Λ

Terugblik voorjaarsbeurzen

Terugblik voorjaarsbeurzen

De kredietcrisis gaat aan de vakbeurs Beauty Trade special compleet voorbij. Zo’n 180 exposanten exposeren op 9.000 vierkante meter expositieruimte. Dat zijn er aanzienlijk meer dan vorig jaar. Het enthousiasme van de beursbezoekers wordt optimaal geprikkeld met diverse thema’s. Zo kunnen geïnteresseerden zich op het Opleidingsinformatieplein in hal 2 laten informeren over de vele opleidingsmogelijkheden. En wie daar behoefte aan heeft, kan zich op het massageplein laten masseren. Esthéticienne gunt je alvast een voorproefje van dit indrukwekkende beauty-evenement.

Λ

Nanotechnologie

Nanotechnologie

Nanotechnologie, het is een prachtige methode om deeltjes zo klein te maken dat cosmetica nog werkzamer en smeerbaarder wordt. Maar het houdt de gemoederen ook bezig. Hoewel de multinationals in de cosmetica-industrie beweren dat het volkomen veilig is, stellen onafhankelijke toxicologen en chemici dit in twijfel. Men vreest dat al die minuscuul kleine deeltjes via de huid een eigen leven leiden in het menselijk lichaam en dus ook in het milieu. Maar is die angst gegrond? Beautyjournalist Monique Lindeboom ging voor Esthéticienne op onderzoek uit.

Λ

Atopisch eczeem

Atopisch eczeem

Wat in de volksmond bekend staat als eczeem, wordt in de medische wereld atopisch eczeem of constitutioneel eczeem genoemd. Atopisch eczeem is een chronische ontsteking van de huid met een kenmerkend op- en neergaand karakter van symptomen en het heeft een sterke invloed op het dagelijkse leven en heeft sociale en economische consequenties. Dermatoloog Roel Genders gaat in het aprilnummer dieper in op deze huidaandoening, legt uit welke behandelmethodes er zijn en geeft adviezen.

Λ

Jadestonemassage

Jadestonemassage

De jadestonemassage is geen hot stone-behandeling, maar een variant daarvan. Het verschil zit hem in de kracht en de energie van de jade. Zo staat jade in het Verre Oosten symbool voor wijsheid en rust. Daarnaast waardeert men de steen om haar helende werking. Marleen Dierckx, directeur van Kalijn, heeft samen met docente Nicole Mercier een mooie massage samengesteld waar diverse grepen in gecombineerd kunnen worden. In het nieuwe nummer van Esthéticienne ontdek je hoe deze massage wordt uitgevoerd.

Λ

Groeien

Groeien

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Ditmaal een schoonheidsspecialist uit Overijssel die de indruk heeft dat het enthousiasme van de medewerkers wordt getemd door de leidinggevende. De salon heeft vernieuwing nodig, maar de eigenaresse wil het graag bij het oude houden. Hoe kan het team de leidinggevende overtuigen dat ze juist moeten investeren om te kunnen blijven groeien? Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: Vertrouwen
Reportage: Mitra la Grand-Joodi
Portret: Dr. Tadlea SkinCare Center
Huidzaken: Seborroische squamae
Financieel: Willekeurige afschrijving
Raatsels: Het oog wil ook wat
Esthéculaap: De vele verschijningsvormen van anoriexia
Getroffen: Klachten
Visie: Huidveroudering door de ogen van de huidtherapeut
Opmerkelijk: Vera Akkermans en haar mobiele beautysalon
Wedstrijd: Nederlandse Make-up Kampioenschappen
Aromatherapie: Kruidentypes en kruidenoliën
Healing: Oormassage
Ingrediënten: Granaatappel
Spa culinair: Voorjaarsgerechten
Workshop: Anti-aging
Bodytalk: Egypte
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: J’adore l’eau van Dior

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 15 mei.