Beauty Salon dimensions

Λ In het dubbeldikke beursnummer van Esthéticienne uiteraard veel aandacht voor Beauty Salon dimensions. Op 10, 11 en 12 september kun je in Hal 7 en 8 van de Jaarbeurs in Utrecht namelijk weer de nieuwste producten proberen, de nieuwste apparaten bekijken en de nieuwste methoden aanschouwen. Een beursbezoek is een prima manier om je te oriënteren op het gebied van schoonheidsverzorging. Overweeg je een uitbreiding van je salon met een extra merk of nieuwe behandelingen? Tijdens de beurs vind je vele merken overzichtelijk bij elkaar. Bovendien kun je profiteren van leuke beursaanbiedingen. Uiteraard worden weer de prachtige nieuwe najaarslooks van de bekende make-upmerken getoond. Er worden weer talrijke lichaamsbehandelingen gedemonstreerd, altijd interessant om naar te kijken. Leuk voor de bijverkoop zijn de diverse sieraden en accessoires die op de beurs te vinden zijn. Ook op het gebied van voet-, hand- en nagelverzorging is er veel te zien. We geven je alvast praktische informatie over het programma en de kaartverkoop en hebben de noviteiten alvast overzichtelijk op een rijtje gezet. Met de handige plattegrond en het overzicht van de exposanten kun je alvast je rondje over de beurs uitstippelen. Meer informatie over de beurs vind je ook de pagina Nieuws of op www.beautybeurzen.nl.

Estetika Herfst: een aanrader!

Λ De Belgische vakbeurs Estetika Herfst vindt dit jaar plaats van 1 t/m 3 oktober in Paleis 6 en 7 van Brussels Expo. In de vele stands kun je terecht voor advies en bestellingen van tal van producten en apparaten voor de professionele schoonheidszorg. De organisatoren van Estetika Herfst, Ifas en Besko, hebben zoals ieder jaar een aantrekkelijk omlijstingsprogramma samengesteld. Elke dag zie je een modeshow met de nieuwste trends in bedrijfskleding en er zijn ook maquillagewedstrijden. Abonnees van Esthéticienne krijgen een flinke korting op de entreeprijs. Je betaalt met de speciale reductiekaart geen €25, maar slechts €11. Deze reductiekaart kun je tot uiterlijk een week voor de beurs telefonisch bestellen bij de Afdeling Abonnementen van Esthéticienne, tel. +31(0)20-3113990. Abonnees in België ontvangen in de derde week van augustus automatisch de losse Estetika beurswijzer, met een handige exposantenlijst van Estetika en een overzicht van de beursnoviteiten. Nederlandse abonnees kunnen deze losse beurswijzer ook aanvragen bij de Afdeling Abonnementen van Esthéticienne. Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op de Nieuwspagina.

Body Health in Oostmalle

Λ Kelly Heremans is een jonge, Belgische schoonheidsspecialiste, die in december 2004 een instituut startte. Ze werkt keihard en is vastbesloten om van haar ‘Body Health’ in Oostmalle een succes te maken. De 22-jarige Kelly Heremans is met haar partner nog bezig om de gehele begane grond tot schoonheidsinstituut om te toveren. Nog één kamer en dan zijn ze klaar. De zaak bestaat dan uit twee salons, waarvan één verbonden is met een cabine voor pakkingen en een douche. Kelly heeft de uitkomst van het recente HBA-onderzoek goed in haar oren geknoopt: nummer één als reden voor een bezoek aan de schoonheidsspecialist is de ontspannings- en wellness-beleving. “Een uitgangspunt voor mijn instituut”, zo zegt ze zelf. “De moderne consument zoekt bij de esthéticienne momenten van ontspanning, omdat men zich in het leven van alledag daar te weinig tijd voor gunt. Daarom hebben massages bij mij prioriteit: van de Hot Stone, Sung rei en Chi-yang tot Herbal Spa en ayurvedische vormen aan toe. Gelaatsbehandelingen, voet- en handverzorging worden trouwens ook veel gevraagd.” In dit nummer van Esthéticienne lees je meer over deze ondernemende schoonheidsspecialiste!

