Vakbeurs Hardenberg

Λ Koopgrage bezoekers kwamen op de vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Hardenberg van 20 t/m 22 mei aan hun trekken. Er was een groot aanbod van kleine salonbenodigdheden, make-up, cosmetica, maar vooral ook van sieraden, tassen, douche- en badartikelen, haarextensions en leuke hebbedingetjes. In Esthéticienne lees je wat de bezoekers allemaal konden ondergaan, want wie wilde, kon zich helemaal laten verwennen. 

Goedaardige bultjes

Λ Goedaardige bultjes als ouderdomswratten, zonbeschadigingen en haemangiomen komen veelvuldig in het gelaat voor en zijn vrij eenvoudig te herkennen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere pukkels die in het gelaat kunnen voorkomen, die echter veel moeilijker te herkennen zijn. Vaak zijn dit goedaardige tumoren (neoplasmata) die uitgaan van adnexen. Op de foto zie je syringomen, kleine huidkleurige tumortjes die door normale huid worden omgeven. Dermatoloog Peter Nijboer legt in Esthéticienne uit welke goedaardige bultjes je allemaal kunt tegen komen bij je klanten.

Cosmeticaverkoop stijgt

Λ Vorig jaar zijn er iets meer cosmetische producten verkocht dan in 2004. Was er in dat jaar een zeer beperkte groei van 0,4 procent, in 2005 was de groei 1,4 procent. Per hoofd van de bevolking werd vorig jaar €141 uitgegeven aan producten voor persoonlijke verzorging, het jaar daarvoor was dat 1 euro minder. Cijfers over de cosmeticamarkt in Nederland kun je lezen in het aankomende nummer van Esthéticienne, waarin het jaarverslag over 2005 van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van producten voor persoonlijke verzorging wordt gepubliceerd.

Lipliner

Λ Het zetten van een PMU-lijntje rondom de lippen toont de ware kunstenaar. Bij het aanbrengen van wenkbrauwen en eyeliners moet er weliswaar ook uiterst secuur gewerkt worden, maar niets luistert zo precies als de contourlijn rondom de lippen. Een paar millimeter te hoog of te laag aangebracht pigment bezorgt de klant het uiterlijk van een clown. Of geeft de indruk dat er nog een kloddertje rode jam aan de mondhoek kleeft. Tijd dus om in het aankomende nummer van Esthéticienne de perfecte liplijn onder de loep te nemen.

M/V

Λ Een schoonheidsspecialist uit het oosten van het land bemerkt dat sommige klanten in de salon waar hij werkt niet geholpen willen worden door iemand van het mannelijk geslacht. Hij begrijpt niet waarom vrouwen wel naar een mannelijke huisarts of tandarts gaan, maar bij een schoonheidssalon wel moeite hebben met een man als schoonheidsspecialist. Het panel van Ethiek geeft advies. Lees hun reacties en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ
 • Massage: Thaise massage
 • Sales: Jaag uw klanten weg!
 • Initiatief: Viva la Donna Day!
 • Initiatief: De tijd stond even stil..
 • Raatsels: Nieuwe PMU-wet in België
 • Financieel: Het nieuwe zorgstelsel (2)   
 • Huidzaken: Ouderdomsvlekken
 • Oude Meester: Emmy Polak
 • Boeken: Zomers leeswerk
 • Buitenland: Arabische spa’s
 • Aromatherapie: Toepassingen in de salon
 • Portret: Barend Le Blanc
 • Actueel nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 2 augustus