Mechanische resurfacing

Λ Resurfacing kan chemisch, mechanisch en met laser worden uitgevoerd. In het vorige nummer van Esthéticienne is de chemische resurfacing behandeld. Deze keer komt mechanische resurfacing door middel van dermabrasie aan de orde. Binnen de dermabrasie bestaan er verschillende technieken om laagjes van de huid te verwijderen, waarna de huid zich vervolgens fraaier herstelt. Dermatoloog Peter Nijboer zet de verschillende mechanische technieken en hun toepassingen op een rijtje. De belangrijkste cosmetische toepassing van resurfacing is de zogenaamde foto-aging. Deze behandeling wordt toegepast bij een vlekkerige huid, oppervlakkige rimpeltjes, ouderdomsvlekken en een minder fraaie textuur van het huidoppervlak. Behalve cosmetische indicaties zijn er ook andere toepassingen voor resurfacing, zoals de behandeling van littekens, huidkanker en pigmentatieproblemen (bijvoorbeeld tattoos). Op de site van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) vind je meer informatie over dit onderwerp.

Cursist van het Jaar

Λ Maar liefst 38 cursisten deden mee aan de spannende wedstrijd om de Blue Diamond Award, de wisseltrofee voor de school van de Cursist van het Jaar. De eerste drie prijswinnaars kregen ook zelf een prachtige beker en respectievelijk €350, €250 en €150 en een beautyarrangement. Traditiegetrouw werd de Blue Diamond Award op de eerste dag van de najaarsbeurs Beauty Salon dimensions in Utrecht gehouden. Een drukke dag en dit evenement trekt altijd veel kijkers. Moniek Wiggers uit Borculo werd Cursist van het Jaar 2004, Linda Overkleeft uit Hoek van Holland mocht de tweede prijs in ontvangst nemen en Suraya Naidoo uit Dronten kreeg de derde prijs. Het volledige verslag van de wedstrijd lees je in dit nummer van Esthéticienne.

Succesvolle studiereis

Λ Meer dan 30 schoonheidsspecialisten reisden onlangs samen met Esthéticienne naar Thailand om daar kennis te maken met de fascinerende beauty-cultuur. De deelnemers aan de studiereis ‘Beauty in Thailand’ keken hun ogen uit op de immens grote Health & Beauty vakbeurs, kregen een medische check-up in Bangkok Hospital, ondervonden aan den lijve de weldadige behandelingen in prachtige Spa’s en genoten tussendoor van het prachtige Thailand en de vele shoppingmogelijkheden... In dit nummer blikken we uitgebreid terug op deze succesvolle studiereis. Het is nog niet bekend of we een dergelijke studiereis volgend jaar nogmaals organiseren, gezien de grote belangstelling. We houden je uiteraard op de hoogte!

Assepoester

Λ Esthéticienne nam onlangs een kijkje bij Assepoester, de stijlvolle zaak van schoonheidsspecialiste Franca in Bennekom. De combinatie met de kapsalon van bedrijfsleider Sandra ervaart zij als drempelverlagend voor de huidverzorging. Leuk om te horen is hoe Assepoester aan het grote klantenbestand is gekomen, Franca ging daarvoor namelijk zeer professioneel te werk. “Bij de opening hebben we een krant van acht pagina’s verspreid in een oplage van 80.000 exemplaren. Ook adverteerden we veel in regionale bladen. Een actie met posters – eind 2003 werden ze in de abri’s opgehangen – had eveneens veel succes.” Bovendien bleek de keuze van de naam een schot in de roos: “Met de A van Assepoester sta je alfabetisch hoog in allerlei gidsen. En men blijkt zo’n ongebruikelijke naam te onthouden! Neem alvast een kijkje op de site www.salonassepoester.nl of lees meer over deze salon in dit nummer van Esthéticienne.

Zachte accenten

Λ Visagiste Ursula Pel laat zien hoe je met weinig kleuren en zachte tinten toch een mooi geheel kunt krijgen. Model Iris gebruikt zelf weinig tot geen make-up. Ze heeft mooie smalle wenkbrauwen, maar toch epileert Ursula de onderlijn een klein beetje. Zo worden ze nog wat strakker van vorm. Hoe Ursula precies te werk is gegaan bij deze mooie natuurlijke make-up, legt ze zoals gebruikelijk weer stap-voor-stap uit. Tip van Ursula: voor de mond heeft zij een lippotlood gebruikt in een natuurlijke tint, de lijn is vervolgens met een penseel uitgewerkt om het resultaat nog zachter te maken. Een lippenstift in een felle kleur ziet er meteen zo ‘opgemaakt’ uit en dat is nu net wat model Iris niet wil.

Cranio-sacrale massage

Λ Door cranio-sacrale massage kun je het zelfherstellende vermogen van het lichaam activeren en stress verminderen. De methode komt voort uit de osteopathie en is al in het begin van de twintigste eeuw door de Amerikaanse arts W.G. Sutherland gepraktiseerd en verder uitgebouwd. Michel Bouts demonstreert deze massage in dit nummer van Esthéticienne. Deze massage is niet eenvoudig, je moet er wel een cursus voor volgen. Meer informatie vind je op .

Verder in dit nummer

Λ
  • Terugblik: Beauty Salon dimensions
  • Sales: Beautyklant = dictator
  • Initiatief: Oproep Vrijwillige Verwendag
  • Branche: coaching voor ondernemers via BT & EA
  • Vlaamse Varia: nieuwigheden in België
  • Esthéculaap: winterdepressie