Dare Devil

Λ Dit keer totaal iets anders in de rubriek Visagie. Model Jeroen komt uit het zuiden van het land en viert binnenkort zeker carnaval. Hij wil graag eens wat anders dan het geijkte, maar niet al te moeilijk, zodat hij het zelf kan aanbrengen. Visagiste Ursula Pel heeft gekozen voor iets duivels, dus de kleuren rood en zwart voeren de boventoon. Tip van Ursula: “Als je iemand een gemeen of onvriendelijk uiterlijk wilt geven, zorg er dan voor dat alle trekken in het gezicht puntig zijn en vrij hard qua lijnen. Donkere kleuren werken ook versterkend. Kijk maar eens naar films waarin heksen spelen of zelfs tekenfilms. Je kunt heel duidelijk verschil tussen lief en gemeen maken door middel van kleurgebruik en vormen in het gezicht.” Wil je ook weten hoe dit duivelse gezicht tot stand is gekomen, lees dan dit nummer van Esthéticienne.

Folliculitis

Λ Dermatoloog Peter Nijboer gaat in deze aflevering van Dermatologie in op een aantal vormen van folliculitis, een ontsteking van de follikels in de huid. De follikels worden onder de huidadnexen geschaard, die op hun beurt weer onderverdeeld worden in nagels, haren, talg- en zweetklieren. Folliculitis kan ingedeeld worden in oppervlakkige folliculis en diepe folliculitis. Oppervlakkige folliculitis is een veel voorkomende aandoening en wordt gekenmerkt door puistjes rondom de follikel. De puistjes kunnen jeuken en zijn soms pijnlijk. Deze ontstaan meestal op het hoofd, in de nek, het bovenste gedeelte van de romp, in de oksels en op de billen. Diepe folliculitis kent verschillende vormen, bijvoorbeeld furunkels, acne keloïdalis en pseudofolliculitis barbae. Deze laatste is een zeer veel voorkomende chronische ontsteking, die vooral voorkomt in de baardstreek van de man. In deze aflevering van Dermatologie vertelt Peter Nijboer je alles over het ontstaan, de oorzaken en de behandeling van folliculitis. Kijk voor meer informatie ook eens op www.dermatext.com.

Schoonheid in Schijndel

Λ Onlangs vierde Riet van den Ekart haar 25-jarig jubileum als schoonheidsspecialiste. Oftewel een kwart eeuw kwaliteit, een breed scala aan behandelingen en gastvrijheid in een monumentaal, Brabants pand. In Schijndel, waar EstéRit, de salon van Riet van den Ekart gevestigd is, is het keihard werken met een gemeente met 22.000 inwoners en maar liefst 26 concurrenten. Met bijscholen, vakkundige medewerksters en het voortdurend inhaken op nieuwe trends weet Riet de concurrentie voor te blijven. Meer over de geschiedenis van deze salon en de toekomstplannen in dit nummer van Esthéticienne.

Stoelmassage

Λ Stefan van Rossum masseert al jaren, maar midden jaren negentig zag hij een gat in de markt. Hij ging bedrijven langs met een speciaal ontworpen stoel en gaf de werknemers ter plekke een stoelmassage. Het werd een groot succes. Sinds enige tijd kunnen ook schoonheidsspecialisten bij hem in de leer, om het aanbod in de salon te vergroten en daarmee extra omzet te genereren. Stefan heeft gemerkt dat veel mensen enige schroom moeten overwinnen om hun kleding uit te trekken. Dat hoeft dus nu niet meer. Lekker met kleren aan gemasseerd worden om totaal ontspannen van de stoel af te komen. De stoel, speciaal ontwikkeld voor zijn bedrijf Esoterra, biedt uitkomst Leuke bijkomstigheid is, dat deze stoel makkelijk mee te nemen is naar bijvoorbeeld een beurs of braderie om extra aandacht te genereren voor je salon. Lees in Esthéticienne meer over de stoelmassage en bijbehorende cursus van Esoterra. Wil je alvast meer weten over deze cursus, kijk dan op www.esoterra.nl.

Lichttherapie (vervolg)

Λ In het vorige nummer van Esthéticienne heb je kunnen lezen over ontharing door middel van IPL (Intense Pulse Light) of door laser (light amplification by stimulated emission of radiation). Naast ontharing kunnen echter ook verbeterende huidbehandelingen met IPL en laser uitgevoerd worden. Ook een jeugdig uiterlijk zonder operatieve ingrepen behoort tot de mogelijkheden. Door middel van de diverse lichtsystemen kunnen rimpels worden bestreden en probleemhuiden worden behandeld. In Esthéticienne vind je alle informatie over deze methode.

Gezonde voeten, een goede basis

Λ Vakliteratuur voor de schoonheidsspecialist, zo zou je het derde boek van Gonnie van de Lang kunnen noemen. Want welke esthéticienne heeft niet te maken met de verhalen, nare ervaringen en emoties van klanten? Het is de kunst om die aan te horen, meelevend te zijn en jezelf er tegelijkertijd niet meer te belasten. Oppervlakkig gezien lijkt het nieuwe boek op haar eerstelling ‘Op goede voet’. Nadere bestudering leidt echter tot een totaal andere conclusie. Weliswaar heeft Gonnie ook in dit boek aandacht voor voetmassage (met foto’s) en benoemt ze de nodige essentiële oliën, maar het centrale thema is ‘gronden’. Hoe je dat doet en welke oefeningen nodig kunnen zijn, staat uitvoerig in haar werk beschreven. Meer over ‘Gezonde voeten, een goede basis’ lees je in het nieuwe nummer van Eshtéticienne. Wil je het boek bestellen, kijk dan in onze Serviceshop.

Promotie

Λ De redactie van Esthéticienne ontving deze vraag van een lezeres: “Een paar maanden geleden heb ik een leuke promotie gemaakt binnen het beautyinstituut waar we met een aantal schoonheidsspecialisten werken. Ik geef nu de leiding aan mijn collega’s. Op zich ben ik heel blij met mijn nieuwe functie, alleen voel ik me nu erg buitengesloten door de anderen, omdat ik nu opeens ‘de baas’ ben. Hoe overbrug ik die ontstane afstand of is dat nu juist niet verstandig in mijn nieuwe functie?” Het vaste panel van Ethiek geeft advies. Lees verder op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpaginawat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ
  • Rapport: Onderzoek schoonheidsverzorgingsbranche
  • Financieel: Bankpasjes en creditcards
  • Visie: Focus op aanraken
  • Esthéculaap: Slechte adem
  • Sales: Klantgericht nieuw jaar