Dé trends op Beauty Salon dimensions 2007

Λ Inmiddels weet iedereen die maar íets met beauty te maken heeft het: van 15 t/m 17 september is Beauty Salon dimensions in Utrecht weer the place to be. Dit keer is het thema Beauty & Food. Een fenomeen dat al langer bekend is in trendsettende landen als Japan of Amerika, waar sommige snoepjes je huid lichter maken en yoghurtjes de huid mooier. Nederland waagt op deze beurs ook de stap. Op de Beauty & Food Inspiration Plaza in Hal 2 wordt Beauty & Food op de meest uiteenlopende manieren in beeld gebracht. Voor mensen met een donkere huid is er veel te vinden in het Black Hair paviljoen, met informatie over de beste verzorging voor de donkere huid. In Utrecht heb je de mogelijkheid om de nieuwste producten te proberen, de nieuwste apparaten te bekijken en de nieuwste methoden te aanschouwen. Op naar Utrecht dus! Meer over de beurs, de vele noviteiten en een plattegrond van alle stands vind je in het septembernummer van Esthéticienne. Kijk ook op www.beautybeurzen.nl.

Jongeren met schisis

Λ Neerlands bekendste visagist/kapper Leco Zadelhoff heeft tijdens een speciale metamorfosemiddag jongeren met schisis in het zonnetje gezet. De jongeren in de leeftijd van dertien tot negentien jaar kregen make-up– en stylingtips. Deze jongeren zijn allemaal geboren met een gespleten lip, kaak en/of gehemelte. Hierdoor kunnen veel complicaties ontstaan. Verstaanbaarheid kan problematischer worden en door onzekerheden kunnen deze mensen hun uiterlijk soms maar moeilijk aanvaarden. De metamorfosemiddag heeft hier een positieve draai aan proberen te geven. Het verslag van deze middag vind je in de nieuwste Esthéticienne. 

Klanten worden groter en zwaarder...

Λ Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld. Hiermee zijn we de eerdere nummer 1, de Amerikanen, voorbijgeschoten. Helaas heeft ook de helft van de Nederlanders overgewicht en lijdt 10 procent zelfs aan ernstig overgewicht: obesitas. Met zo’n groeiende bevolking komt een moment dat we onze omgeving moeten aanpassen, anders knappen we uit onze voegen. Ook leveranciers van schoonheidssalons spelen in op deze behoefte. Van behandelstoel tot badjas: alles moet een maatje groter zijn als we up to date willen blijven. Dit begint al bij de wachtkamer waar de cliënten zich al op hun gemak moeten kunnen voelen. Lees meer over deze groeiende kwestie in de Esthéticienne van september.

Ylang-Ylang

Λ Door de zoete en exotische geur van Ylang-Ylang wordt de plant al eeuwen gebruikt in verzorgingsproducten. Maar ook de geneeskrachtige werking maakt de plant erg populair. De van oorsprong Indonesische plant wordt zelfs geroemd om zijn vermeende spirituele krachten. Zo slapen pasgetrouwde Indonesische stellen niet op rozenblaadjes maar op Ylang-Ylangbloemen. Olie van de bloem is prima geschikt voor een goede massage, ook in combinatie met andere oliën. In het nieuwste nummer van Esthéticienne lees je alles over de werking van deze bijzonder mooie plant. 

Omega-3: vette vis of capsules?

Λ Het Voedingcentrum raadt het al tijden aan: twee keer per week vette vis eten en je krijgt genoeg omega-3 vetzuren binnen. Omega-3 vetzuren heb je weer nodig om het risico op hart– en vaatziekten te voorkomen. En een stukje zalm zo nu en dan is natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Maar zo gewoon blijkt dat stukje vis niet te zijn. Om écht gezond aan de gang te gaan met zalm (of andere vette vissen) zijn er nog een heleboel kwesties aan de orde. Moet je bijvoorbeeld vooral kleine vissen of toch grote eten? Kleine zouden minder afvalstoffen bevatten, of toch niet? En om twee keer per week vis te eten: wordt dat niet erg prijzig? Is er geen mogelijkheid om goedkoper vis te eten, of nog beter: kan vis niet vervangen worden door supplementen? Kies je toch voor vis, moet je dan de wilde of de gekweekte versie nemen? En waar verschillen ze dan in? Antwoord op al deze vragen en nog veel meer in het septembernummer van Esthéticienne. 

De schoonheid van Azië, deel 1

Λ In het nieuwste nummer van Esthéticienne vind je een nieuwe serie gewijd aan de Aziatische huid. Annechien Petiet van De school van Mieke Petiet laat aan de hand van drie verschillende modellen zien hoe het Aziatische gezicht het mooiste kan worden opgemaakt. De echte Aziatische kenmerken worden hierbij benadrukt. De nadruk wordt ook gelegd op de verschillen met de westerse vrouw in make-upkeuze en techniek. In de eerste aflevering worden de foundation, gezichtsvorm en wenkbrauwen besproken.

Camouflage met mineralenmake-up

Λ Goede make-up voor mensen met littekens van brandwonden is nog niet zo’n makkelijk gevonden. Het gezicht wordt te dik of ziet er erg onnatuurlijk uit. Visagiste Karin Melissant heeft op de brandwondenpatiëntenverenigingsdag in Utrecht, samen met een aantal collega’s een Beautysalon gehouden. In Esthéticienne legt zijn stap-voor-stap uit hoe een natuurlijke make-up makkelijk kan worden opgebracht.

Salarisverhoging

Λ In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Dit keer een noodkreet van een schoonheidsspecialiste uit Rotterdam die zich een slag in de rondte werkt. In de salon waar zij werkt stapelen de verantwoordelijkheden zich op, maar een salarisverhoging zit niet bepaald in het verschiet. Erom vragen is nu geen goed idee: de salon is net aan het bezuinigen. Maar wanneer is het wel een goed idee?; Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ Actueel nieuws uit de branche
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Sales: SOS-klanten
Symposium: Twintig jaar Salon Eugenie de Groot
Reportage: Meer omzet door upgrading
Exposanten: Wie staat waar in Utrecht?
Noviteiten: Record aan nieuws in Utrecht
Congres: Laser- en lichttechnologie
Ontwikkeling: Thermae 2000
Bedrijfsvoering: Interne criminaliteit
Raatsels: Morfo-psychologie
Financieel: Erfrecht (slot)
Huidzaken: Reacties
Esthéculaap: Bodyscans: nut en noodzaak
Dermatologie: Laserontharing
Chirurgie: Injectables
Massage: Watsu massage
Visagie: Frisse, zwoele zomermake-up
PMU: Warenwetregeling Permanente Make-up
Aromatherapie: Edelstenen voor een stralende huid
Healing: Verbeter de ademhaling
Concept: De dolende dertiger van LOOkX
Advertorial: Guy Sarlemijn Interior Design
Buitenland: Lady Spa: Ladies only!
Opmerkelijk: Acupunctuur tegen rimpels
Initiatief: Bela Vivi: nazorg voor mensen met verminkingen
Advertorial: Fleur de Mer
Behandeling: Ontspannen op z’n Turks
Kennis: Nieuwe vakboeken
Bedrijfsvoering: Train uw personeel!
Behandeling: Thermage
Concept: Comfort Zone
Cosmetica: Schoonheid uit de Dode Zee
Opmerkelijk: Schoonheidssalon Francien Kas
Symposium: Emoties en de klant: hoe verwerkt u werk?
Achtergrond: Een tuin vol geneeskracht
Introductie: Uspa uit Australië
Bodytalk: Het poppenwagentje
Geur van de maand: Infusion d’Iris
Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 5 oktober.