Nummer 2, februari 2009

Nummer 2, februari 2009
Cover: Visagie: www.yvonmoll.com voor Redken & Rimmel-London, Fotografie: LaPeet Pijlgroms @ www.houdbaar.com, Model: Anabel @ Elite, Amsterdam
Λ

Nieuwe behandelmethoden met laser en plasma

Nieuwe behandelmethoden met laser en plasma

Plastisch chirurg Joost van Tetering verricht als eerste in Nederland proeven met nieuwe huidbehandelingen waar laser en plasma aan te pas komen. De Haarlemse chirurg is bezig met een revolutionair systeem voor de verbetering en verjonging van de huid. Aan Esthéticienne onthult hij de nieuwe behandelmethodes van de Gefractioneerde laser en Portrait Plasma.

Λ

Liever slank

Liever slank

Slank zijn is al jaren het ideaalbeeld in onze samenleving. Een derde van de volwassenen heeft echter overgewicht. Diëten zonder moeite is een utopie, want afslanken vraagt om discipline en geduld. Wie minder eet dan hij of zij gewend is, valt af en wie minder eet en meer beweegt valt nóg sneller af. Op het eerste gezicht lijkt het eenvoudig, maar gewicht verliezen is niet zo simpel. Het februarinummer van Esthéticienne gaat dieper in op het verband tussen voeding, vet en diëten.

Λ

Huidkanker

Huidkanker

De twee meest voorkomende vormen van huidkanker zijn het basaalcelcarcinoom en het plaveiselcelcarcinoom. Het basaalcelcarcinoom is de minst kwaadaardige van de twee, maar vanwege de destructieve groei kan het aangrenzende weefsels aantasten, zoals bot en kraakbeenweefsel. Bij de meeste mensen ontstaan deze huidtumoren pas na hun 40ste levensjaar. De laatste jaren komt het echter ook vaker voor bij dertigers. Dit komt voornamelijk door een toegenomen blootstelling aan zonlicht en het grote aantal mensen dat zonnige vakantieoorden bezoekt. Dermatoloog Roel Genders legt je aan de hand van diverse voorbeelden uit wat deze huidaandoening inhoudt en welke behandelmethodes er zijn.

Λ

Penseelmassage

Penseelmassage

De penseelmassage is meer dan een halve eeuw oud. Toch is het nog steeds een actuele en heerlijke massagevorm. De strijkingen worden verricht met penselen van echte, natuurlijke haren van eekhoorn of marter. En dan wel van de wintervacht, want die haartjes zijn zachter, steviger en dikker. “Het gaat daarbij om het beïnvloeden van de zenuwuiteinden en tastlichaampjes in de huid”, vertelt massagegoeroe Thea de Ruijter. In het nieuwe nummer van Esthéticienne ontdek je hoe deze massage wordt uitgevoerd.

Λ

Atopische dermatitis

Atopische dermatitis

Nieuw in Esthéticienne is de rubriek ‘Totaalaanpak’. Uitstralingsconsulente Véronique Hoex ontvangt in haar praktijk klanten met uiteenlopende huidproblemen. Aan de hand van een analyse, verzorging en advies geeft zij hen een uitgebreid en op maat gesneden verzorging- en stijladvies. Stapsgewijs legt zij uit welke methodes zij hiervoor hanteert. Deze maand behandelt ze de aandoening atopische dermatitis. Lees er meer over in het nieuwe nummer van Esthéticienne.

Λ

Recessie

Recessie

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Dit keer een vraag van een schoonheidsspecialist uit Utrecht. Zij vraagt zich af of het verstandig is om in economisch onzekere tijden grote investeringen te doen en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Door deze financiële crisis word ik wat voorzichtiger in het doen van investeringen voor mijn salon. Maar ik wil ook niet stil blijven staan. Mijn klanten blijven komen en blijven hun producten kopen, maar of dit nog met dezelfde frequentie door zal gaan, is natuurlijk nog maar de vraag. Daarom wil ik mijn klanten prikkelen, bijvoorbeeld met nieuwe ontwikkelingen. Nu was ik al een tijd van plan om een nieuw apparaat aan te schaffen voor mijn salon. De gelegenheid doet zich nu voor dat ik het apparaat binnenkort al kan inkopen. Hoewel ik er zeker van ben dat een groot deel van mijn klanten hier interesse in heeft, ben ik me ook bewust van de enorme investering die het met zich meebrengt. Bovendien vraag ik me af of mijn klanten zich in deze onzekere tijden laten verleiden om deze nieuwe behandelmethode aan te gaan. Wat adviseert het panel mij hierin?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

 • Actueel nieuws uit de branche
 • Agenda
 • Sales: Marketingklik
 • Wedstrijd: Make-up Kampioenschappen
 • Reportage: Imke Emons
 • Financieel: V.O.F.-man/vrouw firma
 • Huidzaken: Eigen risico
 • Esthéculaap: Heldenratten en beauty-bloedzuigers
 • Getroffen: Haaruitval
 • Visagie: Kracht
 • Aromatherapie: Citrus
 • Healing: Qigong-oefening voor het bekken
 • Ingrediënten: Frangipani
 • Spa culinair: Bergamot
 • Alternatief: Kama Ayurveda van PureNatural
 • Bodytalk: Tasjesdief
 • De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
 • Geur van de maand: Daisy van Marc Jacobs
Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 11 maart.