Estetika Lente

Λ In dit nummer van Esthéticienne kijken we alvast vooruit naar Estetika Lente, de grootste vakbeurs in België. Deze beurs vindt plaats van 27 t/m 29 maart in Brussel. We hebben we noviteiten die dan gepresenteerd worden, alvast op een rijtje gezet en ook tref je een overzicht aan van de exposanten. Abonnees van Esthéticienne kunnen overigens via de afdeling abonnementenservice een kortingskaart voor deze lentebeurs aanvragen, waarmee je een aanzienlijke korting krijgt op de entreeprijs. Kom dus zeker langs op deze gezellige en informatieve vakbeurs.

Belle & Bo

Λ "Sun- en bodylounge", zo omschrijft Annick Schoenmaec-kers de combinatie van een professioneel zonnecentrum, een afslankstudio, een beautycenter en zelfs nog meer bij Belle & Bo, dat eind september in première ging in het Belgische Lanaken. Afslanken kan bij Belle & Bo op passieve en actieve manier, maar altijd op professionele wijze. Sporten kan ook, maar alleen in aangename loungestijl. Er worden verder aangename, gezonde gerechten en drankjes verstrekt. Klanten kunnen ook terecht voor gelaatsverzorging, pedicure, manicure, permanente make-up en onder de zonnebank. Esthéticienne nam een kijkje en in dit nummer lees je meer over deze interessante formule, die overigens ook voor franchising beschikbaar is.

Oogmake-up met glitters

Λ Visagiste Ursula Pel voorzag model Jolanda voor dit nummer van een opvallende oogmake-up met glitters. Met knalblauwe glittergel gaat Ursula over de zwart aangezette gedeeltes van de ogen heen. Tip van Ursula: je kunt de glittergel er het beste ‘opleggen’, want met smeren/wrijven blijf je de gel heen en weer schuiven. Er zijn verschillende soorten glittergel. Hier is een glittergel gebruikt waarvan de blauwe glitterstukjes vrij grof zijn. Door de zwarte ondergrond, geeft dat een goed contrast en valt het blauw lekker op. Dit is een simpele oogmake-up, die ook nooit exact gelijk is of netjes is. Dit hoeft ook niet en kan ook bijna niet door de glitters. Maar het is wel doeltreffend en zeker leuk voor een avondje stappen! In dit nummer lees je stap voor stap hoe Ursula te werk is gegaan.

Tulpmassage

Λ De Tulpmassage van Claire Mettrop beleeft z’n primeur in Esthéticienne. Zij demonstreerde deze massage op verzoek van de Griekse Cidesco-sectie voor een Nationaal Cidesco Congres in Athene, in het voorjaar van 2003. In dit nummer krijg je alvast een voorproefje. In Griekenland vroegen ze Claire, op dat moment nog voorzitter van Cidesco Nederland, om een nieuwe massage te ontwikkelen, die ook op de kleding uitgevoerd kan worden. Claire: “Veel Griekse vrouwen willen voor een massage liever niet uit de kleren. De massage heb ik daarom zo gemaakt, dat hij ook over de kleding heen uitgevoerd kan worden. Voor Esthéticienne zal ik hem echter op de huid laten zien.” Kijk mee over de schouder van Claire Mettrop bij deze bijzondere massage!

Gordelroos

Λ Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met gordelroos. Gordelroos ofwel herpes zoster is een zeer pijnlijke, plotseling optredende huidreactie, die gepaard gaat met kleine blaasjes. Het wordt veroorzaakt door een reactivatie van het waterpokkenvirus. De naam van dit virus is varicella zoster virus, afgekort VZV. In dit nummer zet dermatoloog Peter Nijboer de oorzaken en huidafwijkingen bij gordeloos op een rijtje. Meer weten over gordelroos? Kijk dan eens op www.huidinfo.nl.

Verder in dit nummer

Λ
  • Holistisch: hoofdpijn
  • Financieel: belasting- en subsidieregelingen (2)
  • Ergonomie: goed zitten en staan
  • Esthéculaap: Aften
  • Apparatuur: microdermabrasie
  • Vlaamse Varia: nieuwigheden in België