nummer 3
Cover: Novum shimmer, Dr. Hauschka.Alles over Beauty Trade special
Van 19 t/m 21 maart staat de Jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van Beauty Trade special, dé voorjaarsbeurs op het gebied van uiterlijke verzorging. In dit extra dikke beursnummer zetten we de noviteiten, die tijdens de beurs worden gepresenteerd, alvast op een rijtje. Ook lees je welke leveranciers aanwezig zullen zijn. Kom vooral een kijkje nemen bij de Nederlandse Make-up Kampioenschappen, die op het grote podium worden gehouden. Elke dag is er een ander thema; op zaterdag is het thema ‘Blondes have more fun’, op zondag ‘Beautiful Bride’ en op maandag is het de beurt aan de bodypainters met het thema ‘Tropical Delight. Maar de beursorganisatie heeft nog veel meer leuks in petto voor de bezoekers! Kijk voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop op www.beautybeurzen.nl of op de pagina Nieuws.
[top]


Infraroodcabines
Warmte doet de mens goed. De weldadige warmte van een verblijf in een sauna is voor velen de reden voor een regelmatig bezoek aan een dergelijke ruimte. Maar naast de aangename warmte zijn er uiteraard ook meer positieve invloeden op het lichaam. Naast de conventionele sauna (een combinatie van hete lucht en stoom) en het Turkse bad (vochtige warme lucht of stoom van verschillende temperaturen) kennen we ook de toepassing van de infraroodstraling. Voor de schoonheidssalons richten wij ons in deze aflevering van Apparatuur op de infraroodsauna’s, oftewel infraroodcabines. Deze zijn praktisch in elke salon in te bouwen en kunnen een positieve bijdrage leveren aan het behandelingsassortiment. In dit nummer lees je er alles over.
[top]


Schimmel- en gistinfecties
Schimmelinfecties kunnen in principe overal op het lichaam voorkomen en zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen. Veel huisartsen zien regelmatig patiënten met schimmelinfecties op de huid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel middeltjes tegen schimmelinfecties op de markt zijn. Een zeer bekende vorm van voetschimmel wordt in de volksmond ook wel zwemmerseczeem genoemd. Dit is geen goede naam, want eczeem is iets anders. In dit artikel komen andere schimmelinfecties aan de orde dan de bekende voetschimmel. Dermatoloog Peter Nijboer neemt de diverse soorten – letterlijk – onder de loep.
[top]Dermalique in Vlijmen
Bij schoonheidssalon ‘Dermalique’ in Vlijmen staat de wetenschappelijke benadering van cosmetica centraal.
Schoonheidsspecialiste Angélique Dekkers uit Vlijmen ging bewust op zoek naar cosmetica met een wetenschappelijk onderbouwde samenstelling. Esthetische huidtherapie, zo omschrijft ze het zelf. Met haar praktijk, die ze in 2002 aan huis startte, wilde Angélique zich onderscheiden: als eigentijdse esthéticienne, die haar klanten wetenschappelijk onderbouwde huidverbetering en daadwerkelijke vertraging van het verouderingsproces wilde bieden. Prettige bijkomstigheid: haar echtgenoot Ed verdiepte zich in de anti-aging materie. Hij bestudeerde de orthomoleculaire voedingsleer en de betekenis van nutriënten. Zij, op haar beurt, vond haar cosmeticamerk in Dermalogica, de onderneming die educatie en wetenschap als prioriteiten ziet, met de verkoop van producten op de tweede plaats. Tevens ging zij samenwerken met Entercare. In dit nummer een reportage van deze ondernemende schoonheidsspecialiste!
[top]


  Zeepmassage (III)
In de eerste twee delen van de hammam-massage heb je kunnen lezen dat deze behandeling begint met een uitgebreide scrub, gevolgd door een  zeepmassage. In de laatste aflevering de afronding van de zeepmassage.
Alle spieren en hun aanhechtingen worden daarbij door masseur Joop Weeland gemasseerd. De uitvoering van de zeepmassage in Thermen Holiday verschilt per masseur, maar is altijd aangepast aan de wensen van de gast. Hoofddoel van allen is de totale ontspanning. Tijdens elke massage volgen effleurages en petrissages elkaar op, soms afgewisseld met drukpuntmassage. Eventuele spierspanningen verminderen en de circulatie verbetert. De klant verlaat als een ander mens de hammamruimte. Joop Weeland laat in dit nummer stap-voor-stap zien hoe hij deze zeepmassage uitvoert. Voor meer informatie: www.thermenholiday.nl .
[top]


Divana Spa Bangkok
Tijdens de studiereis ‘Beauty in Thailand’ nam redacteur Ilse de Boer een kijkje in de Divana Spa in Bangkok, om daar een Thaise massage te ondergaan. In de prachtige Divana Spa worden alle oliën en scrubs zelf gemaakt en alle (natuurlijke) verse ingrediënten – van topkwaliteit - worden hoogst persoonlijk geselecteerd. Elke klant mag kiezen uit de verschillende soorten oliën en scrubs. De massageoliën zijn er in de varianten sensual, black forest, relaxing en energizing, stuk voor stuk even heerlijk. Er zijn scrubs met honing, groene thee en lemongrass, mangosteen (een bepaalde vrucht) en een rijke, melkachtige scrub. Ilse koos voor de ‘Divana Oriental Body Treatment’ met de relaxing olie; waarbij een aantal verschillende massagetechnieken worden gebruikt om de balans van lichaam en geest te verbeteren. Deze massage is vooral geschikt voor westerlingen, die nog niet zo gewend zijn aan de vaak stevige Thaise massages. Lees haar persoonlijke verslag in dit nummer.
Mocht je een bezoek gepland hebben aan Bangkok, dan is deze spa zeker een aanrader! Kijk voor m eer informatie of inspiratie op de site www.divanaspa.com.
[top]


Dreiging
Schoonheidsspecialiste Marjan uit Amsterdam heeft een vervelend probleem. Een verwarde man kwam ’s avonds haar salon binnen en bedreigde haar. Hij hangt nu nog steeds rond bij haar salon, waar de avondbehandeling erg populair zijn bij haar klanten. Zij vroeg het panel van Ethiek om wijze raad. Het vaste panel van Ethiek geeft haar deskundig advies. Lees verder op de pagina Forum.
[top]


Cadeautje van Estheticienne
Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!
[top]


Verder in dit nummer

  Behandeling: Vinotherapy
  Esthéculaap: Tanden bleken
  Financieel: Belastingplan 2005
  Trend: Specialiseren moet
  Chirurgie: Liposculptuur
  Medisch: Rosacea
  Achtergrond: Workshops voor kankerpatiënten
  Visagie: Optisch corrigeren

[top]


Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 13 april.