De lippen

Λ Zoenen, voelen, drinken, opmaken, praten, fluiten. Zomaar dagelijkse bezigheden waarbij de lippen een belangrijke functie vervullen. Zolang de lippen in een goede conditie verkeren is er weinig aan de hand. Vanwege alle functies van de lip zijn ze echter zeer gevoelig. Is er wel iets aan de hand met de lippen, dan heeft dat vaak een grote impact op de levenskwaliteit. Iedereen kent wel het zeer irritante en soms ook pijnlijke gevoel van droge en gebarsten lippen. Ook de koortslip (zie foto) is berucht. Sommige afwijkingen van de lippen kunnen echter veel ernstiger zijn. Dermatoloog Peter Nijboer legt in dit nummer uit hoe de lippen nu precies in elkaar steken en geeft een overzicht van de diverse aandoeningen die aan de lippen kunnen optreden. Meer weten over de koortslip? Kijk dan eens op de site van Huidinfo.

Buikwandplastiek

Λ Een uitgerekte en uitgezakte buik is doorgaans niet goed door een cliënt zelf te corrigeren. Het doen van oefeningen en afvallen, kunnen een verslapte buik namelijk meestal niet weer écht gladder en strakker maken. Een buikwandplastiek kan dan een oplossing zijn. Een buik kan uitzakken door zwangerschap(pen) of overgewicht. De buikwand als geheel, en meestal ook de buikspieren, kunnen hierdoor oprekken. De huid en de spieren zijn dan dusdanig belast dat ze, ná het ontzwangeren of het succesvol volgen van een dieet, niet meer terugveren in hun oorspronkelijke vorm. De beste manier om die weer enigszins te benaderen, is een buikwandplastiek te laten uitvoeren door een bekwaam plastisch chirurg. De buik wordt daardoor weer strakker en platter en dat is natuurlijk goed nieuws voor alle vrouwen, die zich niet willen neerleggen bij wat de natuur hen heeft gebracht. Dr. Ludlage legt uit hoe zo’n operatie in zijn werk gaat.

Authentieke LaStone Therapy

Λ Er zijn de afgelopen jaren heel wat massagevormen met ‘Hot Stones’ geïntroduceerd. De oorspronkelijke is de ‘LaStone Therapy’ van de Amerikaanse Mary Nelson. In handen van een goed opgeleide LaStone therapeut worden de stenen tot heilzame en helende hulpmiddelen. Bijkomend voordeel: de spieren en gewrichten van de masseur worden op die manier ontzien, zodat hij of zij langer kan doorwerken. De inwerking van de stenen wordt vertienvoudigd door ze tot 55 graden Celsius te verwarmen. Afgewisseld door koude, marmeren stenen brengt de behandeling de cliënt zowel lichamelijk als geestelijk in balans. Voilà, de LaStone Therapy in een notendop. Gecertificeerd ‘LaStone instructor’ Jacqueline van Lieshout vertelt in dit nummer meer over de verschillen en de achtergrond van deze massage. Bovendien laat ze uitgebreid zien hoe een dergelijke massage in zijn werk gaat. Surf voor meer informatie naar de site van LaStone: www.lastonetherapy.nl.

Hooikoorts

Λ De eigenaresse van een schoonheidssalon in het midden van het land mailde ons de volgende vraag: “De schoonheidsspecialiste die ik sinds een paar jaar in dienst heb, heeft elke lente en zomer enorme last van hooikoorts. Zodra de eerste pollen weer in de lucht zitten, loopt ze de hele dag te niezen en te proesten. Vervelend voor haar natuurlijk, maar ook niet echt representatief voor onze salon.” Wat is wijsheid in deze situatie? Zij vroeg het panel van Ethiek om advies. Lees hun reacties en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Verder in dit nummer

Λ Ingrediënten: Veiligheid voorop
Aromatherapie: Vermoeidheid
Sales: Makkelijk maken
Huidzaken: PCOS
Professional Wellness: Nieuwe vakbeurs
Visagie: Een vleugje groen
Voeding: Ik eet toch verstandig?
Achtergrond: Langer jong en mooi
Beleid: Ouderen in de salon
Actueel nieuws uit de branche
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon