Ayurveda in de polder

Λ Esthéticienne toog ‘gewoon’ voor een reportage naar het Zuid-Hollandse Tuil en keerde als een ander mens weer terug naar huis. Een verhaal rijker: over Chris van Willigen met de energiestromen, ayurveda, drie nieuwe theesoorten en Lakshmi. Fascinerend hoe een boerenzoon uit Tuil blokkades uit de energiestromen weghaalt, een bijzondere thee adviseert, yoga doceert en mooie wijsheden meegeeft. De aanleiding voor deze reportage is een bijzondere man, die je niet verwacht in de schoonheidsbranche. Op het eerste gezicht is hij meer magnetiseur, masseur of natuurgeneeskundige. Toch heeft zijn werk raakvlakken met uiterlijke schoonheid. Immers, als hij blokkades weghaalt, yoga en Indiase kruidenpreparaten adviseert, zullen zijn cliënten er beter en meer relaxt uitzien. Een totaal andere aanpak dan wij gewend zijn, maar desalniettemin erg leerzaam! Kijk voor meer informatie ook eens op www.lakshmi-ayurveda.nl en www.surya.nl

Estetika Herfst

Λ Estetika Herfst, de beurs in Brussel voor uiterlijke verzorging, was dit keer een feest van glitter en glamour. Twee grote hallen waren helemaal gevuld met stands en over bezoekers had deze beurs niet te klagen. Zondag was het parkeerterrein om elf uur al “complet/volbezet”. Er werd op de beurs veel gekocht. Met het oog op de feestdagen waren er leuke cadeautjes voor de cliënten en daar maakten de bezoekende schoonheidsspecialisten dankbaar gebruik van. Ook waren een aantal Nederlandse leveranciers voor het eerst op de beurs, en die waren ook dik tevreden over de beurs. In dit nummer van Esthéticienne blikken we uitgebreid terug op deze ook voor Nederlandse bezoekers interessante vakbeurs, want er werden weer veel leuke nieuwe producten en behandelingen gepresenteerd.

Thailand Training

Λ Dat de Thaise beautycultuur uniek is, heeft u al eerder in Esthéticienne kunnen lezen. Om zelf te ervaren hoe uniek de behandelingen en Spa’s zijn, reisde onlangs een groep schoonheidsspecialisten af naar dit prachtige land voor de Esthéticienne studiereis 2005, Thailand Training. Dat het absoluut geen vakantietrip was, bleek wel uit het volle programma. De deelnemers konden op diverse manieren kennismaken met de bijzondere behandelingen, de enorme gastvrijheid van de schoonheidsinstituten, het gebruik van natuurlijke ingrediënten in de cosmetica, de stijlvolle inrichting van de Spa’s, en natuurlijk de diverse massages waar Azië zo bekend om is.
Bovendien werd de groep door het Thaise Department of Export Promotion (DEP) als echte VIP’s ontvangen op de Bangkok International Gift & Houseware Fair (BIG/BIH) in het Impact Exhibition Centre. Daarnaast was er ook nog ruimte voor het sociale programma, om in informele sfeer kennis met elkaar te maken en ervaringen als schoonheidsspecialisten en ondernemers uit te wisselen.

Open benen

Λ De term 'open been' is een verzamelnaam voor ulcera van de benen. Een ulcus is een defect in de huid. Zowel de grootte als de diepte van een ulcus kan enorm variëren. Niet alle ulcera ontstaan echter op dezelfde manier. Zo is het open been van iemand met suikerziekte anders ontstaan dan van iemand met slecht werkende spataders (zie foto). De oorzaak van ulcera aan de benen kan dus wisselend zijn. In dit nummer zet dermatoloog Peter Nijboer de diverse typen en oorzaken van open benen op een rijtje, want ook schoonheidsspecialisten kunnen er in de salon mee te maken krijgen. Meer weten? Kijk dan ook eens op www.huidinfo.nl/openbeen.html.

Sabaaydi-massage Plus

Λ Voor de gestreste klant met vastzittende schouders, bovenrug en armen, ontwikkelde Judith Guitjens haar Sabaaydi-massage Plus. Maar ook het gezicht krijgt een heerlijke behandeling met Thaise stempels en vervolgens met de handen. “Het zelfvermogend herstel van het lichaam wordt aangezet en de klant verlaat na de massage heerlijk ontspannen de salon.” In haar Thais ingerichte ruimte in Heeze vertelt Judith over haar passie: Thailand en haar massage. “Met warme kruidenstempels en olie behandelen ontspant enorm. Ik heb in mijn salon gemerkt dat ontspanning in onze maatschappij zeer gewenst is. Dat kan de schoonheidsspecialist met deze behandeling nu aanbieden!” De kruidenstempels geven bovendien een heerlijke Oosterse geur, die zeker bijdraagt tot het wellness-effect van de behandeling. Schoonheidsspecialisten die zelf deze massage willen aanleren en aanbieden, kunnen voor meer informatie terecht op www.sabaaydi.nl

Depressie

Λ In deze tijd lijkt het of er steeds meer mensen zijn die zich somber en depressief voelen. Aromatherapie kan een weldadige aanvulling zijn op de behandelingsmogelijkheden van een depressie. Het is uit diverse onderzoeken gebleken dat het juiste gebruik van geuren een vergelijkbaar effect heeft op de hersenen als een antidepressiva. De eerste keuze daarbij zijn de erg opbeurende citrusgeuren en/of geranium en lavendel. Een aromatherapiebehandeling is een gerichte lichaamsbehandeling bestaande uit een massage van de rug, de achterkant van de benen en de voeten. Daarna draait de cliënt zich om en werkt u op het hoofd, gezicht en borst in combinatie met wat simpele ademhalingsoefeningen en een gerichte buikmassage. Vervolgens masseert u de voorkant van de benen en de voeten. Voor diegenen die als aromatherapeut zijn opgeleid, wordt dit gecombineerd met speciale drukpunten en strekoefeningen gericht op het verbeteren van de individuele symptomen. In dit nummer geeft aromatherapeute Ellen Asjes handige tips en recepten voor een effectieve behandeling.

Verder in dit nummer

Λ
  • Sales: Kijk eens naar uzelf
  • Raatsels: Griep is geen grap
  • Visagie: Gedurfd rood
  • Congres: zure honing, zoete remedie
  • Scholing: bijleren op de B academy
  • Actueel nieuws uit de branche
  • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon