Succesvolle verkoopstrategie

Λ Je hebt zelf vast wel eens het gevoel gehad dat iets je werd opgedrongen. In marketingtermen wordt dan gesproken over verkoopmanipulatie. Hoe voorkom je dat jouw klanten het gevoel hebben dat verkoopproducten bij hen worden aangesmeerd? Marketeer Fred Roelfsema legt je uit hoe je stapsgewijs tot een succesvolle verkoop kunt komen, zónder manipulatie. Een handig stappenplan dat je niet vaak genoeg kunt raadplegen. Lees er alles over in het aankomende nummer van Esthéticienne en doe er je voordeel mee.

Beauty Salon dimensions 2007

Λ Een terugblik op de veelzijdige Beauty Salon dimensions. Zo’n 15.000 bezoekers maakten op deze beurs kennis met de laatste nieuwtjes op het gebied van producten, behandelingen en apparatuur. Wij waren natuurlijk ook van de partij en maakten een uitgebreide reportage van deze bezienswaardige vakbeurs. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en lees het verslag in het oktobernummer van Esthéticienne. 

Vreemd lichaam?

Λ In Dermatologie een uitleg over vreemdlichaamsreacties. Wat zijn dit voor reacties en hoe komen ze tot stand? Niet altijd zijn we ons ervan bewust met welke lichaamsvreemde stof het lichaam in aanraking kan komen. Als reactie hierop kunnen ontstekingen, of zelfs weefselschade ontstaan. Dermatoloog Peter Nijboer licht je dit toe aan de hand van sprekende voorbeelden en foto’s. Lees Esthéticienne en blijf op de hoogte van de actualiteiten op het gebied van dermatologie.

Pigmenteren donkere huid

Λ In dit nummer is een artikel gewijd aan permanente make-up voor de donkere huid. Op het eerste gezicht zou je misschien denken dat donkere huiden makkelijk gepigmenteerd kunnen worden. Maar niets is minder waar! Pascale van Gils van BeautyTouchStudio leert je de specifieke kenmerken van de donkere huid te herkennen. Wanneer je je behandeling hierop toepast, is succes verzekerd. Lees haar onmisbare tips in de nieuwe Esthéticienne.

Eucalyptus

Λ De herkenbare geur van eucalyptus kennen we allemaal. Wanneer we verkouden zijn, grijpen we al snel naar een keelpastille of inhaler met eucalyptusaroma. Ook wordt de frisse geur verwerkt in zepen, mondwaters of wasmiddelen. Maar de eucalyptusplant is veel meer dan alleen de geur! Zo staat de plant in de aromatherapie onder andere bekend als pijnstillend, koelend, verwarmend, krampstillend, antiseptisch en antiviraal. Lees meer over deze indrukwekkende plant in het nieuwe nummer van Esthéticienne.

Mediterraan

Λ Een nieuwe rubriek in Esthéticienne is Spa Culinair met overheerlijke én gezonde recepten. Deze maand heeft schoonheidsspecialiste en aromatherapeute Ellen Wagenaar enkele Mediterraanse kooktoppers voor je klaargemaakt, die in een handomdraai gemaakt kunnen worden. Oordeel zelf: hartige taartjes, verse (hazelnoot)pesto en een overheerlijke smoothie, allemaal boordevol verse ingrediënten. Deze recepten bewijzen dat lekker én gezond absoluut samengaan. Eet smakelijk!

Herfst- en winterlooks

Λ Ben jij al op de hoogte van de nieuwste herfst- en winterlooks? Ontdek in dit nummer welke kleuren en make-uptrends de komende koude maanden zullen sieren. We verklappen je alvast dat het een supervrouwelijk en verleidelijk seizoen wordt! Zet je make-upset alvast klaar en lees in Esthéticienne met welke trends jij je kunt uitleven. 

Brazilian wax

Λ In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Dit keer een gewetenskwestie van een schoonheidsspecialiste uit Amsterdam. In haar salon laten steeds meer klanten een Brazilian wax uitvoeren. Zelf vindt ze deze methode afschuwelijk en iets te intiem. Het liefst zou ze de behandeling niet uitvoeren, maar ze is bang dat ze hierdoor haar baan kan verliezen. Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!

Verder in dit nummer

Λ Actueel nieuws uit de branche
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Reportage: Beauty center in the middle of nowhere
Branche: In 2008 vier categorieën schoonheidsinstituten
Financieel: Sturen op kengetallen (1)
Huidzaken: Ulcus cruris
Raatsels: Een dame met klasse
Esthéculaap: Man in de overgang?
Massage: Digi-relax massage
Ervaring: N-lite lasertherapie
Healing: Ondersteunen van de spijsvertering
Advertorial: Maria Galland
Buitenland: SenSpa
Ingrediënten: Honingbijproducten
Make-up: De schoonheid van Azië (2)
Markt: Nieuwe apparatuur voor huidverbetering
Bodytalk: Zomer voorbij
Geur van de maand: Iris Noir
Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 7 november.