Nummer 12, december 2006

Nummer 12, december 2006
Cover: Glamourous Selection 2006, de winterlook van Malu Wilz, verkrijgbaar bij Haparko Cosmetics

Edelsteenmassage (2)

Λ In de vorige aflevering van Massage heb je kunnen lezen hoe de edelstenenmassage in de gezichtsbehandeling geïntegreerd kan worden. Deze massage is echter natuurlijk ook geschikt voor het hele lichaam en kan goed worden gecombineerd met het gebruik van aromatische oliën. Een uniek samenspel tussen geur, kleur en licht, dat stress en de nadelige gevolgen daarvan kan verminderen. Elke edelsteen heeft zijn eigen werking en het is de ervaring van Ellen Wagenaar, aromatherapeut en schoonheidsspecialiste, dat iedereen de steen kiest die op dat moment bij hem past. “Alleen bij bepaalde klachten, zoals huidproblemen of hoofdpijn, bepaal ik zelf waarmee ik aan de slag ga.” Heeft iemand migraine, dan kiest Ellen vaak voor combinatie met pepermunt of marjolein. Met de stenen strijkt ze zowel in de lengterichting, als in cirkels en in een spiraalvorm. “Ook de lemniscaat, de liggende acht, is heel nuttig, vooral om de hersenfuncties in balans te brengen.” Ellen laat in dit nummer de complete massage zien. 

Le Salon Chic in Amsterdam

Λ De 36-jarige Chico Pfeifer is bepaald geen doorsnee vakman in de schoonheidsbranche. In ‘Le Salon Chic’ van het Amsterdamse Grand Hotel Krasnapolsky brengt hij zijn bijzondere filosofie in praktijk. Hij heeft weliswaar een assortiment aan behandelingen en massagetechnieken, “maar die lijst valt weg als ik met een cliënt praat”, zo zegt Chico. “Bij een intakegesprek vertel ik over mijn filosofie en werkwijze, waarna er bijna altijd een bijzonder contact ontstaat tussen mij en de klant. Zo kan het gebeuren dat er in plaats van een facial plotseling gekozen wordt voor pakweg een hoofdhuidmassage. De vraag is waar de cliënt echt behoefte aan heeft.” In dit nummer van Esthéticienne lees je een uitgebreide reportage over deze bijzondere man en bijzondere salon!

Huidafwijkingen bij ondervoeding

Λ De toestand van de huid wordt beïnvloed door zowel externe als interne factoren. Voedingsdeficiënties, een tekort aan voedingsstoffen in het lichaam, leiden uiteindelijk tot huidveranderingen en een slechter functionerend immuunsysteem. Ze kunnen op verschillende wijzen ontstaan. Bij een primaire voedingsdeficiëntie worden er te weinig voedingsstoffen ingenomen in het lichaam. Dit kan komen door voedseltekort en/of een eenzijdig dieet. Een secundaire voedingsdeficiëntie ontstaat doordat voedingsstoffen bijvoorbeeld niet goed worden opgenomen in het maagdarmkanaal of doordat bepaalde voedingsstoffen in de stofwisseling niet verwerkt worden. In westerse landen kan er ook sprake zijn van een primaire voedingsdeficiëntie bij personen met een eenzijdig dieet, waarbij dan vaak te veel vetten worden ingenomen, of door psychiatrische toestanden (anorexia nervosa bijvoorbeeld) of bij medische condities. Bij een tekort aan vitamine C kunnen huidveranderingen ontstaan, bestaande uit folliculaire hyperkeratose van de armen, de buik en de benen. Haartjes op de huid krijgen de vorm van een kurkentrekker. Rondom de follikelopeningen kunnen bloedingen voorkomen zoals te zien is opde foto. In dit nummer van zet dermatoloog Peter Nijboer de gevolgen van ondervoeding voor de huid op een rijtje. 

Medische pigmentatie (vervolg)

Λ In de vorige aflevering van PMU hebben wij al diverse vormen van medische pigmentatie behandeld. In deze aflevering gaan wij dieper in op de toepassing van permanente make-up bij de reconstructie van de borsten na de behandeling van borstkanker. Borstkanker is een veelvoorkomende soort kanker. Een pigmentatie van de tepel en de tepelhof (aerola) met permanente make-up is een laatste stadium in de behandeling van borstkanker en reconstructie van de borst daarna. Na alle destructieve behandelingen zoals bestralingen en chemokuren, krijgen veel vrouwen de mogelijkheid en keuze om weer een opbouwende behandeling te ondergaan. Een plastisch chirurg kan overgaan tot een borstreconstructie. Daarna volgt de medische pigmentatie. Meer over dit onderwerp lees je in dit nummer van Esthéticienne. 

