Beauty Salon dimensions

Λ Beauty Salon dimensions in Utrecht was weer een succes. Er kwamen weliswaar minder bezoekers, maar zij kwamen wel aan hun trekken. Over de omzetten waren de standhouders over het algemeen zeer tevreden. Esthéticienne bracht uiteraard een uitgebreid bezoek aan deze belangrijke najaarsbeurs voor de beautybranche. Wat waren de nieuwe trends, welke nieuwe producten werden er geïntroduceerd en welke leveranciers waren nieuw? Je leest het in dit nummer van Esthéticienne. Highlights waren verder het Nail Design Kampioenschap en de introductie van Het Nagelgilde, de branchevereniging van nagelstylisten; de uitreiking van de Make-Up Award, de flitsende haarshowtjes, de eerste wedstrijd om de Hairextension Award, het optreden van Karin Bloemen, de Noviteitenwand en de soms zeer welkome rug- en voetmassages op het massageplein.

Nieuwe Looks winter 2005/2006

Λ Stralende ogen, een zacht glanzende mond en een supernatuurlijke teint. De kleuren: roze en fuchsia voor de lippen, lila en groen met accenten van roze en zilver voor de ogen en paars en roze voor de nagels. Dat is de winterlook voor 2005/2006. Alle kleuren glanzen, niet overduidelijk, maar zacht en vibrerend. De mascara’s zijn vol en zwart. De huid is spotless, naturelkleurig, dankzij geraffineerde foundations, die alles verhullen en een teint van een onschuldig kind tevoorschijn toveren, mede dankzij concealers. Het is het tijdperk van de camouflage. Ook de blush wordt gebruikt, spaarzaam, in zacht roze en de nagels zijn en blijven gelakt, in kleuren van roze tot paars. Esthéticienne zet de prachtige najaarslooks van de diverse leveranciers voor je op een rijtje. Dat wordt genieten!

Institut de Beauté

Λ De schoonheidssalon van Evelien Rooyen, Institut de Beauté E.R. in Diemen, bestaat bijna twintig jaar. Ondanks de aanvankelijke tegenwerking van de buurt en de bank wist Evelien zich overeind te houden. Sterker nog, het maakte haar alleen maar strijdlustiger. Inmiddels kan niemand meer om haar salon heen. “Als ik nu bij de bank kom, bieden ze me meteen een kopje koffie aan.” De focus ligt op huidherstel en huidverbetering. Opvallend is dat er in de salon nooit standaardbehandelingen worden gegeven. Evelien: ”Mensen hebben nu eenmaal geen standaardhoofden. Wij kijken altijd naar de conditie van de huid en stemmen daar ter plekke de behandeling op af. Onze klanten vinden het erg leuk dat ze niet van tevoren weten welke behandeling ze krijgen!”

Gordelroos

Λ Een nieuw, experimenteel vaccin blijkt effectief te zijn tegen gordelroos. Dat is de uitkomst van een Amerikaans onderzoek, waarin het vaccin werd getest. Dat is goed nieuws, want de nadelige en langdurige effecten van gordelroos worden nog steeds onderschat. Gordelroos treft vooral veel oudere mensen. De naam ‘gordelroos’ is afgeleid van het huidbeeld. Bij deze aandoening verschijnen plotseling een heleboel blaasjes op de huid (zie foto). De blaasjes volgen een zenuwbaan. De huid ziet rood en voelt vaak branderig aan. De blaasjes ontstaan aan één kant van het lichaam, met name op de huid van de borst, de buik of het gezicht. Na een paar dagen verdwijnen de blaasjes weer. Ze drogen in en vormen korstjes. Omdat gordelroos een acute infectie is, kan koorts optreden en kunnen de klieren gezwollen zijn. Meer weten over gordelroos? Kijk dan eens op www.huidinfo.nl/herpzost.html .

Energiemassage

Λ In Esthéticienne heeft u al een aantal massage-artikelen over Charles Wiltsie kunnen lezen. De Amerikaanse massage-expert heeft dan ook een schat aan ervaring op het gebied van bijzondere massages, zo ook deze energiemassage. Het gaat er tijdens de behandeling om de negatieve energie uit het lichaam te krijgen. Het verschil tussen een ‘gewone’ massage en een energiemassage is dat de cliënt mee moet werken. Een stevige effleurage heeft invloed op de spieren. Die raken beter doorbloed, ook al zou de cliënt dat niet willen. Dat gaat bij een energiemassage niet op. Hierbij moet de cliënt actief meewerken. En dat is soms zelfs wel hard werken voor de masseur. Is deze bijvoorbeeld met de voeten bezig, dan moet de cliënt zich op die ledematen concentreren. Ook al heeft de cliënt zijn ogen dicht, toch voelt hij waar de masseur bezig ben. Dat is moeilijk uit te leggen, maar het werkt wel!” Kijk voor meer informatie over Charles Wiltsie ook eens op www.lypossage.net, waar hij meer vertelt over zijn unieke lypossage.

Herfstmake-up

Λ Nu de mooie zomerdagen voorbij zijn, kijken we weer reikhalzend uit naar de herfstmake-up. Al die nieuwe kleuren van de make-upmerken, heerlijk. En dat is ook tevens zo fijn aan make-up, elk seizoen zijn er weer nieuwe kleuren. Veel vrouwen durven vaak niet te veranderen van make-up en maken hun ogen altijd op dezelfde manier op. Dat is heel veilig, maar ook heel saai. We wisselen toch ook vaker van parfum, dus waarom dan ook niet van make-up? Dit was tevens de vraag van Wendy. Zij maakt zich altijd op dezelfde manier op en durft niet te experimenteren met kleuren. Tijd voor visagiste Karin Vermeulen om daar verandering in te brengen. Lees stap-voor-stap hoe zij deze leuke herfstmake-up heeft aangebracht.

Verder in dit nummer

Λ Dermatologie: Haartransplantatie
Medisch: Borstreconstructie
Apparatuur: Bodywrap
Internationaal: Thailand Health & Beauty Show 2005
Huidzaken: Condyloma acuminata
Achtergrond: Etikettering
Actueel nieuws uit de branche
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon