Alle voorjaarsbeurzen

Λ In het extra dikke maartnummer van Esthéticienne zetten we het programma en de noviteiten die tijdens de vakbeurs Beauty Trade special in Utrecht van 17 t/m 19 maart en tijdens Estetika Lente in Brussel van 24 t/m 26 maart worden gepresenteerd voor je op een rijtje, en vind je een handig overzicht van de exposanten die op deze beurzen aanwezig zijn. Zo kun je thuis je bezoek alvast voorbereiden en weet je meteen wat de laatste trends zijn op het gebied van uiterlijke verzorging. Kijk voor meer informatie zoals over de toegangskaartenregeling, ook op de Nieuwspagina of op www.beautybeurzen.nl en www.estetika.be.  Abonnees van Esthéticienne krijgen bij dit nummer ook weer de beurscoupons van Koggeschip Vakbladen, de uitgeverij van Esthéticienne, waarmee je kunt profiteren van leuke aanbiedingen! Wil je naar een van de grootste beautybeurzen ter wereld, ga dan naar Beauty International in Düsseldorf. Kijk voor meer informatie over deze beurs op www.beauty-international.de

Four in one

Λ Miny Janssen-Schreurs is er van overtuigd dat er minder mensen overspannen raken als er vaker wordt gemasseerd. Massage is niet alleen belangrijk om stress te verminderen, ook kan het een schoonheidsinstituut laten groeien. Want er is veel vraag naar totale wellness, de nieuwe trend in 2007, is de ervaring van deze vakvrouw. Vandaar dat we in dit nummer haar nieuwe massage Four in one laten zien, die totale ontspanning aan lichaam en geest biedt. Al heel lang kunnen schoonheidsspecialisten vier verschillende antistressmassages leren bij Miny Janssen- Schreurs. Omdat er ook bij de klanten steeds meer vraag is naar een behandeling van het hele lichaam, waarbij algehele ontspanning het doel is, heeft Miny de massages samengevoegd tot een compacter geheel om ook na een gelaatsbehandeling te kunnen aanbieden. Klant én esthéticienne blij, want beiden komen nu totaal tot rust. Kijk mee met deze bijzondere behandeling! 

Felle kleuren

Λ Model Astrid zou graag eens felle kleuren gebruiken, maar durft dat niet zo goed aan. Visagiste Karin Vermeulen laat haar in deze aflevering van Visagie zien dat dit helemaal geen probleem hoeft te zijn. Zolang alle kleuren maar met elkaar in harmonie zijn. In dit nummer lees je stap voor stap hoe deze make-up is aangebacht. Voor de ogen lichten we alvast een tipje van de sluier op. Als basis is op de ogen een zacht bruine kleur in de arcadeboog aangebracht, evenals op het bewegende ooglid. Daarover is de kleur (aqua/turquoise) verwerkt. Deze oogschaduw is nat aangebracht, hierdoor is de kleur heel intensief. Om het geheel op te lichten, is er een gouden kleur langs de wimperaanzet aangebracht. Om de turquoise kleur tot uiting te laten komen, is er een turquoise oogpotlood gebruikt. Deze is boven het oog aangebracht en aan de onderkant buiten het oog. Met veel zwarte mascara en wimperstukjes krijgt het geheel een mooie glamouruitstraling. 

Exotische ingrediënten

Λ In deze nieuwe rubriek gaan wij nader in op exotische ingrediënten in cosmetica. Daarvoor gaan we op zoek naar bestanddelen die buiten Europa groeien en bloeien en die onze cosmetica en ons wellnessgevoel verrijken. Dit eerste deel is gewijd aan rijstolie. In deze tijd waarin wellness en ‘puur natuur’ de boventoon voeren, is er een grote belangstelling voor natuurlijke ingrediënten in de cosmetica. Zowel schoonheidsspecialisten als consumenten zoeken naar het pure schoonheids- en wellnessgevoel. Plantaardige producten op basis van avocado, perziken en vele soorten bloemen zijn voorbeelden van ingrediënten die vaak verwerkt worden in cosmeticaproducten. Ooit wel eens het genot gehad om in een bad met een toevoeging van sake(rijstwijn) te vertoeven? Diverse spa’s hebben deze behandeling al op hun menulijst staan. In dit nummer gaan we op zoek naar de oorsprong van rijst en het eindproduct van rijstolie in de cosmetica.

Contour threadlift

Λ Tegen de licht ontsierende effecten van de zwaartekracht op gezicht en hals heeft men met contour threads nu werkelijk alle touwtjes in handen. Want dankzij deze nieuwe, gepatenteerde techniek kunnen verouderde en verzakte gelaats- en halsweefsels nu op een uiterst subtiele, weinig ingrijpende en geraffineerde wijze worden gelift. Onder invloed van het verouderingsproces wordt ons huidweefsel namelijk dunner en gaat het verzakken. Dit kan leiden tot ingevallen en uitgezakte wangen, diepe vouwen, plooien en rimpels. De collageen- en elastinevezels in de huid breken af, waardoor het gelaat en de hals minder stevig worden. Gevolgen hiervan zijn hangende of asymmetrische wenkbrauwen, of een slappe kaaklijn en hals. Een instant methode om dergelijke ontsierende effecten op te heffen, is het uit het gezicht trekken van de huid met de handen op de haargrens. De meeste mensen zien er daardoor meteen een stuk jonger uit. Een methode met langer effect is de contour threadlift. Lees meer over deze techniek in dit nummer van Esthéticienne. 

Ondernemende vrouwen

Λ In dit nummer van Esthéticienne nemen we een kijkje in een salon in Nederland én België. Het zijn twee heel verschillende salons. Een ding hebben ze echter gemeenschappelijk; deze schoonheidssalons worden gerund door twee ondernemende en professionele vrouwen, die hun vak verstaan. Zomer 2007 opent schoonheidsspecialiste Karin Hoogendoorn haar nieuwe zaak op een gunstige plek in Utrecht. Het instituut is nu al voor de helft klaar en in gebruik. Académie en Chen Yu behoren tot Karin’s favoriete cosmeticamerken. Sonia van den Kieboom heeft een goedlopend instituut in de omgeving van Mechelen en zij heeft veel profijt van de cursus ‘Relaxatie’ die ze volgt. Zowel voor de klanten als voor zichzelf. 

Thaise spa in Nederland

Λ Op 15 juli 2006 werd in Nijmegen de eerste Thaise spa geopend. De ‘Mandarin-Spa’, zoals eigenaresse Sumalee Jaimeetham hem noemde, is de grootste van Nederland. Op het eerste gezicht oogt het lage, lange gebouw van ‘Mandarin-Spa’ nogal nuchter: veel ondoorzichtig glas waarop het aanbod van de behandelingen vermeld staat. Van traditionele Thaise massage en gezichtsbehandeling tot make-up en manicure aan toe.  Eenmaal over de drempel waant de bezoeker zich in een andere wereld. Een heerlijke bloemengeur, vermengd met een snufje wierook, rustige behandelkamers met kleurige oosterse matrassen op de grond en een ‘Boeddha-altaar’, waar de medewerksters elke ochtend even sereen met gevouwen handen bij neerknielen. De Thaise eigenaresse, Sumalee Jaimeetham, die nu zeven jaar in Nederland is, legt er om te beginnen de nadruk op dat ‘Mandarin-Spa’ niet erotisch is. Nou was dat idee geen moment bij ons opgekomen, maar volgens Sue vragen maar liefst 80 procent van de bellers ernaar: “De combinatie Thais en massage wordt er helaas nog te vaak mee geassocieerd. Enerzijds vormt dat een drempel voor serieuze klanten, anderzijds trekt het een verkeerde doelgroep. Maar wie eenmaal bij ons is geweest, weet beter!” 

Graaien

Λ Een schoonheidsspecialiste deed haar beklag bij het panel van Ethiek over een vrouwelijke cliënte die haar handen niet altijd thuis wil houden. Maar ja, het is wel een van haar allerbeste klanten, die zeer regelmatig langskomt voor behandeling en dan meteen voor een fors bedrag aan producten aanschaft. Zet je zo’n klant dan toch de deur uit of kun je het ook anders oplossen? Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ
 • Beursnoviteiten Utrecht en Brussel
 • Sales: Missionarisverkoop
 • Initiatief: Dag van de Schoonheid
 • Huidzaken: Onthaasting
 • Financieel: Er op vooruit in 2007?
 • Initiatief: Belgische vormingscentra
 • Raatsels: Illegale software
 • Esthéculaap: Vaccin tegen baarmoederhalskanker
 • Dermatologie: Neurofibromatose
 • Terugblik: New Beauty beurs
 • Therapie: Antistress lachsessies
 • Voeding: Onverklaarbare bot- en spierpijn
 • Praktijk: Kleur en karakter
 • Ontwikkeling: Vitale huidcellen invriezen
 • Jubileum: Dubbel feest Beauty Servcie
 • PMU: Een branche in beweging
 • Praktijk: Gevaren van een botoxparty
 • Aromatherapie: Natuurlijke crème
 • Buitenland: Strakke Milanese soa
 • Trend: Natuurcosmetica
 • Buitenland: Oliën en geuren in Sri Lanka (2)
 • Markt: Wellness uit de Dode Zee
 • Bedrijfsvoering: Presenteren en etaleren
 • Behandeling: Lypossage in België
 • Opmerkelijk: Schoonheidsspecialiste in ziekenhuis
 • Markt: Groei en innovatie PK Benelux
 • Bodytalk: Hartkloppingen
 • Actueel nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon

Het volgende nummer Esthéticienne verschijnt rond 6 april.