Beautyboerderij

Λ Schoonheidsverzorging en kunstnagels. Gaat dat samen in één bedrijf? Veel collega’s twijfelen, maar Marga en Nicolle Stam hebben in het landelijke Ten Arlo laten zien dat beauty en nagels een succesvolle combinatie is. Beauty Boerderij Op Ten Arlo is gevestigd in een monumentale boerderij uit 1736. Het landelijk gelegen Ten Arlo ligt in Drente tussen Hoogeveen en Zuidwolde. Het is een unieke locatie, die rust en ruimte uitstraalt. Binnen die sfeervolle ambiance is het aanbod heel compleet: gezichts- en lichaamsbehandelingen, massages (onder andere Hot Stone), een infrarood warmtecabine, een hydromassagebad en een zonnebank. In de nagelstudio werken drie nagelstylistes. Esthéticienne nam een kijkje op deze beauty van een boerderij.

Mesotherapie

Λ Bij mesotherapie worden hyaluronzuur (wat zorgt voor stevigheid in de huid), vitaminen en/of (homeopathische) medicijnen met een heel dun naaldje in de huid gespoten. Tijdens de Anti-aging World Conference in Monaco in maart, werd er veel aandacht aan besteed, want mesotherapie helpt om er jonger en mooier uit te zien. Mesotherapie bestaat al heel lang. Maar pas zo’n twee jaar geleden kwam het in Amerika op tv, in een uitzending van Oprah Winfrey. Het werd booming. Sinds een half jaar kunnen mensen ook in Nederland terecht voor mesotherapie. Onder meer bij dr. F. Kazem, plastisch chirurg in Leimuiden. Hij volgde diverse cursussen in Frankrijk, het land waar deze therapie werd uitgevonden. Nu heeft hij al heel wat patiënten blij gemaakt, onder meer met een stralende huid. Esthéticienne woonde de conferentie bij en brengt verslag uit.

Bacteriële huidinfecties

Λ Zijn alle bacteriën nou wel zo schadelijk en wanneer is er wel iets aan de hand met de huid? Op de huid leven een groot aantal bacteriën. Al deze bacteriën bij elkaar heten de ‘huidflora’. Binnen deze groep bacteriën wordt onderscheid gemaakt tussen 'de blijvertjes' en 'de passanten'. De blijvers zijn micro-organismen die als het ware bij de mens horen. Net als in de darmen zitten ook op de huid een groot aantal bacteriën die op de huid overleven en zich daar vermenigvuldigen. Voorbeelden van deze bacteriën zijn de micrococcaceae, de coryneforme organismen en de propionibacteriumsoorten. Deze laatste zijn de normale bewoners van de haarfollikels en talgklieren en komen met name voor op de schedel, rug, voorhoofd en in de oksels. Ook bij een gezond persoon zitten schimmels op de huid, zoals bijvoorbeeld de pityrosporon ovale. Er wordt gedacht dat een overgroei van dit organisme een rol speelt bij patiënten met een seborrhoisch eczeem (zie foto). Dermatoloog Peter Nijboer vertelt zet in dit nummer de verschillende bacteriële huidinfecties en de behandeling ervan op een rijtje. Meer weten over bijvoorbeeld seborrhoisch eczeem? Kijk dan eens op .

Hoofdmassage

Λ Door direct op het hoofd te masseren kan, volgens Stefan van Rossum van Esoterra, al snel een diepe ontspanning ontstaan. Hoofdhuidmassage is dus een goede massage voor in de salon om alle stress en spanningen weg te halen. Nek, schouders, oren en haren komen ook aan bod. “Ruim zeventig procent van de ziekteverschijnselen komt voort uit stress. In het hoofd hoopt zich heel wat stress op. Hoofdmassage heeft daardoor een helend effect”, aldus Stefan. De hoofdmassage is al heel oud. De massage die Stefan samenstelde, is zeer ontspannend. Er wordt niet alleen met drukpunten gewerkt, maar in de massage zitten ook allerlei grepen uit diverse massages, met name uit de Indiase hoofdmassage. Een interessante greep is bijvoorbeeld de ‘bidgreep’ (zie foto). Meer weten over deze massage of een cursus volgen? Kijk dan op .
Lydia is deze maand het model van visagiste Ursula Pel. Lydia heeft mooie groene ogen, die Ursula wat meer accent gaat geven. In de kleurenleer staat groen normaal gesproken tegenover rood. Dat betekent dat als je groen eruit wilt laten springen, je er rood tegenaan moet zetten. Meestal zoek je dan naar bruintinten waarin rood pigment zit of oranjerode tinten, maar voor deze make-over gebruikt Ursula roze tinten met een rode ondertoon. Tip van Ursula: “De mond omlijn ik eerst met een lippotlood om te voorkomen dat de lipstick of gloss gaat uitlopen of in de lijntjes gaat zitten. Het is een soort stoeprandje voor de lipstick of gloss. Het potlood werk ik eerst altijd weer uit met een droog penseel en daarna vul ik de lippen in met een zachtroze gloss.” Het resultaat mag er zijn: een prachtige Pink Lady!

Trilplaten

Λ Voor degenen die moeilijk de weg naar een sportcentrum kunnen vinden om er urenlang aan conditie en figuurverbetering te werken, is er nu een alternatief. De nieuwe vorm van fitnesstraining heet trilplaattraining.
In de fitnesswereld is deze vibratietraining razend populair. Zonder zware trainingen en zonder al te veel zweetdruppeltjes belooft dit apparaat een geheel of plaatselijk beter figuur. Omdat het niet meer dan 1 m² ruimte in beslag neemt, zou dit apparaat ook voor de schoonheidssalon geschikt kunnen zijn. Nelly Krijntjes ging voor Esthéticienne op onderzoek uit en zet de voor- en nadelen op een rijtje.

Privé

Λ Een abonnee uit Rotterdam ergert zich mateloos aan haar collega; die de hele dag privé-gesprekken voert met haar vriendje en constant loopt te sms-en. Hoe los je zoiets nu handig op zonder ruzie te krijgen met je collega? Zij vroeg het panel van Ethiek om wijze raad. Het vaste panel van Ethiek geeft haar deskundig advies. Lees verder op de pagina Forum.
Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ Sales: BOGOF-model
Huidzaken: Mannen in de salon
Financieel: Inboedelwaardemeter
Voeding: Slank met mediterraan
Branche: Jaarverslag Nederlandse Cosmetica Vereniging
Raatsels: Wildgroei esthetische chirurgie