Nummer 2

Nummer 2
Cover: Fotografie: Hans de Vries, Get in the Picture. Visagie : Tresie Vishnudatt. Haar : Bas Hoogendoorn. Model : Isé Tatiana van Abeelen.

Estetika Lente

Λ Esthéticienne blikt zoals elk jaar alvast vooruit op de vakbeurs Estetika Lente in Brussel op 18, 19 en 20 maart. Deze beurs heeft haar sporen in de afgelopen jaren ruimschoots verdiend en ook steeds meer Nederlandse bezoekers weten deze beurs te vinden en te waarderen! Gedurende je bezoek aan Estetika Lente kun je snel en makkelijk de laatste trends en technieken op het gebied van schoonheidsverzorging zien en leuke demonstraties bijwonen. Bovendien zijn er een aantal stands met leuke sieraden en accessoires, ideaal voor de bijverkoop in je salon! Wij hebben in dit nummer de noviteiten die tijdens de beurs worden gepresenteerd, overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies bij welke stand je zeker moet langsgaan! Als extraatje biedt Esthéticienne haar abonnees bovendien een reductiekaart aan, waarmee je een flinke korting krijgt op de entreeprijs. Zo wordt je beursbezoek nog aantrekkelijker! Je krijgt dan namelijk een fikse korting van maar liefst €18 op de entreeprijs. Je betaalt dan €12 in plaats van €30. Je kunt deze kaart tot uiterlijk 11 maart telefonisch aanvragen via de Afdeling Abonnementen, tel. + 31 (0)20/3113990 of per e-mail via abonnementen@estheticienne.nl (vermeld dan s.v.p. je volledige naam en adresgegevens!) De reductiekaart wordt dan zo spoedig mogelijk toegestuurd. Voor meer informatie over de beurs: Ifas, tel. +32 (0)9/2415501, fax +32 (0)9/241 5511, e-mail: estetika@ifas.be.

Borstelmassage

Λ De borstelmassage is een oude therapie in een nieuw jasje. Eeuwen geleden werd deze massage al door de Romeinen gebruikt, en nu wordt deze weer opnieuw toegepast in Nederland. Het is een massage met een borstel van paardenhaar en agave (een cactusvezel). Deze massage stimuleert niet alleen de microcirculatie, het verwijdert ook dode huidcellen en maakt de huid zacht. Integreren in een totale behandeling is een mooie aanvulling voor in de salon. Henny Heuff laat deze heerlijke massage stap-voor-stap zien en geeft een aantal handige tips. Henny leert de borstelmassage ook aan haar klanten. “Zo kunnen ze thuis hun lichaam zelf masseren. En ook hun tenen en vingers stimuleren!” De behandeling kan ook na het douchen uitgevoerd worden. Dat moet dan wel gebeuren voor het aanbrengen van een bodylotion.
Voor meer informatie: www.hennyheuff.nl

Dermatitis herpetiformis

Λ De ziekte dermatitis herpetiformis, ook wel Morbus (=ziekte) Duhring genoemd, is een overgevoeligheid voor gluten die zich uit in sterk jeukende huidafwijkingen. Deze patiënten krijgen het advies geen gluten meer te eten om zo de huid rustig te houden. Gluten komen echter in veel voedingswaren voor en zijn moeilijk te vermijden.
Dermatitis herpetiformis werd voor het eerst beschreven door dr. Louis Duhring, die in 1884 aan de universiteit van Pennsylvania werkte. Het is gelukkig een vrij zeldzame ziekte. In Nederland hebben ongeveer 1600 patiënten deze ziekte. De huidziekte ontstaat gemiddeld zo tussen het 40ste en het 50ste levensjaar. De huidafwijkingen die kunnen voorkomen, zijn verschillend en kunnen variëren van rode bultjes, galbultachtige plaques en blaasjes. De blaasjes kunnen eruit zien zoals bij een herpesinfectie van de huid. Vandaar ook de naam van de ziekte, waarin de naam herpes verwerkt is. De voorkeursplekken zijn de ellebogen (zie foto), de buitenzijde van de armen, de knieën en de billen. Kijk voor meer informatie op http://www.gezondheid.be.

