Vincent

Λ

Terugblik Cidesco Congres

Terugblik Cidesco Congres

Het is verrassend hoe geuren diepere bewustzijnslagen kunnen raken. Geur is in staat vergeten herinneringen op te roepen. Waarom dit zo is, is wetenschappelijk nog lang niet achterhaald, maar sommige antropologen beweren dat we hier te maken hebben met een restant van de oermens. Geuren staan bij de communicatie tussen mensen al lang niet meer op de voorgrond, maar dat wil niet zeggen dat ze onbewust geen sterke werking zouden hebben. Het decembernummer van Esthéticienne gaat dieper in op de kracht van geur. En dat komt goed van pas in deze sfeervolle decembermaand!

Λ

Het groene goud

Het groene goud

De groene golf beperkt zich niet alleen tot plantenextracten, het groene goud zit ook in de zee. De belangstelling van de cosmetiek voor natuurlijke bestanddelen groeit met de dag. Niet alleen plantenextracten zijn erg in trek. Ook zee-producten als oligo-elementen, plankton en vooral algen blijken bijzonder populair. Algen worden niet alleen inwendig gebruikt, maar ook voor het uiterlijk toegepast. Op het vlak van de cosmetologie heeft het gebruik van algen een uitstekende reputatie bij de behandeling van haarproblemen, acne, couperose, afbrekende nagels, afslanking en versteviging van de huid. Het januarinummer van Esthéticienne gaat dieper in op de toepassing van algen.

Λ

Psoriasis

Psoriasis

Meer dan 300.000 mensen in Nederland hebben last van psoriasis. Psoriasis is een chronische huidaandoening die wordt veroorzaakt door een stoornis in de aanmaak van nieuwe huidcellen in de epidermis. De aandoening kan op elke leeftijd ontstaan, zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij psoriasis is de aanmaak van deze nieuwe huidcellen versneld en worden de oude afgeplatte cellen van de hoornlaag niet genoeg afgestoten. Onze nieuwe dermatoloog Roel Genders legt je uit wat deze huidaandoening inhoudt, hoe het zich op de huid manifesteert en welke behandelmethodes er zijn. 

Λ

Minerale oliën of plantenoliën?

Minerale oliën of plantenoliën?

Veel zorg- en cosmeticaproducten bestaan voor een groot deel uit minerale oliën. De voordelen van minerale oliën liggen voor de hand: ze vetten de huid, maken de huid soepel en glanzend en geven een goed huidgevoel. In tegenstelling tot plantenoliën liggen ze echter op de huid, dat wil zeggen dat ze geadsorbeerd worden, en voor een korte tijd de beschermingsfunctie van de huid kunnen ondersteunen. Het nadeel van minerale oliën is, dat het onfysiologische vetten zijn. Zij kunnen de huid bij zijn belangrijke taken niet ondersteunen. Dat maakt het grote onderscheid met plantenoliën. In het nieuwe nummer van Esthéticienne lees je meer over dit veelbesproken onderwerp.

Λ

Wellness met een glimlach

Wellness met een glimlach

Vorig najaar reisde Esthéticienne naar Bangkok om enkele unieke beauty-evenementen bij te wonen. Thailand is - ondanks de turbulente politieke ontwikkelingen - een populaire reisbestemming en wordt door velen zelfs als het paradijs op aarde beschouwd. De vriendelijke bevolking, het heerlijke eten, de witte stranden, de relatief lage prijzen en de fantastische (lichaams)behandelingen zijn een enorme toeristische trekpleister. Esthéticienne ontdekte in Thailand een bijzonder mooie wereld van wellness en persoonlijke verzorging. Lees er meer over in het januarinummer van Esthéticienne.

Λ

Concurrentie

Concurrentie

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Dit keer een vraag van een schoonheidsspecialist uit Limburg. Zij kampt met een vervelend probleem. “Al jaren werk ik trouw met een bepaald merk dat zich altijd op unieke wijze heeft kunnen onderscheiden. Nu blijkt het internationale hoofdkantoor een concurrerende lijn ontwikkeld te hebben die onder een andere naam – maar met dezelfde filosofie en ingrediënten – door een andere Nederlandse distributeur op de markt wordt gebracht. De prijs en uitstraling van deze producten zijn aanzienlijk aantrekkelijker dan de lijn waar ik nu mee werk. Helaas hebben beide distributeurs een onderlinge afspraak gemaakt dat zij geen klanten van elkaar overnemen, terwijl ik wel graag zou willen overstappen. Wat is jullie advies hierin?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

 • Actueel nieuws uit de branche
 • Agenda
 • Sales: Kredietcrisis? Verkopen!
 • Reportage: Carbon Sense in Genk
 • Reisverslag: Thailand Beauty & Wellness-reis
 • Financieel: Keuze van de ondernemingsvorm (1)
 • Huidzaken: Acnebehandeling
 • Esthéculaap: Menstruaties: onnodig ongemak?
 • Getroffen: Start behandeling
 • PMU: Haarstamceltransplantatie (2)
 • Markt: Nouveau Contour
 • Massage: Rimpel Reductie Therapie
 • Visagie: Puur
 • Healing: Losmaken van bovenlichaam en schouders
 • Ingrediënten: Gember
 • Spa culinair: Kikkererwten
 • Symposium: Lanèche symposium
 • Bodytalk: Recessie
 • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
 • Geur van de maand: Secrets d’Essence

 

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 11 februari.