Het ‘Handboek voor permanente make-up’ is voor de introductieprijs van €89 te bestellen op de site www.handboekvoorpermanentemake-up.nl. Na de introductieperiode zal het boek voor €99 te koop zijn. Ook te bestellen via de ServiceShop op deze site. Er is ook een boekje voor consumenten verschenen, met de naam ‘101 vragen over permanente make-up’. Dit boekje is voor de introductieprijs van €8,95 te bestellen op de site www.101vragenoverpermanentemake-up.nl of ook via de Serviceshop van Esthéticienne.

Opvallende kleuren

Λ Dat je niet altijd voor warme, diepe tinten hoeft te kiezen in de herfst- en wintermaanden, bewijs visagiste Ursula Pel met deze make-up in felle kleuren. Lynda, haar model, heeft een mooie gezichtsvorm, duidelijke jukbeenderen, een mooie volle mond en haar ogen staan iets schuin, waardoor ze iets katachtigs krijgen. De kleur van haar shirt komt erg goed van pas, want Ursula gaat Lynda opmaken met groen en vooral wat feller groen. Stap-voor-stap kun je in dit nummer volgen hoe Ursula te werk gaat.
Tekst en visagie: Ursula Pel
Fotografie: Albert Zijdenbos
Model: Lynda

Verder in dit nummer

Λ
  • Therapie: behandeling van psoriasis
  • Praktijk: Littekens (II)
  • Plastische chirurgie: Bovenooglidcorrectie (II)
  • Trends Geurengoeroe Ann Gottlieb
  • Vlaamse Varia: nieuwigheden in België
  • Esthéculaap: vergeetachtig of dement