Afslanken in Griekse stijl

Λ Wie langs de monumentale kerk en de karakteristieke Mosselbeurs in Yerseke wandelt, komt voor een verrassing te staan. Tussen de overige, oude pandjes wat verder weg, doemt een Griekse gevel op: de opvallende aanblik van Beautycenter Aphrodite. De eigenaresse, Joke Paauwe, blijkt niet van Griekse, maar van Zeeuwse afkomst. Geboren en getogen in Yerseke werd ze - na een aantal jaren in het Belgische Lanaken - in haar geboortedorp weer helemaal geaccepteerd. Het vooroordeel van Esthéticienne drukt ze dan ook dadelijk de kop in: “Yerseke is een modieus dorp. Er wonen hier aardig wat welgestelde ‘mosselmensen’, die trots zijn op hun uiterlijk en kleding. Zelfs vrouwen van de meer behoudende geloofsrichtingen komen bij Aphrodite voor gezichts- en voetverzorging, epileren en afslanken.” Lees meer over deze schoonheidssalon in dit nummer van Esthéticienne.

Overbeharing

Λ Veel vrouwen en mannen hebben te kampen met overdadige haargroei op ongewenste plekken. Fabrikanten van ontharingsmiddelen en scheermesjes spelen hier handig op in en bestoken de consument met reclame. Ook bij schoonheidssalons en huidtherapeuten is er een groot aanbod aan ontharingsmethoden. Voordat het overtollige haar eraf gaat, is het echter nuttig om te weten welke oorzaken er kunnen zijn voor een teveel aan haar. In de dermatologie wordt een onderscheid gemaakt tussen hypertrichose enerzijds en hirsutisme anderzijds. Hypertrichose is de excessieve groei van haar op een bepaalde plaats op het lichaam. De term hirsutisme mag alleen gebruikt worden voor de excessieve groei van haren in een 'mannelijk' patroon, ten gevolge van een hormonaal probleem. Dermatoloog Peter Nijboer licht beide typen overbeharing toe. Meer weten over dit onderwerp? Kijk dan ook eens op www.huidinfo.nl/hirsutis.html.

Zomers groen

Λ Groen is dé kleur voor deze zomer. Vandaar dat de oogmake-up van Margot, die deze maand het model is van visagiste Ursula Pel, uit verschillende groentinten bestaat. Na het aanbrengen van een klein beetje foundation, begint Usula de opbouw van de oogmake-up met de groene kleur. Om het fris te houden, kiest zij voor een beetje mintgroen. Zij zet de kleur onder het oog en haalt hem naar boven toe, de arcadeboog in. Ursula laat het helemaal naar de neus toe doorlopen. Tip van Ursula: Dit kan bij Margot, omdat ze een goede afstand tussen haar ogen heeft. Als je dit bij iemand doet waarbij de ogen wat dicht bij elkaar staan, dan lijkt het of die persoon scheel kijkt. Daarna zet ze een matte witte kleur op het bewegende ooglid en onder de wenkbrauw. Met de groene kleur laat ze het donkerste gedeelte nu heel zacht overlopen in het wit onder de wenkbrauw. Om nog net even wat diepte te geven, mengt Ursula de groene kleur met wat zwart en zet deze op het diepste gedeelte van de arcadeboog. Tot slot nog een klein beetje mascara en voilà: een prachtige zomerse make-up in groentinten!

Oormassage

Λ Het plaatsen van een kaars in het oor, deze aansteken, laten opbranden en weer verwijderen, is onderdeel van een ritueel bij de Hopi-indianen in Amerika. De lichte onderdruk in de oorkaars en trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een bevrijdend aanvoelende drukregeling in oor-, voorhoofd- en bijholtengebied. Deze behandeling is dan ook geschikt bij bijvoorbeeld hoofdpijnklachten. In de Benelux wordt het branden van de kaars voorafgegaan door een massage en er ook mee afgesloten. We namen een kijkje in het Belgische Tienen bij masseur en lichaamswerker Dirk van Overstraeten. Esthéticienne laat zien hoe ontspannend het branden van de oorkaars en de oormassage kan zijn, ook al lijkt het misschien wat vreemd…

Behandeling

Λ Steeds meer schoonheidsspecialisten bieden laser- en flitslamp behandelingen aan in hun salon. Maar hoe veilig is dat nu eigenlijk? Mevrouw drs. Careen Schroeter, flitslamp- en laserdeskundige bij uitstek, is verbonden aan het Medisch Centrum Maastricht, afdeling lasertherapie, en dit najaar promoveert ze als eerste ter wereld op een studie naar de werkzaamheid van flitslampen. Eerder ontving zij de Europese Award voor laseronderzoek. In Maastricht worden onder haar leiding vergelijkende studies gedaan met lasers en flitslampen. Careen Schroeter krijgt uit het hele land mensen die schade hebben opgelopen door behandelingen van schoonheidsspecialisten of niet tevreden zijn. Het gaat onder meer om indicatiefouten, verbrandingen, blaren, irritaties van oppervlakkige zenuwen, littekens en haren die terugkomen, omdat ze niet afbehandeld zijn. Esthéticienne ging op onderzoek uit.

Lekker lezen

Λ Door het lezen van vakbladen zoals Esthéticienne kun je bijblijven in je vak. Ook uit allerlei boeken kun je echter tal van goede informatie halen en je kennis verrijken. Esthéticienne heeft daarom in de Serviceshop op deze site een aantal leuke en nuttige boeken voor je verzameld. Sinds kort is de Serviceshop uitgebreid met drie nieuwe titels; een basiscursus Shiatsu, een boek over de La Stone theratpie en het handboek Geneeskruiden. Lees er meer over in de Serviceshop van Esthéticienne en bestel de boeken vandaag nog!

Verder in dit nummer

Λ
  • Sales: Streven naar succes
  • Financieel: Belasting betalen
  • Esthéculaap: Kater? Alleen water!
  • Vlaamse varia: Nieuwigheden uit België
  • Terugblik: Internationaal Cidesco congres
  • Ondernemerschap: Van droom naar werkelijkheid (IX)