Stralende feestlook

Λ Visagiste Karin Vermeulen laat deze keer een stralende feestlook zien. Model Petra gebruikt altijd weinig make-up en zij vindt het leuk om daar iets meer mee te gaan experimenteren. Standaard gebruikt zij altijd een blauw kohlpotlood rond haar ogen en zij vroeg Karin wat voor alternatief zij hiervoor kon gebruiken. Met de feestdagen in het verschiet, wilde Karin graag de nieuwe trendkleur goud bij Petra uitproberen. Goud wordt helemaal de nieuwe trendkleur. Zowel in de mode als bij interieurstyling komt goud komend jaar vaak terug. Ook voor de komende feestdagen kunnen we al een tikkeltje goud gebruiken. Op het bewegend ooglid is daarom een gouden oogschaduw aangezet. Omdat Petra altijd een blauw kohlpotlood gebruikt, is als alternatief een blauwe oogschaduw gebruikt en rondom het oog aangezet. Dit komt veel zachter over dan wanneer er alleen blauw kohlpotlood wordt gebruikt. Tegen de wimperrand is een dunne zwarte eyeliner aangebracht en de wenkbrauwen zijn ingevuld met een goudbruin wenkbrauwpotlood. Hierdoor worden de ogen iets sprekender met als resultaat een sprankelende en frisse uitstraling. Voor een feestelijk effect is ditmaal ook met kunstwimpers gewerkt. Breng voor een feestelijk resultaat extra gouden glitter aan. In dit nummer van Esthéticienne lees je stap-voor-stap hoe deze make-up is aangebracht. 

Whisper of the wind

Λ Ben je ter afwisseling op zoek naar een nieuwe cd met achtergrondmuziek voor in je schoonheidssalon of spa? Dan is Whisper of the Wind, het tweede deel uit de serie Green Music, een echte aanrader: een prachtige cd met heerlijke ontspannende muziek met een vleugje Azië. Whisper of the Wind, het romantische en verrassende tweede deel uit de serie Green Music, is eveneens door de Thaise Chamras Saewataporn gecomponeerd. Hij weet als geen ander sfeervolle en ontspannende muziek te schrijven. Door zijn oosterse achtergrond hebben de cd’s een vleugje Azië meegekregen, wat prima past in de Aziatische wellness-trend. Zo creëer je een aangename sfeer, niet alleen voor je klant, maar ook voor jezelf! De cd is overigens ook geschikt voor het doen van ontspanningsoefeningen. Deze cd kost slechts €14,50 of 42 beautyzegels. In de Serviceshop vind je een overzicht van deze en andere cd’s met achtergrondmuziek voor de schoonheidssalon. Hier kun je de tracks ook beluisteren. Heb je interesse, dan kun je de cd’s via de Serviceshop bestellen, of telefonisch via de afdeling Klantenservice op tel. 020-3113990. Na betaling van de factuur ontvang je de bestelling zo spoedig mogelijk thuis.

Darmgassen

Λ De receptioniste van een schoonheidssalon heeft een wel heel opmerkelijk probleem. De labrador van haar baas gaat namelijk elke dag mee naar de salon, maar aangezien het trouwe beestje al wat ouder is, wil hij er regelmatig ‘eentje laten vliegen’. En dat is natuurlijk geen beste reclame voor een schoonheidssalon. Het panel van Ethiek geeft advies. Lees hun reacties en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ
 • Aankondiging: Nederlandse Make-up Kampioenschappen
 • Sales: Eindejaarsfeest
 • Terugblik: Succesvolle workshop Chi Neng Gigong
 • Ontwikkeling: Verjongen zonder mes
 • Jonge Hond: Gerry Zwoferink
 • Financieel: Taxfree verkopen
 • Huidzaken: Kinderen en huidaandoeningen
 • Esthéculaap: Alternatieve behandelingen getest
 • Voeding: Salvestronen tegen kanker
 • Aromatherapie: Maskers
 • Buitenland: Healing in Oostenrijk
 • Concept: De Lookx Experience Salon
 • Portret: Nelly Krijntjes stopt met Maskerade
 • Bedrijfsvoering: Presenteren en etaleren
 • Actueel nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
 

Het volgende nummer Esthéticienne verschijnt rond 12 januari.