Terugblik Utrecht

Λ Grote tevredenheid op Beauty Trade special, de vakbeurs van de BT & EA, die het 15-jarig bestaan vierde. De vele bezoekers gingen met karretjes vol naar huis, hadden hun bestellingen gedaan of gingen thuis nadenken om later te beslissen. Standhouders hebben weken werk om de orders uit te voeren. De beurs zag er prachtig uit en trok drie dagen lang veel bezoekers, zelfs de maandag was druk. In Esthéticienne besteden we dit keer extra aandacht aan de vele demonstraties op de beurs. De inzet waarmee deze deskundigen demonstraties geven, is hartverwarmend en diegenen die het mochten ondergaan, zijn allemaal mooier naar huis gegaan. Meer informatie over Beauty Trade special lees je op www.beautybeurzen.nl.

Galamake-up

Λ Model Marjon werkt voor een groot evenementenbureau en is 's avonds vaak druk in de weer voor gala-avonden, feesten of partijen. Ook zij moet dan in gala- of avondkleding verschijnen. Zij zou haar make-up hier graag op af willen stemmen. Visagiste Karin Vermeulen laat haar zien hoe het in z'n werk gaat. 

Vasculaire afwijkingen

Λ In Dermatologie vertelt dermatoloog Peter Nijboer dit keer over laserbehandeling bij vasculaire afwijkingen. Met de introductie van de laser en het verfijnen van deze techniek ontstond er voor het eerst een acceptabele en effectieve behandelmethode voor de behandeling van vaatafwijkingen in de huid. Deze afwijkingen worden ook wel vasculaire malformaties genoemd. Ze kunnen aangeboren zijn of tijdens het leven ontstaan. Al sinds de jaren 70 zijn er behandelingen met laser. In eerste instantie op wijnvlekken, haemangiomen en teleangiëctasieen. Hoewel deze vroege vormen van lasertherapie op zich wel effectief waren, zaten er nog wel veel bijwerkingen bij. Deze bijwerkingen bestonden voornamelijk uit de ontwikkeling van littekens en pigmentveranderingen. Alles over de laserbehandeling lees je in het nieuwe nummer van Esthéticienne.

Make-up Kampioenschappen

Λ De Nederlandse Make-Up Kampioenschappen, die tijdens de vakbeurs Beauty Trade special werden gehouden, waren weer één groot feest. Dat is te danken aan de enorme inzet van de deelnemers, de grote opkomst, een organisatie die op rolletjes loopt (en dat kost best wel eens hoofdbrekens), de juryleden die met verstand en gevoel te werk gaan en de altijd weer sprankelende presentatie van Lisette Hordijk. Zaterdag 17 maart was de opdracht Beauty Fantasy, zondag 18 maart Beautiful Bride en maandag 19 maart, de dag van het Nederlands Kampioenschap Bodypainting, Queen of Hearts. De nummers 1, 2 en 3 kregen een bedrag van respectievelijk €250, €150 en €100, plus een trofee. De nummer 1 t/m 10 krijgen een op naam gestelde oorkonde. De organisatie was in handen van de vakbladen Visagie en Esthéticienne, in samenwerking met VNU Exhibitions en BT & EA, de vereniging van leveranciers van schoonheidsspecialisten en tevens organisator van deze beurs. Het hele verslag is te lezen in Esthéticienne, inclusief prachtige foto's van de creaties. 

Day Spa Expo Las Vegas

Λ Zo'n drieduizend deelnemers uit heel Amerika kwamen naar het Day Spa Expo & Business Forum, eind februari in Las Vegas. Het waren met name eigenaren en managers van spa's die de beurs en het gevarieerde en gedegen samengestelde congres, bezochten. Lizet van Triet was een van de sprekers; bovendien vond ze veel interessant nieuws bij de standhouders. Enthousiast boden ze het publiek oplossingen aan voor allerlei vraagstukken uit de branche, zowel voor de starter als voor de doorgewinterde spa-eigenaar. Al in 1991 heeft Hannelore Leavy de Day Spa Association in Amerika opgezet. Deze vereniging was medeorganisator van de Day Spa Expo & Business Forum in Las Vegas en biedt onder meer onderwijs via seminars en workshops aan, en ondersteunt en promoot de aangesloten spa's, ook de startende. De zojuist opgerichte Europese tak ervan assisteert de leden in ons werelddeel. Ook medische spa's kunnen support krijgen. Voor meer informatie: www.dayspaeurope.com

Cijfers

Λ De eigenaresse van een schoonheidssalon op een van de Zeeuwse eilanden heeft geen probleem met haar klanten of leverancier, maar met haar eigen man. Ze heeft sinds een jaar een salon aan huis en het ging eigenlijk heel goed, totdat haar man zich ermee ging bemoeien. Hij heeft economie gestudeerd, en is nu constant bezig al haar activiteiten in cijfers te vertalen en in statistiekjes te zetten. Goed bedoeld, maar ze kan hem maar niet aan zijn verstand brengen dat het niet alleen om keiharde cijfers gaat. De sfeer wordt er niet beter op. Ze wil graag weten hoe z hier samen uit kan komen. Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ
 • Presentatie: Thaise ambassadeur bij BT&EA
 • Reportage: Succes door de computer
 • Oproep: Viva la Donna!
 • Initiatief: Een dag in de spotlights
 • Raatsels: China en cosmetica
 • Sales: Een potje meer?
 • Financieel: Hypotheek aflossingsvrij?
 • Huidzaken: Pachyonychia congenita
 • Healing: De armzwaai
 • Esthéculaap: Doen alsof je ziek bent
 • PMU: Verwijderingstechnieken (1)
 • Aromatherapie: Luchtzuivering
 • Ingrediënten: Aloë vera
 • Opmerkelijk: Spa in de sneeuw
 • Portret: 'Hannah': hoe nu verder?
 • Bodytalk: Vissen
 • Actueel nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon

Het volgende nummer Esthéticienne verschijnt rond 2 mei.