nummer 4
Cover: Micky Jooren,
Fotografie: Leon’s Photo Style,
Model: Lily.
Spannende make-up wedstrijden
Grappige blondines, spetterende bruiden en als toetje tropical delight; de Nederlandse Make-Up Kampioenschappen 2005! De spannende make-upwedstrijden trokken zoals altijd veel bekijks. Drie dagen lang, tijdens de vakbeurs Beauty Trade special in Utrecht, zag het dan ook zwart van de kijkers rond de catwalk. Het thema van de eerste dag was ‘Blondes have more fun’. Siddharta Bekers (20) uit Oss werd eerste met 158 punten.

Op zondag waren er nog meer deelnemers, Beautiful Bride is dan ook een heel geliefd thema. Backstage ritselde en ruiste het van de prachtige jurken. Bruce Stamper uit Den Haag werd hier tot winnaar uitgeroepen, en wat was hij blij!

De categorie fantasie make-up/bodypainting met als thema Tropical Delight leverde prachtige, soms bizarre creaties op in geel, groen, rood, blauw en oranje. Vlinders vierden hoogtij, ze werden aangebracht op ogen, lichaam en in het haar verwerkt. Marjo de Jong (44) uit Ede werd met 149 punten eerste. Kijk voor de volledige Top 3 van alle wedstrijden op de pagina Nieuws.
[top]Acne vulgaris
Dermatoloog Peter Nijboer gaat in dit nummer nader in op acne vulgaris, ‘gewone acne’. Dit is een chronische ontsteking van de talgklierfollikel, gekenmerkt door comedonen, papels, infiltraten en pustels. De aandoening begint meestal aan het begin van de puberteit en verdwijnt rond het 25e jaar. Acne vulgaris (zie foto) is een van de meest voorkomende huidziekten: ongeveer 85% van de jongeren tussen de 14 en 25 jaar heeft in meer of minder mate last van acne. De aandoening komt in principe voor bij alle rassen over de gehele wereld. Het stellen van de diagnose acne is in de meeste gevallen niet echt moeilijk voor de dermatoloog, maar de behandeling en begeleiding kan veel problemen geven. De term acne werd overigens al gebruikt door Griekse artsen in de 6e eeuw voor Christus. Kijk voor meer informatie op de volgende site: www.consumed.nl/lic/vna/indicaties/indicatie.php3?id=12.

[top]


Penseelmassage (I)
De gezichtsbehandeling van Dr.Hauschka Cosmetica bevat vier massages met de handen en eentje met penselen, het eigenlijke hart van de behandeling. Beginnend met een heerlijk warm voetenbad, eindigt de cliënt twee uur later met een elixer in de hand, om daarna vol energie de schoonheidssalon te verlaten. In totaal zijn er zeven stappen. Doel van de totale behandeling is het in balans brengen van de huid. De penseelmassage van Dr.Hauschka is anders dan de gelijknamige massage van Cidesco. Bij de eerste laat de schoonheidsspecialist (bij Dr.Hauschka therapeut genoemd) de penselen ritmischer masseren. Bij de Cidesco-massage is het doel meer ontspanning, bij Dr.Hauschka gaat het om een lymfestimulatie. Die lymfestimulatie resulteert, volgens het cosmeticamerk, in het versterken van het lymfesysteem. In dit nummer zie je het eerste gedeelte van deze penseelmassage. Meer weten? Kijk dan op de site van Dr. Hauschka.
[top]Blue Diamond Award 2005: een groot succes!
Maar liefst 62 deelnemers deden mee aan de spannende wedstrijd om de Blue Diamond Award 2005, de wisseltrofee voor de ‘Cursist van het Jaar 2005’. Donja Lansink was dit jaar de winnares en mocht de trofee in ontvangst nemen van Moniek Wiggers, de prijswinnares van 2004. De Blue Diamond Award vond dit jaar voor het eerst plaats tijdens de voorjaarsbeurs in plaats van de najaarsbeurs in september. Uit het record aantal deelnemers bleek dat deze keuze een gouden greep is geweest. De stimulans om mee te doen blijkt toch groter te zijn als een cursist nog op school zit. In het najaar hebben de meesten hun vakdiploma al en zijn velen onder hen inmiddels al druk aan het werk of gestart met een vervolgopleiding. Ook dit jaar werd de ‘Blue Diamond Award’ georganiseerd door KOC Nederland (Kennis-en ontwikkelcentrum Uiterlijke Verzorging).
[top]


  Make-up voor een oudere dame
Visagiste Micky Jooren, van de gelijknamige visagie-opleidingen, heeft deze keer de make-up verzorgd van model Lily. Zij heeft gekozen voor een zomerse make-up om te laten zien dat ook een wat oudere vrouw nog steeds uitstekend met sprekende kleuren opgemaakt kan worden. Veel schoonheidsspecialisten zijn helaas erg voorzichtig met kleurgebruik bij de make-up voor de oudere vrouw. Het eindresultaat bij Lily toont echter aan dat een opvallende, sprankelende make-up, mits met zorg opgebracht, een rijpere vrouw wel degelijk flatteert.
Kijk voor meer informatie over de visagie-opleidingen van Micky Jooren op www.make-up-cursussen.nl.

[top]


Salaris
Een lezeres van Esthéticienne zag per ongeluk de salarisstrook van haar collega en ontdekte tot haar grote verbazing dat die collega veel meer verdient dan zij, terwijl ze dezelfde functie, leeftijd en ervaring hebben. Wat doe je in zo’n geval? Zij vroeg het panel van Ethiek om wijze raad. Het vaste panel van Ethiek geeft haar deskundig advies. Lees verder op de pagina Forum.
[top]


Cadeautje van Estheticienne
Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!
[top]


Verder in dit nummer
  • Raatsels: Puike potloden
  • Inspiratie: Thaise inspiratie
  • Apparatuur: Infraroodstraling (II)
  • Boeken: Interessante vakboeken
  • Financieel: Meer of minder belasting?

[top]


Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 11 mei.