Dermatomyositis

Λ Soms kan het lichaam zich tegen zichzelf keren. In medische termen spreekt men dan over een auto-immuunziekte. Dit zijn ziekten waarbij het afweersysteem dusdanig in de war is dat het denkt dat het eigen lichaam de vijand is. Dermatomyositis is zo’n ziekte en betekent ontsteking van de huid (dermato-) en de spieren (myositis). De afweerreactie richt zich in belangrijke mate op deze twee organen. Dit geeft aan dat er zowel huidproblemen als spierproblemen ontstaan. In het aankomende nummer van Esthéticienne legt dermatoloog Peter Nijboer uit wat de auto-immuunziekte dermatomyositis inhoudt. Op de foto zie je de papels van Gottron. 

Holistische aromatherapie

Λ Niet alleen de handen van de behandelaar, ook de geuren hebben hun invloed. Voor iedere klant kijkt masseuse Michelle Bravo wat er nodig is en daaraan past ze haar grepen en aromatische oliën op aan. Energie die vastzit, maakt ze los, net als gespannen spieren. De klant voelt zich daardoor na afloop meer ontspannen en minder strak in het vel. Deze holistische massage met aromatische olie pakt het hele lichaam aan. Michelle merkt dat veel van haar klanten stress opslaan in hun lichaam. Vandaar ook dat ze in een rustige omgeving haar behandeling wil geven, op de dertiende verdieping in een statige wolkenkrabber. Hoe deze massage in zijn werk gaat, zie je in het augustusnummer van Esthéticienne. 

Gordelroos

Λ Gordelroos (herpes zoster) is een huidaandoening waarbij het gebruik van aromatherapie een grote hulp kan zijn. Gordelroos is een pijnlijke virusinfectie op de huid met symptomen als roodheid, pijn en kleine groepen met vocht gevulde blaasjes. De blaasjes vormen korstjes en kunnen blijvende littekens geven. Het varicella virus veroorzaakt naast gordelroos ook de kinderziekte waterpokken. Ook bij het gebruik van essentiële oliën is het belangrijk er zo vroeg mogelijk bij te zijn, zodat het verloop van de aandoening zo min mogelijk last geeft. Er zijn ook meer behandelingen mogelijk. Welke dit zijn, lees je in het aankomende nummer.

Sprekende feiten over de man

Λ Meer en meer mannen zijn actief bezig met hun looks. Mannencosmetica en plastische ingrepen voor hem worden steeds populairder. De moderne man bezoekt steeds vaker de schoonheidssalon. Wellicht heb jij dan ook al trouwe mannelijke klanten. Of is het voor jou een interessante nieuwe doelgroep. In het augustusnummer van Esthéticienne worden een aantal sprekende feiten over mannen en hun uiterlijk voor je op een rijtje gezet.

Beauty tattoos

Λ Het versieren van het lichaam bestaat al heel lang. Dat geldt ook voor tatoeages. Een aantal jaren geleden is men begonnen met het zetten van beauty tattoos met permanente make-up. Kleine, esthetisch verantwoorde tekeningen op de huid. Men had voldoende ervaring met permanente make-up in het gezicht zoals wenkbrauwen, eyeliners en lipliners zodat men wist dat de producten van deze techniek vervagen. Een ideale oplossing dus ook voor de beauty tattoos. Vaak worden vervaagde beauty tattoos op verzoek van de klant jaren later nog eens bijgewerkt. Ook komt het voor dat een beauty tattoo later als voorbeeld dient voor een echte tatoeage. Meer over deze methode in dit nummer van Esthéticienne.

Omslag

Λ De eigenaresse van een schoonheidssalon uit het zuiden van Nederland zit een beetje met de handen in het haar en schakelde daarom het panel van Ethiek in. “Mijn salon zit net op het punt dat ik er eigenlijk iemand bij moet nemen, maar ik zie op tegen de investering en de rompslomp die je ervan hebt. Het blijft toch een risico om iemand aan te nemen. Je weet van te voren niet of het klikt, of er nog genoeg winst overblijft en of de klanten de werkneemster accepteren. De meeste klanten komen speciaal voor mij en willen dus ook door mij worden geholpen. Ik ben vast niet de enige schoonheidsspecialist die hiermee te maken heeft, vandaar dat ik dit bij u aankaart. Hoe kan ik dit in goede banen leiden?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ Actueel nieuws uit de branche
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Sales: De mannen komen eraan!
Reportage: Twee mannelijke professionals
Thema: man in de salon
Raatsels: Comeback van de oogschaduw
Financieel: Erfrecht (2)
Feiten: De man: wat moet u weten?
Advertorial: Maria Galland
Huidzaken: Rosacea
Esthéculaap: Rusteloze benen
Visagie: Make-up voor de man
Beurs: Professional Wellness
Bedrijfsvoering: Uw droom-spa (4)
Ingrediënten: Cipres
Bedrijfsvoering: Sms uw klant!
Markt: Veranderingen en innovaties
Jubileum: 50 jaar Beauty Service
Bodytalk: Trots op ons beroep
Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 5 september.