Koreaanse massage

Λ Een Koreaanse massage is een uitstekende behandeling voor mensen met vastzittende spieren, pezen en gewrichten. Het gaat hier vooral om draai- en trilbewegingen die zorgen voor een ontspanning tot diep in de gewrichten. In het Belgische Tienen laat Dirk van Overstraeten zien hoe u kunt masseren, zonder dat het uzelf kracht kost. De energie van zowel de klant als van de masseur gaat zo beter stromen. “Veel massages werken op de spieren. Deze Koreaanse massage maakt ook pezen en gewrichten los. Door middel van vibraties lossen verkrampingen op, waardoor de klant helemaal ontspant”, aldus Dirk van Overstraeten.
Liggend op Japanse massagematten ondergaat de klant, met kleren aan, de Koreaanse massage. En wel de zachte variant ervan, die volgens Dirk van Overstraeten meer geschikt is voor de Westerse maatschappij. “Oosterlingen kunnen de meer harde vorm aan. En alleen in relatie met de eigen partner is de ‘body to body’-variant geschikt.” Een reportage van een bijzondere massage die leidt tot diepe ontspanning. Voor meer informatie: dirk.van.overstraeten@advalvas.be.

Psychodermatologie

Λ De psychodermatologie is het gedeelte van de dermatologie dat zich bezighoudt met de relatie tussen psychologische en sociale factoren en dermatologische ziekten. De huid is het grootste, meest toegankelijke en meest zichtbare orgaan van het menselijk lichaam. Naast een beschermende en temperatuurregulerende functie, heeft de huid ook een belangrijke taak als gevoels- en communicatieorgaan. Emoties kunnen van invloed zijn op de huid, maar kunnen ook via de huid tot uitdrukking worden gebracht. Voor de dermatoloog is de samenhang tussen psychische factoren en de huid dagelijkse kost. Dermatologische aandoeningen kunnen namelijk een uiting zijn van een psychiatrisch ziektebeeld. Zo lijden sommige mensen aan parasietenwaan en beelden ze zich in dat er beestjes in en op de huid leven. Bij de aandoening dermatitis artefacta worden de huidafwijkingen door de patiënt zelf toegebracht. Acne excoriée (zie foto) komt bijvoorbeeld vooral voor bij jonge meisjes en vrouwen en is het gevolg van een dwangmatig, soms onbewust pulken aan het gelaat, meestal aan onbetekenende of niet bestaande oneffenheden. Ook deze stoornis kan op den duur ernstige vormen aannemen. Wil je cliënt met acne meer weten over deze aandoening? Verwijs dan eens naar deze nuttige site over acne.

Iontoforese en desincrustatie

Λ In de schoonheidssalons wordt veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische stroom. Dit kan gelijkstroom of wisselstroom (hoog-, middel- of laagfrequent). Door de directe invloed van de elektrische stroom kunnen gezichts- en lichaamsbehandelingen worden uitgevoerd. Voor iontoforese en desincrustatie passen we (afhankelijk van het apparaat) gelijkstroom of wisselstroom toe. Iontoforese is een effectieve en pijnloze manier om werkstoffen de huid in te sluizen. De substantie die ingebracht wordt, heeft een cosmetische werking. De stroom dient als drijvende kracht. Zo kunnen werkstoffen dieper in de huid worden opgenomen, dan bij het manueel toepassen van maskers of andere verzorgingsproducten. Elektrische stroom wordt bij desincrustatie gebruikt voor een intensieve reiniging van de huid. Elektrische desincrustatie is zeer geschikt voor een vette huid, een onzuivere huid en als voorbehandeling voor het verwijderen van comedonen. Je leest er alles over in dit nummer van Esthéticienne.

Van droom naar werkelijkheid (X)

Λ De afgelopen maanden hebben Talmor en Daniël de apparatuur en producten voor hun nieuwe Instituut Klein Bergsteyn aangeschaft. Voordat alles in het nieuwe pand geïnstalleerd wordt, test Talmor de apparatuur zo veel mogelijk uit. Iedereen die haar huidige salon binnenstapt, moet dan ook ‘even’ de werking voelen. Inmiddels is het apparaat voor microdermabrasie en ultrageluid geïnstalleerd. Het apparaat is persoonlijk afgeleverd door Andrea Visan uit Duitsland. Talmor was enkele weken geleden in haar praktijk en heeft daar veel behandelingen gezien. Talmor test hier de microdermabrasie en de ultrageluidfunctie van het apparaat. Ook volgen we de verdere voorbereidingen voor de opening op de voet…

Blue Diamond Award

Λ Meedoen aan de Blue Diamond Award, de verkiezing van de Cursist van het Jaar? De winnares van vorig jaar, Silvana Jobse-Spencer uit Den Haag, kan het van harte aanbevelen. “Ook al val je niet in de prijzen, dan heb je toch een leuke en gezellige dag gehad.” Bovendien is haar complete klantenbestand op de berichten in de krant afgekomen, naar aanleiding van haar overwinning. In dezelfde periode opende Silvana namelijk haar eigen salon aan huis aan het Wim Sonneveldplein in Den Haag. “Er kwamen ontzettend veel reacties op het krantenartikel. De mensen hebben geen flauw idee wat de Blue Diamond Award inhoudt, maar als je een prijs hebt gewonnen, moet je wel goed zijn, denken ze.” Ze heeft dan ook niet hoeven adverteren, want de klanten kwamen allemaal op dat krantenbericht af. Ook nu is het effect van de wedstrijd nog steeds merkbaar. Een betere start van je eigen salon kun je je niet wensen… De deelnemers van dit jaar geeft ze als tips om iets extra’s te laten zien, zodat je opvalt bij de jury. Je kunt de deelnemers aan de Blue Diamond Award 2004 in actie zien op zaterdag 11 september tijdens de vakbeurs Beauty Salon dimensions in Utrecht.

Verder in dit nummer

Λ
  • Sales: De juiste prijs
  • Financieel: WAZ
  • Visagie: Gewaagde combinatie
  • UV-info: Gezond genieten van de zon
  • Raatsels: Concurrentie op komst
  • Holistisch: littekenbehandelingen