Meer omzet via internet

Λ BeautyWeb is de internetsite voor consumenten over alles op het gebied van uiterlijke verzorging. BeautyWeb wordt maandelijks gemiddeld door 50.000 vrouwen bezocht en het gemiddelde aantal maandelijkse pageviews is 300.000. Via de vernieuwde Beautywijzer, de handige zoekmachine, kunnen consumenten zoeken naar bijvoorbeeld een schoonheidssalon in de buurt. Jouw salon bijvoorbeeld! De voordelen van de nieuwe Beautywijzer zijn de lage kosten, voor slechts ca. 8 cent* per dag (incl.19% btw) komt je salon direct in het bereik van een grote, geïnteresseerde doelgroep, je profiteert mee van de hoge positie van BeautyWeb in grote zoekmachines zoals Google en door de handige selectiemogelijkheden kunnen bezoekers gericht zoeken naar een bepaalde salon. Je kunt je eenvoudig aanmelden en je gegevens zijn gemakkelijk aan te passen en te updaten. Bovendien is vermelding in de Beautywijzer zeer compleet, naast de n.a.w- gegevens is er ook ruimte voor je specialismen, de merken waar je mee werkt, een afbeelding van je logo of salon, een verwijzing naar je website en je e-mailadres, jouw tarie en openingsuren. Kijk voor meer informatie op www.beautyweb.nl/login!
*tarief voor abonnees van de tijdschriften Esthéticienne, Le Salon, Prof Nail, Visagie en VoetVak+, € 30,- per jaar (incl. 19% btw)

Rijpere huid

Λ Make-up op een rijpere huid kan soms een probleem zijn. Veel make-up zou een onnatuurlijk resultaat geven en de veroudering alleen maar accentueren. Visagiste Karin Vermeulen is van mening dat je op oudere leeftijd toch best iets meer make-up mag gebruiken. De foundation die als basis bij model Doris is gebruikt, is een fix foundation. Dit is een moderne uitvoering van de oude ‘pancake’ foundations. Deze foundation kan door middel van een natte spons worden aangebracht, wat het voordeel geeft dat de foundation niet zo snel op de huid zal smelten. Het blijft langer mat en hoeft daarom dus niet extra worden afgepoederd. De foundation is tevens over de mond aangebracht om straks een mooie strakke liplijn te kunnen zetten. Lippenstift loopt namelijk minder snel weg als je eerst foundation en poeder op de mond aanbrengt. Tip van Karin: Als het model geen vette huid heeft, moet je met deze foundation oppassen dat de huid niet te droog wordt. Dat accentueert de rimpeltjes alleen maar. Het is beter om dan een crème foundation te gebruiken. Kijk in dit nummer mee over de schouder van Karin hoe de make-up is aangebracht en lees nog meer slimme tips.

Duizeligheid

Λ Duizeligheid is een symptoom en kan veel verschillende oorzaken hebben, zoals reisziekte, een lage of hoge bloeddruk, de bijwerking bij verschillende medicijnen, hypoglycemie, diabetes, oogziekten, infecties, hyperventilatie, psychische storingen, een gezwel, koorts, ‘iets’ te veel alcohol, bloedvatproblemen en bloedarmoede. Een draaierig gevoel geeft dus aan dat er ergens in het lichaam iets niet helemaal gaat zoals het zou moeten. Een juiste diagnose is daarom belangrijk. Meestal ontstaat duizeligheid door een tijdelijk zuurstoftekort in de hersenen of door een verstoring van het evenwichtsorgaan, dat door genoemde oorzaken wordt geprikkeld, maar ook na een klap op het oor bijvoorbeeld. Als duizeligheid samengaat met vermoeidheid en kortademigheid, is er een goede kans dat er sprake is van bloedarmoede, vaak door een tekort aan ijzer in het bloed, foliumzuur of vitamine B12. Als deze weer zijn aangevuld met aangepaste voeding, supplementen en soms injecties neemt de bloedarmoede af en verdwijnt daarmee de duizeligheid. Standaard aromatherapiebehandelingen kunnen hier heel heilzaam zijn om het herstel te bevorderen. Een fijn massagemengsel is bijvoorbeeld 30cc olijfolie met 3 druppels lavendel, 3 druppels citroen en 7 druppels roomse kamille.

Smoesjes

Λ Een schoonheidsspecialist uit Amsterdam mailde de redactie, omdat haar klanten hun afspraken iedere keer op het laatste moment met een smoes afzeggen. Ze is het dan ook behoorlijk zat om de sluitpost in de agenda van haar klanten te zijn. Zij vroeg het panel van Ethiek om advies. Lees hun reacties en die van collega’s uit de branche op de pagina

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ
  • Reportage: Nassau Kliniek
  • Sales: Zeg eens vaker nee!
  • Raatsels: Vijftig+ en beautiful
  • Financieel: Energiebesparing
  • Praktijk: Laser en IPL kopen of leasen?
  • Trend: Natuurlijke ingrediënten
  • Concept: Yoaké
  • Actueel nieuws uit de branche
  • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon