Accentueren

Λ Model Trudy heeft een heel sprekend gezicht, dat visagiste Ursula Pel wat meer gaat accentueren. De make-up zal niet overduidelijk zichtbaar zijn, maar maakt de uitstraling van Trudy wel mooier. Trudy heeft wel nogal wat couperose in haar gezicht, die Ursula wegwerkt met een foundation. Tip van Ursula: "Soms gaan mensen eerst de couperose wegwerken met bijvoorbeeld groene primers of gewone camouflage en daarna gaan ze dat weer egaliseren met een foundation. Ik doe het liever andersom; ik breng dus eerst de foundation aan en daarna kijk ik of er nog extra camouflage nodig is. Omdat foundation ook al egaliseert, en in veel gevallen ook deels camoufleert, is het heel vaak niet eens meer nodig om met een primer te werken. Dit is dan alleen maar materiaalverspilling en voelt ook minder prettig voor het model, die meer op haar gezicht heeft". Lees in dit nummer van Esthéticienne hoe Ursula de mooie delen van het gezicht van Trudy accentueert.

Atrofie van het bindweefsel

Λ De reden waarom de meeste cliënten de schoonheidsspecialiste bezoeken, is dat ze de veroudering van de huid willen vertragen en er langer jeugdig uit willen zien. Dermatoloog Peter Nijboer legt in deze aflevering van Dermatologie uit wat er precies gebeurt bij atrofie van het bindweefsel, oftewel degeneratie van de huid. Ook gaat hij in op een aantal huidziekten, waarbij verslapping of verdikking van de huid optreedt, zoals bijvoorbeeld bij striae. Striae worden ook wel zwangerschapsstrepen genoemd, omdat ze dan kunnen optreden door het snelle groeien van de buik waardoor de huid daar uitrekt. Meer informatie over het verzorgen van striae tijdens de zwangerschap vind je op de site van Babyinfo.nl.

Vitalisé

Λ Op een gezellig dorpsplein in Zuidland ligt het schoonheidsinstituut Vitalisé van de 28-jarige Suzanne de Haan. De salon, een voormalige videotheek, heeft onlangs een hele metamorfose ondergaan en heeft tevens het merk José Eisenberg in het assortiment opgenomen. “In de salon zijn vijf schoonheidsspecialisten aan het werk”, vertelt Suzanne. “Voorheen werkten we met z’n drieën, maar nu we zijn uitgebreid met een extra behandelruimte, moest er wel versterking komen. Iedereen is in staat om alle behandelingen uit te voeren, maar we hebben allemaal onze eigen interesses. Zo ben ik gespecialiseerd in antistressbehandelingen en vind ik visagie erg leuk om te doen. Dat vinden de andere meiden minder leuk werk; we hebben een goede verdeling.” Meer over deze salon in dit nummer van Esthéticienne.

Lichttherapie

Λ Elektrisch ontharen speelt een belangrijke rol in de salon. Er zijn daarnaast ook nieuwe ontharingsmethodes ontwikkeld. De lichttherapie heeft bijvoorbeeld zijn intrede gedaan. Elektrisch ontharen en lichttherapie ondersteunen elkaar en zorgen voor een totaaloplossing voor de cliënt met ongewenste haargroei. De ontwikkelingen in lichtapparatuur gaan snel. Op dit moment is er veel aanbod in lichtflits- en laserapparatuur. Ook heeft de lichtflits gecombineerd met hoogfrequente stroom zijn intrede gedaan. De lichtflitsapparatuur is in aanschaf goedkoper en wordt daarom vaker gekocht door schoonheidsspecialisten. Duurdere apparatuur wordt meestal gehuurd of geleasd. Maar wat houdt permanente ontharing nu werkelijk in en wat zijn de verschillen tussen de bestaande systemen? Esthéticienne zet het voor je op een rijtje.

Skimassage

Λ Vorige winter gingen in het Oostenrijkse skigebied nabij St. Anton de deuren open van het Wellnesspark Pettneu am Arlberg. Het centrum heeft niet alleen een heerlijk warm zwembad, uitkijkend over de besneeuwde bergen, maar er is ook een heel wellness-programma met onder andere massages, een Finse sauna, sanarium, aromabaden, ijsgrot, solarium en verschillende rustruimtes. Skifanaten met spierpijn kunnen daar een speciale skimassage ondergaan. In dit artikel laten we deze skimasssage stap-voor-stap zien. Je kunt de handgrepen van deze skimassage natuurlijk ook integreren in de lichaamsmassage die je normaal gesproken al aanbiedt. Met een goede conditie en soepele spieren gaat het skiën en snowboarden beter en heb je minder kans op blessures. Klik hier voor 10 conditie- en spierversterkende oefeningen ter voorbereiding op de wintersport.

Verder in dit nummer

Λ
  • Sales: Salesmotto voor 2005
  • Terugblik: Cidesco-congres
  • Voeding: Vitamine C
  • Ondernemerschap: Van droom naar werkelijkheid (slot)
  • Raatsels: Rozenessences