Beauty Trade Special

Λ Ben je benieuwd naar de trends van het komende jaar en wil je ook op de hoogte blijven van alle nieuwe apparatuur? Ga dan naar dé Nederlandse voorjaarsbeurs: Beauty Trade Special van van zaterdag 6 tot en met maandag 8 maart in de Jaarbeurs Utrecht. Zoals ieder jaar presenteren de exposanten de nieuwste snufjes op schoonheidsgebied aan de vele duizenden schoonheidsspecialisten, hand- en voetverzorgers, die worden verwacht. In dit nummer van Esthéticienne hebben we de beursnoviteiten alvast voor je op een rijtje gezet, met een handige plattegrond en overzicht van de standhouders. Bovendien heeft Esthéticienne een aantal leuke acties geregeld met een aantal standhouders. Op vertoon van een geldige Esthéticienne VoordeelPas of de adresdrager van het februarinummer krijg je korting op de aanschaf van producten of een leuk geschenk. Meer weten over de beurs? Kijk dan op www.beautybeurzen.nl.

`Nirwana` in de Jordaan

Λ Het werk van de schoonheidsspecialisten Yelena en Natalia Korotoen is onlosmakelijk verbonden met hun afkomst en levensgeschiedenis. De oudste, Yelena Korotoen, heeft het meeste meegekregen van hun bijzondere, Russische grootmoeder uit Kamtsjaka, de geboorteplaats van het tweetal. Hun oma leerde veel van een inheemse Inuit-stam. Ze gebruikte kruiden en mosterdpleisters; bovendien verhitte zij speciale bekers om daarmee de mensen te helen. Yelena: “Ik keek haar in mijn jeugd de massagetechnieken en sjamanistische rituelen af. Haar intuïtieve gave zit in onze genen.” Vandaar een persoonlijk getinte reportage over de gezusters en hun YKU Studio in de Amsterdamse Jordaan, met oosterse elementen, de roze tinten en heerlijke geuren van de aromatherapie.

Expressieve oogmake-up

Λ Model Anouk heeft prachtige groenblauwe ogen, die visagiste Ursula Pel met deze make-up extra goed willen laten uitkomen. De tegenkleur van groen is rood en die van blauw is oranje. Ursula kiest ervoor om voor de groenblauwe ogen met wat meer bordeauxrode tinten te werken. In dit nummer laat ze stap-voor-stap zien hoe ze dat doet. Tip van Ursula voor een goede verwerking van de oogschaduw: “Ik maak mijn kwastje nat en doop hem dan even in de oogschaduw. Zo wordt de kleur intensiever en valt de oogschaduw niet zo snel naar beneden.”

Hawaiiaanse massage

Λ Het is een levenswijze. De Lomi lomi massage van Gerda van der Linden gaat samen met Ho’oponopono, een oud Hawaïaans genezings- en vergevingsproces. Ze heeft haar kennis van de Hawaïaanse cultuur, geschiedenis en spiritualiteit geïntegreerd in haar behandeling. De klant die bij haar komt, wordt getrakteerd op Hawaïaanse muziek, gebeden én een massage. De klant geniet en verlaat rustiger en zonder stress de behandelruimte. Ook eventuele spierknopen zijn opgelost. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.aloha-o-ka-i.org.

Vibratiemassageapparatuur

Λ In de serie Apparatuur staat deze keer de vibratiemassageapparatuur centraal. Deze apparaten vallen in de categorie mechanotherapie. Hierbij worden de behandelingen uitgevoerd met apparaten die beweging of geluid produceren. Vibraties zijn trillingen die met lichte druk, loodrecht op het weefsel en met hoge frequentie moeten worden uitgevoerd. Daardoor ontstaat een lichte trilling in het weefsel. Met behulp van vibratiemassageapparatuur kun je deze handgrepen ondersteunen. Soms wordt de voorkeur gegeven aan manueel uitgevoerde massages, omdat je via de handen direct contact heeft met de huid van de klant. Behandelingen met apparatuur zijn echter intensiever en de trillingen zijn zeer gelijkmatig. Ook is de behandeling minder vermoeiend voor jezelf.

Botox

Λ Botox is hot! Het lijkt wel alsof iedere zichzelf respecterende actrice, ster of diva zich met deze substantie laat injecteren in de hoop de eeuwige jeugd te bewaren. In Hollywood zouden filmregisseurs ondertussen het gebruik van Botox verbieden, aangezien de desbetreffende actrices (én acteurs) geen mimiek meer zouden hebben. Maar naast (inter)nationale beroemdheden laten ook onbekende Nederlanders en Vlamingen zich rimpelvrij maken in de hoop op een jeugdiger en vriendelijker ogend gelaat. De procedure is simpel: een paar prikken in het gezicht levert voor een bepaalde tijd een strakke en rimpelloze huid op. Maar wat is Botox eigenlijk? Hoe werkt het? Wat kunt u ermee doen? En zijn er bijwerkingen? Dermatoloog Peter Nijboer geeft een toelichting.

Verder in dit nummer

Λ
  • Huidzaken: herpes zoster
  • Chirurgie: hals- en facelift
  • Voeding: invloed van voeding op de huid
  • Inrichting: de vloer als sfeerbepaler
  • Trend: Feng Shui in de salon
  • Praktijk: eigen fibroblasten in de strijd tegen rimpels
  • Vlaamse Varia: nieuwigheden in België