Resurfacing

Λ Resurfacing is een dermatologische term, die gebruikt wordt voor een behandeling, waarbij een deel van de huid tot een bepaalde diepte verwijderd wordt, gevolgd door het genezen van de huid. Het doel van resurfacing is om het oppervlak van de ‘nieuwe’ huid een fraaier uiterlijk te geven. De belangrijkste cosmetische toepassing van resurfacing is de zogenaamde foto-aging, bijvoorbeeld een vlekkerige huid, oppervlakkige rimpeltjes, ouderdomsvlekken en een minder fraaie textuur van het huidoppervlak. Resurfacing kan op drie verschillende manieren plaatsvinden: chemische, mechanische- en laser-resurfacing. Dermatoloog Peter Nijboer vertelt je in deze aflevering van Dermatologie alles over de behandeling, waaronder de voorbehandeling en de bijwerkingen.

Borstvergroting

Λ Een borstvergroting is niet voor niets één van de meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingrepen. Ook in de praktijk kun je dus cliënten tegenkomen die een dergelijke operatie overwegen. Daarom informeert Esthéticienne je graag over de verschillende mogelijkheden die er zijn, de manier waarop een verantwoorde borstvergroting in zijn werk gaat en wat je cliënten daarna kunnen verwachten. Met de uitleg en tips van A.C. Ludlage, arts/directeur van MediConsult, een particuliere kliniek, gespecialiseerd in esthetisch plastische chirurgie, kun je je cliënten op een professionele wijze informeren. Wil je klant meer informatie over dit onderwerp? Verwijs haar dan eens naar dit forum over borsten.

Elektrokinesie

Λ In de vorige aflevering van Apparatuur, heb je kunnen lezen hoe elektrische stroom in de schoonheidssalons van toepassing kan zijn. We voegen er nu de elektrokinesie aan toe. Een elektrische kinesie-behandeling wordt uitgevoerd op basis van interferente stroom en heeft tot doel om via de huid spieren te activeren. Tevens zijn er invloeden op de weefselstofwisseling. De doorlaatbaarheid van haarvaatjes en celwanden wordt verbeterd en de vochtcirculatie gestimuleerd. Ook worden de zenuwuiteinden geprikkeld. Elektrokinesie wordt toegepast met onderbroken gelijkstroom of interferente stroom. De behandelingen zijn zowel voor het gezicht als voor het lichaam bedoeld. Je leest er alles over in dit nummer van Esthéticienne.

Glamourmake-up voor gastvrouw

Λ Het Hilversumse bedrijf Beaujour! levert sinds 2003 visagisten en haarstylisten voor tv-producties. De trendy ingerichte kantoor- en werkruimten in het Actualiteiten Centrum van het Mediapark werden onlangs geopend met een fraaie ‘Show der Schone Kunsten’. Een van de modellen in de show, Michelle, kreeg voor deze gelegenheid een glamourmake-up in trendy roze. Omdat Michelle alleen te zien was op een helverlicht podium, is voor een sterk aangezette glamourmake-up gekozen, die toch bij haar lieve uitstraling past. De aandacht ligt op haar sprekende ogen. Visagiste Ingrid van Wakeren laat in Esthéticienne zien hoe je tot dit geweldige eindresultaat komt.

`De Waterviolier`: beauty in Brasschaat

Λ De Reportage van dit nummer neemt ons mee naar het Belgische Brasschaat. Schoonheidsspecialiste Corinna Rondelez had de moed om haar werk volkomen anders op te zetten. Begin 2003 verhuisde ze haar salon en ze koos voor een ander cosmeticamerk. Sindsdien straalt ze meer rust uit vindt ze zelf. Op jeugdige leeftijd huurde de nu 43-jarige Corinna Rondelez al een winkelpand in Mortsel voor haar schoonheidssalon. De zaken liepen zo goed dat ze collega’s in dienst moest nemen. Echter, met de nadering van de millenniumwisseling sloeg ook bij Corinna de onrust toe. Het zat haar allemaal niet lekker. Het verkeerslawaai bij de salon nam toe, ze werd allergisch voor het cosmeticum dat ze gebruikte en zowel het pand als haar medwerksters vormden een fikse kostenpost. Hoe het verder met de schoonheidsspecialiste verliep, lees je in Esthéticienne.

Verder in dit nummer

Λ
  • Beursnieuws: alles over Beauty Salon dimensions en Estetika
  • Buitenland: De Russische verzorgingsbranche
  • Achtergrond: Wel therapie voor vitiligo
  • Ergonomie: Een gezonde werkhouding
  • Massage: Klankmassage